הילדה לא אוכלת

שאלה קשה ומורכבת

ויכולות להיות המון תשובות. מה שבטוח- אל תריבי איתה כל כך הרבה, זה מתיש את שתיכן ורק מעצים את הבעיה.... אני לא בטוחה שאני יודעת לענות על השאלה שלך, זה יכול לבוא מהמון מקומות....

רק לא לריב איתה

אוכל זה כיף. אולי היא לא רעבה. אולי היא רוצה משחק אחר. אולי היא רוצה לאכול משהו אחר. אולי ביד. אולי בכפית. אולי צעצוע ביד. אולי כואב לה משהו. אולי הבטן מלאה ביציאה שלא יצאה.

מידור

New member
מה זה לא אוכלת?

מה היא בכל זאת אוכלת? איך מתנהלת הארוחה? מי מאכיל אותה? איך היא משחקת? איך היחסים שלה איתך? איך היחסים שלה עם הוריה? מה לדעתך היא "אומרת" כשהיא אומרת שהיא לא רוצה לאכול? מה את מרגישה עם זה?

הכוונה

בבוקר מטרנה , ושטויות וופלה , רק אם נרד לגינה אז אולי היא תאכל היא אומרת אני לא רעבה אבל שמגיע הערב היא אוכלת כך מיני את ארוחת הצהריים, שלה בער יחסית 16 -17 אח"כ מעדנים, מטרנה וכ"ו אבל בכל זאת זה מרגיז אותי

מידור

New member
תנסי להוריד לה מטרנה, ופלה ושטויות

את צודקת בתחושתך שמה שהיא אוכלת זה לא אוכל במובן הבריאותי של המילה ואין זה מספיק לילדה בת שנתיים וחצי. האם ניסית להוציא לה מן התפריט מטרנה ופלה ושטויות, גם מעדנים הם לא מזון מספיק מאוזן בשביל ילדה בת 2.6 . אם תגבילי (דובר כאן רבות על גבולות) אותה לאכילה מסודרת הכוללת את כל אבות המזון הדרושים לגדילתה והתפתחותה (בגילאים אלה חשיבות רבה נודעת לתזונה ויש להקפיד על כך), יש סיכוי סביר שהיא תתרגל (הקניית הרגלים) לאכול בצורה מסודרת ונאותה. מותר לומר לילדה בת שנתיים וחצי "היום אין: מעדנים, ופלה, שטויות ומטרנה. היום יש גבינה ביצה וירקות ואחר כך עוף פירה ואפונה" (דוגמא), אולי יהיה קשה אך צריך להתחיל מאיפה שהוא............ בהצלחה וכל הכבוד לך על האכפתיות והמודעות לנושא.

../images/Emo21.gif

ילדה לא אוכל משמעו ילדה לא רעבה, תניחו להם כבר !!!!!! כשילד רעב הוא מודיע, אין צורך לרוץ אחריהם עם כף וצלחת. להיות עם היד על הדופק, להמעיט בממתקים ושטויות אחרות יכול לזרז את הרעב. ילדים לא חיים מאוויר, לפעמים הרדיפה הזו אחריהם היא שמונעת מהם את הרצון. תדרבני אותה.. בררי מהו האוכל המועדף, בגן השעשועים קחי איתך כריך, בנסיעה תני חטיף מזין (שלא חסרים היום) וכו'

למעלה