הילדה התחרפנה

הילדה התחרפנה

שלום, אנחנו גרים בניו יורק, ללא משפחה מסביב, רק אני בעלי ושתי הבנות. הגדולה בת 3.3 הקטנה רק נולדה. אני אמא בבית מבחירה, הילדות זה החיים שלי.בעלי עובד מאד קשה ומאד עוזר גם בבית משתדל לבלות כמה שיותר זמן איכות עם המשפחה ועם הבנות. השאלה שלי היא לגבי הגדולה. היתה איתי בבית עד גיל שנה וחצי, ילדה מאד מתוקה חכמה קשובה חייכנית, אובחנה בצורה לא פורמלית כמחוננת, קוראת כותבת מציירת מאד בגרת לגילה גם נפשית ורגשית. בגיל 1.5 נכנסה לגן, פרחה שם!! כיום היא כבר למעלה משנה בב"ס (גן) עם מורה מדהימה, המון חוגים, היא פעילה בהכל! חודש לפני שהקטנה נולדה התחלנו לסדר את הבית לכבודה, הוספנו מיטת תינוק בחדר שלנו ובחדר הילדים, קנינו בגדי תינוקות וכד'. לאחר הלידה היגעה המשפחה מישראל לבקר ופתאום אמא שלי ישנה איתה בחדר כחודש, וכל יום מתראים עם אחותי אחי והילדים... בחודשיים האחרונים הגדולה השתנתה מקצה לקצה אני ממש לא מכירה אותה וכבר לא יודעת מה לעשות. היא מרביצה לנו לעצמה (שורטת את הפנים ואומרת שהיא אוהבת את זה כתגובה לשאלה למה) לילדים בגן, היא משקרת בלי הרף לכולם, היא "עובדת" עלינו, מסובבת אותנו על האצבע (מנסה לתחמן, מחייכת כדי שנסלח לה...) מתחצפת עונה בחזרה נשכבת על הרצפה צורחת כועסת עצבנית התחילה לכסוס ציפורניים, עושה פיפי בתחתונים (לפעמים גם לא רוצה להחליף ונשארת עם מכנס רטוב - היא גמולה נהדר מגיל שנתיים ביוזמתה, יום ולילה, היו לה פספוסים רק כשהיתה חולה , פעמים ספורות) כל דבר זה "אבל אני לא רציתי שזה יהיה ככה", מתבכיינת המון, כל דבר מבקשת בבכי. לגבי הקטנה היא נהדרת איתה אוהבת מלטפת שרה לה....התחילה לאחרונה לפחד מזרים (לימדו אותם בגן על זרים) ומאז כשרואה זר נצמד אלי, ניסיתי להסביר שלא כל זר מפחיד, היא מפחדת גם מילדים אחרים שלא מכירה בפארק, חושבת שרוצים לעשות לה משהו (למשל ילדה שיחקה עם בקבוק שמשפריץ מים - אז היא פחדה שתשפריץ עליה ולכן לא רצתה ללכת לשחק). עוד תופעה מוזרה בעיני - היא מאד אוהבת את המורה שלה והיא גם מחקה אותה המון, רוב המשחקים שלה זה משחקי דימיון, אז היא מדמה שהיא המורה והבובות או אנחנו הילדים (ונותנת לנו שמות של ילדים מהכיתה שלה) ומדברת כמו המורה, אותם משפטים...., לפעמים היא זורקת OUT OF TE BLUE משפטים מהטלויזיה מהסדרות שהיא רואה, לפעמים זה קשור לסיטואציה ופעמים אין קשר בכלל כאילו היא בורחת למקום אחר......... לגבי ההורות שלנו: אנחנו מאד שאפתנים ודואגים שהיא תהיה כזו גם, אנחנו מחנכים להצלחה, חשוב לנו שתפתח את עצמה בכל מה שתרצה, אנחנו לא דוחפים, אלא משתמשים ברצון שלה לעשות דברים או ללמוד ולוקחים את זה עוד קצת הלאה. אנחנו מאד סמכותיים, הגבולות מאד ברורים, לא זה לא - לא נכנעים לה, כמובן שאנחנו גם מאד אוהבים מפנקים (לא חסר לה כלום) ומחבקים ומקשיבים ובכ"ז היא מתנהגת בצורה כזו, ניסיתי הכל: לדבר, לחבק, להקשיב, לספר סיפורים, לשתף, לתת דוגמאות, להעניש, לתת אחראיות, לקחת אחראיות, להתעלם מהתנהגות שלילית, לתת חיזוקים להתנהגות חיובית......... התחלתי לחשוב שאולי יש בעיה אחרת שלא קשורה לגיל 3 ולא קשורה לאחות החדשה..... אני לא יודעת אפילו מה לשאול אותך

גרא.

New member
boten and sumsum,את מתארת תופעה שכיחה ומאד

טבעית של ילדה כבת שלוש העוברת תקופה קשה של רגרסיה עקב לידת אחותה,והיווספותה למשפחה. איך שלא נסתכל על זה,היא כנראה חשה מקופחת וחסך בתשומת לב,בהשוואה לשנים שלפני בואה של האחות הקטנה.והשינוי המובהק בהתהגותה ,במיוחד ההרטבה אחרי שכבר היתה יבשה,משקף נסיון אינפנטילי לחזור להיות שוב תינוקת בכדי לזכות בתשומת הלב האבודה שלה..אמנם אתם אוהבים ומפנקים ולא חסר לה כלום,ובכל זאת היא מרגישה כך.מה עושים? אם יש לכם נגיעה לספרות עברית,אפשר לעזור לה להפנים את המצב החדש בגישת הביבליוגרפיה,כלומר על ידי הקראת ספור,ויש רבים כאלה על "אח קטן שמגיע הביתה".הקשבה לספור המשקף את עולם המציאות שלה,מאפשר להבין שאינה הילדה היחידה בעולם שזה קורה לה.היא כמו ילד עשוייה להזדהות עם רגשות הילדה גיבורת הספור ולחקות אותה.כדאי לחפש בספרו המצויין של אוהד כהן "להפליג עם כוכב" שאפשר לרכוש כאן בארץ דרך האינטרנט.דבר נוסף,הילדה מאד זקוקה לשעות אבא/אמא רק איתה כמה שאפשר במשך השבוע,בילוי,או משחק מ ח ו ץ לבית לא ליד אחותה.חשוב לשתף אותה בטיפול לא רק ליטוף או שירה.למשל להחליףפ טיטול,לתת לה בקבוק אם היא כבר הגיעה לכך וכדומה.אפשר לחשוב גם על טיפול באמנות או טיפול במשחק ,אצל מטפל מוסמך.מצב שיאפשר לה פורקן,רגיעה,ואפשרות להצליח ביצירה בזכות עצמה.מה שמבטיח בכל זאת בכל המצב הזה,שהוא אינו קבוע,אלא משתפר בהדרגה ככל הזמן חולף.אלא שבינתיים באמת זה מאד קשה.

תודה רבה

ידעתי את זה אבל הייתי כנראה זקוקה לחיזוק מבחוץ מתחילה ליישם כבר מחר בבוקר ברגע שהיא קמה!! הולכת לעדכן את אבא. שוב תודה

למעלה