היכרות

nb320458409

New member
היכרות

היי אז ככה פגשתי מישהו דרך האינטרנטנהתחלנו לדבר המון לילה אחד דיברנו חמש ורבע שעות אני ממש אוהבת אותו הוא עוזר תומך.נחם כזה הוא עזרנ לי להתמודד ולהפסיק לחתוך את עצמי הוא תמיד שם בשבילי הבעייה שהורי ממש מתנגדים הם אומרים שזה מסוכן ואת לא יודעת מי הוא וכאלה ושלא אדבר איתו יותר לא אכפת לי אני והוא הולכים ביום רבעי להיפגש בלי שידעו כבר התחלנו לדבר על קשר וחברות השאלה שלי היא מה אתם חושבים האם זה נכון מה שעשחתי מה אתם הייתם עושים? ובבקשה אל תגידו לי שההורים צודקים או משהו זה לא עוזר תודה

היכרות דרך האינטרנט

שלום לך
תודה על השיתוף, זה תמיד מרגש כשנוצר קשר שיש בו איכפתיות ותמיכה, ואני מבינה לגמרי שאתם רוצים להיפגש. אני רק רוצה להכין אותך לשלב הזה, כשמדברים בטלפון ולא רואים זה את זו- כל אחד יוצר תמונה בראש של השני וזו תמונה אישית, לא בהכרח דומה למציאות. (גם אם החלפתם תמונות) כשנפגשים- רואים את השני/שניה במציאות ולפעמים זה לא כמו שדמיינו, וזה יכול להרגיש משונה/מאכזב, בנוסף לזה- לפעמים הרגשת ההתאהבות כל כך נעימה וממכרת שלא רוצים לשמוע ולדעת על שום דבר שיכול לקלקל אותה, וזה עלול לגרום להתעלמות מחלקים של המציאות. אני שומעת ממך שיש פערים ביניכם: הוא חילוני ואת לא, הוא מבוגר ממך אמנם רק בשנתיים אבל בגיל שבו שנתיים זה המון. זה אומר שכל אחד מכם בא עם צרכים וציפיות שונים (אולי), וזה יכול לגרום למצב של לחץ להתקדם מעבר למה שמתאים, וכדאי להכיר בהדרגה ולראות אם הקשר לא דורש מאחד /אחת מכם לוותר על דברים חשובים או להסתכן.
אני לא אומרת בזה שלא להיפגש, אלא רק לקחת את הזמן להכיר בהדרגה, לתת לעצמך לבדוק בכל צעד וכל שלב אם מה שאת מתכוונת לעשות באמת נכון לך. כדאי להיפגש בפגישה הראשונה במקום נוח בשבילך, מקום שיש בו עוד אנשים, ושתוכלי לחזור הביתה בקלות בכוחות עצמך אם משהו ישתבש או לא יהיה לרוחך. אם הוא ינסה לשכנע אותך אחרת- זה לא סימן לטובתו... אם הוא מכבד אותך- הוא יסכים למקום שנוח לך.
כדאי גם לשתף חברה טובה במידע על מקום הפגישה, ללכת עם סלולרי טעון ומתפקד, ועד כמה שאפשר- לשמור בלב גם את ההתרגשות והתקווה, וגם נכונות לבדוק את המציאות ולא להתעלם מדברים שלא נראים לך.
בהצלחה!!

האם קיימת סכנה בדייט שנקבע לאחר היכרות באינטרנט?

שלום לך nb,

קודם כל, אני באמת שמחה לשמוע שמצאת אדם שהצית בך רגשות של התלהבות, אנרגיה חיובית ואהבה. זה נפלא! נשמע שהוא נותן לך בדיוק את מה שהיית זקוקה לו יותר מכל - הרגשה שהוא מבין אותך, מקבל אותך ואכפת לו ממך.

אחד הדברים הנהדרים, אבל גם הקשים ולעיתים המסוכנים בגיל 18, זה ההתלהבות והטוטליות שבכל חוויה. כשהיה לך רע, כל העולם נראה רע ומסוכן ולפרקים עולם שלא כדאי לחיות בו. עכשיו כשטוב לך, העולם נראה ורוד ונפלא ואין בו כלל סכנות. זה טבעי ונורמלי אצל אדם מאוהב, אבל זה מסוכן. כי כשלא חושבים שעלולה להיות סכנה לא נוקטים באמצעי זהירות.

כן, אני בהחלט חושבת שהוריך צודקים שהם דואגים לך. יש סכנות, ולצערנו גם קרו כמה מקרים מאוד מאד קשים בפגישות שכאלה.

לא, אני לא חושבת שאת לא צריכה לפגוש את הבחור ממנו התלהבת. פגישות רבות בעקבות היכרות באינטרנט הסתיימו בחוויות יפות, בזוגיות טובה ואפילו בנישואין.

אני חושבת שאת בהחלט יכולה לפגוש אותו, אולם עליך לנקוט בכל אמצעי הזהירות שנעמי פירטה: שהפגישה תהיה סמוך למקום מגוריך, ולא סמוך למקום מגוריו, ובמקום שבו נמצאים אנשים נוספים, שמישהו ידע בדיוק היכן אתם נפגשים, ושתהיי מצוידת בסלולרי מוטען ובמידע על לוחות זמנים של אמצעי התחבורה איתו את אמורה לחזור הביתה.

הייתי מוסיפה המלצה מאוד מאוד חמה, שלמרות התנגדותם של הוריך, תיידעי אותם שזו החלטתך, תספקי להם את המידע שיכול להרגיע אותם (תמנה שלו, מקום המפגש, סלולרי פתוח...), אפשרי להם להיות גיבוי. אם את לא נוהגת, ואת נפגשת סמוך למקום מגוריך, אחד ההורים יכול להיות בהיכון לאסוף אותך במידת הצורך.

אם עברת את גיל 18, את רשאית על פי חוק לקבל החלטות ולעשות דברים גם ללא רשות ההורים, אולם תרויחי הרבה יותר אם תשתפי, תסבירי ותיידעי, גם כאשר הוריך חושבים אחרת. אין לי ספק שהתנגדותם נובעת מאהבה ודאגה (גם אם לפעמים זה לא נראה לך כך), והאתגר שלך הוא לגייס אותם לצידך. לא להלחם בהם.
זה לא קל אבל מאוד משתלם.

ועוד אזהרה אחת קטנה - אני לא יודעת אם יש לך נסיון בדייטים, בלי קשר לאינטרנט. הם יכולים לנוע על כל הטווח שבין נפלא ומלהיב, דרך משעמם, ועד לפוגע. לעיתים פוגע בפועל, לעיתים פוגע עקב חוסר ההדדיות, כשאחד רוצה להמשיך להפגש והשני אינו רוצה. לכי סקרנית ופתוחה לכל האופציות, נכונה לאי וודאות. כמו שנעמי כתבה, אם את באה עם וודאות, היא נשענת על מחשבות ופנטזיות, לא בהכרח על מציאות, ואת עלולה להתאכזב. אם את באה מוכנה לאי וודאות, יהיה לך הרבה יותר קל ותראי יותר נכוחה.

הלוואי שיהיה נפלא, אבל אם לא יענה לציפיות - אל תפלי. קחי את זה כעוד חוויה והתנסות בחיים ממנה למדת מה שלמדת.

בהצלחה, ונשמח אם תשתפי אותנו.

למעלה