מנסה לענות לך
האם זה עומד במבחן המציאות?! אם אדם לומדלקבל ואוליגם לאהוב את עצמו, בלי קשר לגודל שלו, הוא משדר את זה החוצה. תנסי להיזכר בנשים רזות שאת מכירה, נשים מחוסרות בטחון עצמי..איך בדיוק הרזון עוזר להן? כבר כתבתי בפורום מיליון פעמים, כמה גם כשהייתי רזה, הרגשתי הכי מכוערת בעולם, והכי לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה. ולא ברור לי איך זה קרה, אבל לחלוטין בזכות הפורום, דווקא בימי ההשמנה הכי גדולים שלי, הסתכלתי במראה והיא התחליה לחיי אליי בחזרה. בתמורה לשינוי הפנימי שלי, שמן הסתם שודר החוצה, קודמתי בעבודתי והדבר שהכי הפתיעה אותי בעולם..גילית שגברים נמשכים אליי, גם כשאני שמנה. אני לא הולכת לומר לך שבחברה המאוד קרה ואכזרית שלנו לא קיימת העדפה לנשים רזות. אני לא עיוורת, הרבה יותר קשה למצוא גברים איכותיים שנמשכים לשמנות, ועדיין השינוי המהותי הוא בדרך שבה את עצמך יודעת לאהוב ולכבד את עצמך. ( לא פשוט בכלל, וגם אני שמסתובבת פה יותר משנתיים , מתמודדת עם המון עליות וירידות בדרך בה אני לומדת לאהוב את עצמי. זה לא פשוט, וכן, גם נשים רזות סובלות מאותם סימפטומים של אי אהבה וקבלה. האם באמת אין אפליות נגד שמנים/ות ? ברור שיש אפלייה. וחלק ממטרות הפורום הוא להלחם באפלייה הזו. וכבר היו פה בעבר מספר פרוייקטים שעסקו בדיוק בזה, כמו: לוח שנה, תצוגת אופנה עם מיטב דוגמניות הפורום ולא פחות חשוב, ברגע בו אנחנו רואים אפלייה חינוכית מקומית או מערכתית, אנו מתגייסים לכתוב מכתבי מחאה, כמו פרסומת לדיאטה לילדים של בי"ח שניידר, שנראתה בעייננו כהרסנית לדימוי העצמי של הילד וההשלכות החברתיות בעקבותיה. ודוגמא נוספת עם שינוי בסופה: מכתב מחאה נגד ספרה של של סמדר שיר שעשה שימוש מזלזל ומשפיל בכדי "ללמוד תזונה נכונה". הספר עבר שינוי מהותי ויצא בשקט ודיי בהחבא למדפים. סמדר שיר התנצלה. אפלייה, זה מצב נתון עכשווי, אבל החיובי באפלייה בחשיבה ארוכת זמן, זו האופציה לשנותה. רק לקטר על קיומה לא ממש מועיל. האם שמנים באמת מרוצים מאיך שהם נראים או רק משלימים עם המצב ? כן באמת יש חלוקה לאנשים שונים. יש כאן בפורום אנשים שבאמת מרוצים מאיך שהם נראים, ואני אגיד לך ת'אמת, אני מכבדת לחלוטין את דעתם ותחושתם. סבבה להם. קשה להאמין, אבל כשתפגשי את האנשים האלה..תביני שבאמת טוב להם, רואים את זה. יש כמובן גם כאלה שמשלימים עם המצב כמושהו.שאולי זה נשמע תבוסתני, אבל השלמה יכולה להיות חלק ראשוני מתהליך קבלה עצמי..ככה שאני לא רואה באמירה הזו משהו רע, בעיקר עם יש לזה המשכיות תהליכית, אם לא עוצרים באמירה של "זה מה יש" ויש עוד. אנחנו אולי קבוצה גדולה של אנשים בעלי משקל עודף, אבל זו התכונה היחידה, שהביאה אותנו לפה..כל השאר משתנה מאדם לאדם. חלקנו אוהבים עצמנו יותר וחלקנו פחות. ודבר אחרון, זה שתלמדי לכבד את עצמך בכל משקל שלא תהיי, ואולי אפילו לאהוב את עצמך, לא אומר שאת מוותרת על רצון לרזות, ובטח לא מוותרת על בריאותך, דווקא מתוך קבלה עצמית, הרבה יותר פשוט ללמוד להקשיב לגוף שלך וללמוד להזין אותו נכון יותר בתזונה ובכושר.. ל