היכרות אישית. שייך?

חנוך617

New member
היכרות אישית. שייך?

רציתי לדעת מה דעתכם. האם אפשר ע"י התכתבות בפורום לקלוט תכונות, מידות ואופי של הכותב, בהנחה שאני מכיר אותו הכירות חיצונית בלבד?

דוסית1

New member
אפשר ועוד איך.....

הפסוק הראשון במשלי הוא: "משלי שלמה בן דוד מלך ישראל" ונדמה לי שהרד"ק שואל מדוע יש צורך להזכיר שמו של הכותב מיד בפסוק הראשון? אלא צריך לדעת שאדם הכותב מאמר או ספר משקיע בו את נשמתו הגיגיו רעיונותיו רצונותיו ומאוויו ועל כן חשוב מאד לדעת מי הוא הכותב כדי שאם חלילה דעותיו הכל הנ"ל שליליים, שלא נשפע ממנו ולהיפך. אותו דבר ניתן להקיש לשאלתך בענין הפורום והכרת השוכנים בו.....

מתנדב

New member
חנוך, על ידי כתיבה מרובה בפורום

אפשר להבין ולהכיר את אופי האדם, על ידי סגנון הכתיבה, גם אם אני לא מכיר כלל את הבן אדם, לגבי תכונות אפשר גם להבין אך הדבר מצריך עבודת נמלים בכדי ללמוד על תכונות של אדם לפי סגנון הכתיבה...

אני חושבת שדוקא היכרות בפורום היא

לא חיצונית. אין כאן שום נתון חיצוני המשפיע על התרשמותך מהאדם אלא ביטויים פנימיים, לדעתי, כי המפרמם אינו חושש ממה יחשבו עליו, כי מי יודע מיהו? ולכן הוא מביע פה גם מה שהוא לא יאמר בגלוי וזה מאפשר ללמוד עליו המון!

חוץ ניק

New member
בשום אופן לא

יש אנשים עם כשרון כתיבה שהוא הכשרון היחיד שלהם, וחוץ מזה הם כאלה שאם היית מכיר בצורה אחרת היה לך רושם שונה מאד עליהם. אני מדבר מניסיון

חנוך617

New member
נראה לי שעקרונית זה נכון,

אך בפועל, זה לא משקף כי זה משפטים קצרים וכו`. עם כבר ניתן ללמוד משהו על הכותב, זה מהתוכן והרמה.

דוסית1

New member
חוץ ניק....

אני חושבת שיש לך טעות. האנשים הגולשים בפורום לא עושים זאת כדי לחפש שידוך, מעריצים או קליינטים, דווקא במקום כזה הם יכולים לומר את מה שהם באמת חושבים ומרגישים כי אף אחד לא יעיר להם אישית ולא יעניש אותם בצורה בוטה כך שלא משתלם לאדם לנסות לעשות רושם בפורום כי חוץ מקצת הערכה לא יצא לו מזה כלום. (עיין גם בהודעתה של רצסמיזדא)

sarav55

New member
את הגיל אפשר אולי כן

מכיון שאתה רואה שיש סגנון של צורת כתיבה אדם בוגר מדבר בסגנון שונה אבל אם הכותב בן או בת קשה מאוד לדעת כי לפעמים אנשים מסתירים את הזהות מחשש שמא יגלו מהם באמת

חנוך617

New member
האם אין

חילוק בין בנים לבנות וכל ההבדל הוא בשם ובגוף? הלא ודאי שבנים פחות רגשיים ו... אז תשובתך חלקית ביותר.

דוסית1

New member
קשה מאד...

להבחין אם הכותב הוא בן או בת ולרוב אין סיכוי לדעת וגם את הגיל לא נראה לי שאפשר לגלות מתוך הגיגי הכותב אפשר למשל כמו שכבר אמרו לראות בכמה אינטילינציה נחן הכותב וע"י כך לנסות להתאים את גילו לרמת ידיעותיו. לרוב אין בזה הרבה הצלחה...

sarav55

New member
תתפלא לשמוע שגברים רגישים גם רגישים

והם דווקא במקום שלא מכירים אותם נהפכים לרגישים ומראים את זה מכיוון שכאן יש במה לפרוק הכל כולל רגשות

חוץ ניק

New member
את לדוגמא...

אבל ברצינות, אני התכתבתי באי מייל עם אנשים שאני מכיר טוב, והכתיבה היתה ממש שונה מהאופי שלהם, אני לא חושב שזה הראה לי את האופי האמיתי, זה בודאי הראה על אינטליגנציה ועל כשרון כתיבה, אבל האנשים האלה היו שונים בהרבה מהרושם שהם עשו בכתיבתם.

sarav55

New member
לא הבנתי למה לקחת אותי כדוגמא

אותי האם שוחחת איתי אי פעם וחוץ מזה האם אפשר לדעת אם האדם רגשן או לו באופן הכתיבה שלו? עד שאתה לא מכיר אישית את האדם לא תוכל לדעת שום דבר

למעלה