הפסוק הראשון במשלי הוא: "משלי שלמה בן דוד מלך ישראל" ונדמה לי שהרד"ק שואל מדוע יש צורך להזכיר שמו של הכותב מיד בפסוק הראשון? אלא צריך לדעת שאדם הכותב מאמר או ספר משקיע בו את נשמתו הגיגיו רעיונותיו רצונותיו ומאוויו ועל כן חשוב מאד לדעת מי הוא הכותב כדי שאם חלילה דעותיו הכל הנ"ל שליליים, שלא נשפע ממנו ולהיפך. אותו דבר ניתן להקיש לשאלתך בענין הפורום והכרת השוכנים בו.....
אפשר להבין ולהכיר את אופי האדם, על ידי סגנון הכתיבה, גם אם אני לא מכיר כלל את הבן אדם, לגבי תכונות אפשר גם להבין אך הדבר מצריך עבודת נמלים בכדי ללמוד על תכונות של אדם לפי סגנון הכתיבה...
לא חיצונית. אין כאן שום נתון חיצוני המשפיע על התרשמותך מהאדם אלא ביטויים פנימיים, לדעתי, כי המפרמם אינו חושש ממה יחשבו עליו, כי מי יודע מיהו? ולכן הוא מביע פה גם מה שהוא לא יאמר בגלוי וזה מאפשר ללמוד עליו המון!
אני חושבת שיש לך טעות. האנשים הגולשים בפורום לא עושים זאת כדי לחפש שידוך, מעריצים או קליינטים, דווקא במקום כזה הם יכולים לומר את מה שהם באמת חושבים ומרגישים כי אף אחד לא יעיר להם אישית ולא יעניש אותם בצורה בוטה כך שלא משתלם לאדם לנסות לעשות רושם בפורום כי חוץ מקצת הערכה לא יצא לו מזה כלום. (עיין גם בהודעתה של רצסמיזדא)
מכיון שאתה רואה שיש סגנון של צורת כתיבה אדם בוגר מדבר בסגנון שונה אבל אם הכותב בן או בת קשה מאוד לדעת כי לפעמים אנשים מסתירים את הזהות מחשש שמא יגלו מהם באמת
להבחין אם הכותב הוא בן או בת ולרוב אין סיכוי לדעת וגם את הגיל לא נראה לי שאפשר לגלות מתוך הגיגי הכותב אפשר למשל כמו שכבר אמרו לראות בכמה אינטילינציה נחן הכותב וע"י כך לנסות להתאים את גילו לרמת ידיעותיו. לרוב אין בזה הרבה הצלחה...
אבל ברצינות, אני התכתבתי באי מייל עם אנשים שאני מכיר טוב, והכתיבה היתה ממש שונה מהאופי שלהם, אני לא חושב שזה הראה לי את האופי האמיתי, זה בודאי הראה על אינטליגנציה ועל כשרון כתיבה, אבל האנשים האלה היו שונים בהרבה מהרושם שהם עשו בכתיבתם.