היכן KUTY, KOSSORO,גליציה?

יעקב 1948

New member
קוטי

את מתכוונת בודאי לעיר KUTY שבאיזור KOSSOW) KOSOV). עד 1939 הייתה שייכת לגליציה המזרחית שהייתה פולין.היום אוקראינה. יעקב רוזן

friend9

New member
קוטי

מפת קוטי http://www.mapquest.com/maps/map.adp?latlongtype=decimal&latitude=48.2533&longitude=25.1778&size=big ספרים על יהודי קוטי: קיטוב עירי: בני קוטי מספרים את סיפור העיר / בעריכת חיים צינס. 1993. קיטעווער יזכור בוך / 3 כרכים מאת אייזיג הוזען. 1958.

צלילית3

New member
חבר(FRIEND), נכנסתי לשלושת

הקישורים. כולם מגיעים למפה. כיצד עלי להמשיך שם?

friend9

New member
כדאי לך

לקרוא שוב את 3 הפרקים, שהכניסה אליהם בצד שמאל של הדף. המדריך לפורומיסט המתחיל כיצד לשאול שאלה בפורום JewishGen - האתר מס' 1 ואחר כך לברר עם עצמך ולהסביר לנו בפירוט מה את יודעת ומה את מחפשת. (אולי הסברת בהודעה קודמת, אבל קשה לנו לזכור.) בהצלחה !!

צלילית3

New member
תודה למליץ יושר. ולFRIEND:

שלחת לי 3 קישורים:אחד למפה ו-2 לספרים. אבל כל שלושת הקישורים הובילו אותי לאותה מפה שבקישור הראשון. לא ידעתי האם נתת בטעות 3 פעמים את אותו קישור תחת שמות שונים, או שמאותו אחד אפשר להמשיך לספרים שהמלצת עליהם. מקווה שהפעם שאלתי ברורה יותר. תודה.

friend9

New member
לא ברור...

...מה את מחפשת, ובכל זאת, מעט מידע: ידוע לי רק על ספר אחד ביידיש, ואחד בעברית: קיטוב עירי. בספר קיטוב עירי נזכרים בני משפחות פוקס, שטיינברכר, אבני (שטיינברכר). חלקם בקדושים וחלקם בניצולים, ויש גם כמה תמונות. בנוסף, יש ספר שירים על העיר קיטוב (קוטי): "שם על גדות נהר צ'רדוש", מאת יפה צינר.

צלילית3

New member
חבר 9. התרגשתי מאוד: שטיינברכר?

חפשתי אתונות ומצאתי(אולי ) מלוכה. סבי שמעון , בן איציק שטיינברכר(שטיינברשר) ורוחל שטרנברג, נולד בקוטי. חיפשתי בפורום היכן קוטי, לא חלמתי שאקבל פה את שם המשפחה של סבי. לאמי ודודותי (בנותיו) לא היה שום מידע על משפחתו. תודה גדולה.

bilen

New member
מצאת עוד אתון.....

יש לי בעץ שטיינברכר עם סיפור עצוב. אני צריכה לחפש שוב את כל הפרטים כי אני לא שולטת בזה בע"פ כי בעצם אין קרבת משפחה. זה ספור שיכול היה להיות קיים רק "שם". אחות אחת "נתנה" ילדה לאחות אחרת שהיתה עקרה. והאחות העקרה, היתה נשואה לאח של סבא-רבא... אמא שלי ידעה רק שהילדה היתה מאומצת ונספת בשואה עם ילדיה. בדפים מצאתי את שמה ומצאתי הצלבה עם דף אחר שבו נכתב שמה האמיתי. והיא בעצם בת למשפחת שטיינברכר מקוטי. (אחזור לחומר שלי להתעדכנות) ואם אני לא טועה כבר עלה כאן שטיינברכר באיזה הקשר. כדאי לחפש.

bilen

New member
רואה שכבר "נפגשנו" לפני שנה עם אותו

שם. האם יש לך תוספות מאז?

צלילית3

New member
בילן, כל הכבוד שזכרת. אני לא.

גם לא התקדמתי כלל. אולי דרך הספרים שממליץ 'חבר 9' אמצא משהו.

למעלה