היכן נחצץ הגבול...?

היכן נחצץ הגבול...?

ואיך נמנעים שלא יחצה...חלילה.. הבנים שלי ילדים חמים, חביבים, מלטפים, מחבקים ומנשקים. לעיתים אולי יתר על המידה.... חברה הביטה בבני הקטן..איך הוא ניגש לכולם, מחבק ומנשק... הוא חברותי, משוחח, מספר, מפטפט עם מי שבא לו ואמרה לי... שימי לב...נסי להזהיר אותו ולהסביר לו שלא מדברים עם כל אחד... זה מסוכן! האמת...היא צודקת, ואני בדילמה ,תמיד חינכתי אותם לאהבה, לחיבוקים, למגע, לנישוקים, לחמימות יתרה ופתאום...לקחת ילד שבקוי בן 4 ולהסביר לו שהעולם לא כזה תמים וחמים כמו שהוא רואה, שלא מחבקים ומנשקים כל אחד, שלא מדברים עם כל אחד. אני תמיד שואלת את עצמי, היכן נחצץ הגבול...? אולי אני תמימה? עדיין לא יודעת להבחין? אבל אני כבר אמא, אני אמורה לדעת לבד לא?? אם הייתי חשה שמשהו לא בסדר, הייתי חושבת על זה לבד לא?

d a n i e l s 5

New member
ילד בן 4...

הוא מן הסתם עוד לא ממש מסתובב באזורים ציבוריים לבד....(מקווה שאני צודקת). ואי לכך ובהתאם לזאת.....חברה שלך קצת היסטרית. אלא אם כן....היא יודעת על מישהו שמקורב לכם ש.... בכל אופן....תמשיכי לחנך לאהבה רק תזכירי לו שלא כולם ראויים לאותה אהבה.....ובעיקר אנשים זרים שלא מכירים...ככה בפשוט בלי לסבך את החיים. שבת שלום.

../images/Emo13.gif אני החברה ההיסטרית

וזה בגלל שראיתי במו עיני את הסיטואציה אין ספק שזה מראה משובב נפש לראות את הילד שלך מתחבר כל כך מהר לאנשים שהוא לא מכיר, אבל לראות איך תוך 10 דקות הוא כבר ענה על שאלות שאדם מתוך קבוצה זרה שישבה לא רחוק מאיתנו, אותי זה קצת הלחיץ האמת. ובאמת יש לה ילדים מדהימים,חמים,ומקסימים
אין ספק

d a n i e l s 5

New member
הבנתי שזאת את.

(אחרי שקראתי את התגובה שלך) ושוב...האמא היתה באיזור...האמא יכלה לתצפט..... כתבת לה להיות עם היד על הדופק...וזה נכון. אבל לא לקחת להם/מהם את התמימות הילדותית......לא כל כך מהר. עכשיו אם הילד שלי היה בא ומספר לי על מבוגר ששאל אותו שאלות הייתי מסבירה לו שיש שאלות שלא צריכות לעניין את כל אחד...ולהסביר לו שבפעם הבאה כשמישהו מתחקר אותו ולא על "איך קוראים לגננת שלך" הוא תמיד יכול לענות "תשאל/י את אמא שלי". והיא שאלה אותך איך זה שהיא לא חשבה על זה ואת כן.....ועל זה יש תשובה מאוד ברורה, אני חושבת....הכל עניין של "חוויות בחיים" שאנחנו עוברים.

robbar

New member
חשבת פעם להתאשפז?או לקבל תרופות?

לפי דעי בגלל הורים כמוך יוצאים ילדים אנטיפתים . אם כל הכבוד אני חושב שצריך לשלול ממך הורות לפחות עד שתעברי סדרת חינוך על איך מגדלים ילדים.אני חושב שהסכנה האמיתי לילדיך היא לא מגברים צעירים או זקנים שמחלקים סוכריות אלא מהאמא החצי פסיכית שלהם.אני לא יודע איך למור לך את זה בעדינותאבל אני אנסה : את דפוקה . עד העצם. אין לך רבע מושג בגידול וחינוך ילדים. בטח שלא לתת עצות באינטרנט. ילד מקסים מתחבר לסביבתו בטבעיות.לך זה מפריע ולכן את רוצה לחסום אותו. לדעתי הנזק שעלול לילדים שאת המחנכת שלהם רב מאוד. נא לא להקשיב לגברת זאת שאין לה מושג בכלום ושום גדבר ולתת לילדים שלכם את החופש להתחבר ולאהוב.האשא הזאת בין אם פסיכוזה מלידה ובין אם טראומת ילדות או בגרות שחוותה נותנת עצות אחיטופל. עם כל הצער על מצבה איננו יכולים להקריב את גורל ילדינו על מזבח נכותה הנפשית. אני מקווה שהייתי מספיק ברור . לרוב אני משתמש בשפה הרבה יותר עדינה אבל מכיון שאני מזהה את פוטנציאל ההרס העצום בעצה הכאילו חברית שלך, ממש דינמיט שמתפוצץ , הייתי חייב להיות ישיר ובוטה. ר.ב. אב לילדה בת שנתיים חברותית מאוד שמחבקת את כולם כולל כולם תוך שתי דקות.

deena

New member
מלבד הסגנון

המאוד לא מחמיא לך, אני מקווה בשבילך ובשביל הבת שלך, שיום אחד לא תקבל טלפון מאלמוני שמספר לך שהבת שלך אצלו בידיים, או תקבל טלפון מהמשטרה שמזמינים אותך לזהות גופתה, או שתלכו יחד למשטרה כדי לנסות לתת תיאור של האיש שעשה בה מעשים מגונים כי שוחחה עימו ואח''כ גררו אותה לשיחים, או שהיא לא תבוא הביתה ותספר לך שנמלטה בנס מהאיש ברכב שהציע לה סוכריה אם רק תיכנס אליו לרכב. להמשיך או שכבר הבנת לאן זה עלול להגיע? אם אתה הורה אחראי ואוהב את הבת שלך ושלמותה הנפשית- תלמד אותה שלא מנשקים כל אדם (אצלינו קראו לזה 'לא להיות מזוזה', אבל הכוונה היתה קצת אחרת), תלמד אותה לא למסור את הכתובת שלה לכל אדם שהיא תפגוש ליד ארגז החול, תלמד אותה לא להתרחק אף פעם יותר מדי מזוית העין שלך- כי האחריות ורגשי האשמה לתוצאות שעלולות חס וחלילה לבוא- יהיו שלך. ההרס הפיזי ו/או נפשי יהיו שלה. "פוטנציאל הרס עצום" באדם שלא מחנך את הילד שלו לנהוג במשנה זהירות. עצוב ומפחיד בד בבד.

דינה למה שיחכה "ליום אחד" ???

יכולה לשלוח אותו לכתובת בדוקה בענין, לפחות הוא לא יגיד אחר כך "למה זה קרההההההההה???????????

nana3

New member
עשה לי את זה

קראתי פעמיים ועוד פעמיים ואז לטתי היטב את הפרוש והמסר כל כך נכון וכולנו או אולי ספיצי לי........... מה זה חשוב זה ריגש אותי וזאת היהת הכוונה

רגעעעע רגעעעעעעעעעעעעע

ההודעה הזאת שלך מכוונת אלי???????????????????????????????????

Rinattt

New member
נו מה, את צריכה שיעור בשרשור?

כאילו דאאאאאא? ברור שאלייך

וואלה?????../images/Emo12.gif

אז לדעתי הוא צריך לשים את הניק שלו על הראש שלו, ככה הפתח שיש לו באיזור הראש שמוציא קולות ומילים יסתם (כאן בעולם שלנו קוראים לפתח הזה "פה" או שאצלו זה נקרא "תחת")

robbar

New member
היא דופקת לילדיה את החיים ואני אמור

להיות חנה בבלי ? כמעט כל יום אני רואה כאן דיעות שלא מוצאות חן בעיני אבל אני מנסה להגיב באיפוק מירבי אבל האשה הזאת החליטה שהיא מנתקת את ילדיה מהעולם החיצון. רצית שאני אתן לה על זה מדליה . לפעמים אין מה לעשות וצריך להעביר מסר חד משמעי ותקיף.

../images/Emo13.gif

הילדים שלך מעלפים
באמת חמים ומלטפים
אבל אנחנו כהורים, עם כל הגאווה שהילדים שלנו מסוגלים להיות כאלה חמים ואוהבים,צריכים לשים את הגבולות בפניהם. אתמול היתה לך דוגמא מצוינת, פחות מ-10 דקות, והאיש שאיתו דיבר הבן שלך, כבר ליטף לו את הראש (מתוך חיבה כמובן,הוא אבא בעצמו) וקיבל את כל התשובות על השאלות ששאל את הבן שלך. לא יודעת, אותי זה היה מלחיץ, לא בגלל התשובות, אלא בגלל סיטואציה אחרת. תארי לעצמך, שהילדים משחקים מחוץ לבית שלך,את שוטפת כלים ומשגיחה מידי פעם שהם מול העינים שלך,ובטוחה שהם משחקים בחוץ, אחרי 5 דקות את לא רואה אחד מהם, את נלחצת נכון???? פשוט עבר מישהו, סבא נורא נחמד שנתן סוכריה או ממתק לבן שלך, ובנחמדות סבאית לקח אותו לאיזה מקום.....את ההמשך אני לא אכתוב, את כבר מבינה מה יכול להיות ההמשך. ולמה אני מקצינה את זה? כי הילדים שלך לא יכולים להבחין מי הטוב ומי הרע, ואין ספק יש גם אנשים "רעים", אי אפשר לטמון את הראש בחול ולהגיד כולם טובים ובסדר. תראי, אולי אני מקצינה וגם קצת היסטרית בנושא, אבל מכיון שלצערי יש לי נסיון מר בענין,מבחינתי כולם חשודים. אז יקירתי, זה לא אומר לחנך אותך להיות מרוחקים מכולם, אבל כן ללמד אותם,שלא הולכים לכל אחד, ולא לוקחים מהם כלום, ולא נותנים לזרים לגעת בהם,או לחבק (כשאת לא לידם) ובטח לא לענות על כל שאלה ששואלים אותם בעידן של היום יפתי, צריך להזהיר ולהיזהר, אנחנו ההורים צריכים להיות המגדלור שלהם,ביחוד בגילאים הצעירים שלהם,בהם הם לא יודעים להבחין בין טוב לרע. הילדים שלך מדהימים בחום שהם מקרינים כלפי האחר, אבל את צריכה להזהר בעבורם שבעתיים בגלל זה. תמשיכי לחנך אותם כמו שאת יודעת הכי טוב עבורם, אבל תמיד תהיי עם היד על הדופק.

זהו...ש...אני יודעת את כל זה

אבל אני שואלת את עצמי, אם העובדה שלא חשבתי על זה לבד מרמזת על תמימותי הידועה, על היותי מאמינה גדולה עד ש.... ופה אין עד ש..., אסור שיהיה עד ש... בעצם מה שמטריד אותי יותר מכל , זה למה אני לא חשבתי על זה לבד? למה כפי שאת אומרת, אני זקפתי התנהגותו לזכותי בגאווה? איך ייתכן שלא העלתי על דעתי בכלל אפשרות כזו?

למה?

לא יכולה להגיד לך על עצמך למה אבל כאמא יכולה להגיד לך שזה נותן תחושת סיפוק שהילד שלנו מסוגל להיות חם ואוהב כלפיי אחרים, זה סוג של ריצוי כשאנחנו רואים את הבן שלנו פתוח ולא סנוב ומרוחק ובמיוחד כשילדים קטנים מחבקים ומנשקים, מה יכול להיות יותר מענג מזה? יכולה להגיד לך שאתמול התמוססתי מהחיבוק והנשיקה שלו, זה כיף לא נורמלי. את בסדר צחוקית, אל תייסרי את עצמך במחשבה על זה, פשוט תתחילי להגדיר לו עד איפה מותר ומה אסור, זה שם המשחק.

צחוקית מתוקתי

לא הייתי מונעת ממנו את התמימות עדיין, אלא לאט לאט מתחילה לטפטף לו שיש גם אנשים שהם כמו הזאב הרע בסיפורים ושצריך להיות זהירים ...אבל בגלל שהוא כל כך פתוח תמים ומקסים הייתי עושה את זה במידת הזהירות לידיעתך בגן טרום חובה הם מתחילים בכל מקרה עם הסברים כאילו על הגוף שלי שייך לי ורק לי, ולאף אחד אסור לפגוע בו ולהכאיב לו וכן הלאה. בכל מקרה מאחר והוא מתקרב כבר לשם על דאגה זה יגיע בכל מקרה אז לא להאיץ יותר מידי את העגלה לפני הסוסים הוא ילמד לאט, מאחר והיה אצלנו בשכונה מקרה של הטרדה מינית ואונס בקטין אני בערך בגיל 5 הסברתי לבני את הנושא מרוב פחד ..מאחר ואני יודעת שאת אמא מגוננת ונמצאת איתו בהשגחה מלאה כל הזמן אז רק להמשיך להיות כמו שאת ובערך בגיל 5 כשיתחילו לדבר על זה גם בגן הוסיפי משלך ,בהדרגה להתחיל לאמת אותו עם המציאות כי אין ברירה , כי באיזה שהוא שלב הוא ילך לגן המשחקים גם לבד...וכן גם ילך בהמשך לביה"ס ...

יערית

New member
אם הבת שלי

היתה יודעת את חשבון הבנק שלי היא ממזמן היתה מעבירה אותו הלאה:). גם הילדים שלי הם כאלו:חמימים,מחבקים,מנשקים{אולי הבת יותר מהבכור}פטפטניים ,ומאד מאד תמימים.מאחר ואני גדולה מהם{
} אני יודעת מה יהיו ההשלכות לכך בעתיד ולכן מעבירה להם מסר שישמרו את כל הטוב שבהם לקרוביהם, לא להתחבר לכל חייכן/נית בשכונה או בגן השעשועים, התכונות שמושכות אותם יודעת שמושכות גם אותי,לכן מהניסיון שלי מנסה במעט{לא רוצה לקלקל להם תתמימות} לעצור פתיחות יתרה!!! החינוך שלך בסדר גמור{אנחנו מאותה משפחה שכחת?
},רק להעביר מסר שעם קרובים זה בסדר ,זרים זה מחוץ לתחום!!!!

למעלה