היכן לגור בפרידה

אליELI1

New member
היכן לגור בפרידה

שלום, רציתי להתייעץ לגבי היכן להתגורר בעת הפירוד...אולי יש לכם רעיונות. רקע- אני בן 35 היא 33, נשואים 7 שנים, מבלי להיכנס לכל הסרט הערבי- זה לא הולך כבר שנים ניסינו הכל - אין תקשורת אין זוגיות קאפוט...יש ילד מתוק בן 5 וחצי. אני רוצה לצאת מהבית כמה שיותר מהר ולבחון איך זה מסתדר ואם אין משברים אצל אף אחד והילד בסדר וכו'. לחזור להורים לא רוצה נראה לי סיוט ואני מעדיף לבד. לשכור דירה מיידית נראה לי אופרציה. לא מתאים לי להתעלק על חברים/אחים...החלופה שהכי נראית לי- לחפש מלון זול ברמה של 150 שקל ללילה ולשהות שם חודשיים שלושה עד שאארגן את הראש ואראה איך זה זורם. אמנם הוצאה לא קטנה אבל נראה לי הפתרון הכי מהיר (גם מנקים לך וכו'...). מה דעתכם- האם מישהו התנסה בלגור במלון, האם יש לכם רעיונות אחרים ובכלל מה דעתכם. שבת שלום מאלי

אגם גם

New member
לא הייתי הולכת על מלון

בשום מלון שהוא לא תצליח לקבל אפילו טיפונת הרגשה של בית (ואני כותבת לך ממש במקרה מתוך חדר במלון..) ולדעתי זה רק יגרום לך להתגעגע הביתה ולרצות לחזור (במקום להתעמק במה שחשוב - בחינת היחסים בנפרד) אני הייתי הולכת על שכירות לטווח קצר. יש דירות שמראש מוצעות להשכרה לטווח קצר - חודשיים שלושה. זו לא כזו אופרציה אם לא מתייחסים לזה כאל אופרציה. לא רואה אופציה מוצלחת יותר.

magic40

New member
ואם כבר הרגשה של בית

ורוגע אז לך על קיבוץ,גם שם היום משכירים חדרים

felka

New member
תראה אלי,

אני הייתי בתהליך דומה מאוד.... רצתי החוצה כי לא יכולתי כבר. זה היה מוסכם, ידועה: רק הייתה שאלה של זמן. אני חושב שדירה שתכנס אליה תלווה אותך הרבה זמן. תהליך פרידה וגירושים - תהליך ארוך. אני לא רציתי שחוץ מכל התהליך שאני עובר אני אצתרך לחפש כל חודשיים שלוש דירה. הדירה שלך כמובן צריכה להיות מתאימה לילד ולהיות במקום עם גניםף, פרקים או טבע ליד. כך שילד לא יהיה כלאו בתוך הבית. בן אדם שחי 7 שנים בקשר וגר בבית שהיה מקום חם לא יכול (ברוב המקרים) פתאום להתנתק מחום שהיה בבית. זה יהיה שינוי לא רצוי לדעתי. אני גר בישוב חמוד ביחידת דיור של 3 חדרים קטנים. לא רחוק מאחי שיש לו ילדה בגיל של הילדה שלי. היא הכירה פה עוד כמה חברות. הורים שלי גרים 15 דקות נסיעה. זה מאוד נוח לכולם. אני רוצה להגיד לך שתהליך שאתה הולך לעבור הוא לא פשוט ותקח בחשבון שהרבה מההרגלים, סביבה, חברים ועוד הולכים להשתנות. תהליך התנתקות מקשר הוא הכי מסובך. אתה לא רוצהף, נראה ל,י להוסיף לזה דירה ריקה ומעברים כל כמה חודשים. חפש מקום שיהיה טוב לך ולילד. תבנה בית חם ואוהב וכל התהליך יעבור לך יותר בקלות. אם תחליטו לחזור אתה תראה איזה שינוי מדהים תעשה הלבד שלך לקשר. אל תפחד לבנות משהו ואולי לוותר אליו עוד חצי שנה. בהצלחה!

לטעמי

דווקא האופציה של לחזור לגור עם ההורים מאוד רלוונטית, אמנם אתה תרגיש שחזרת לגיל 17 בערך,,,,, אך לפחות תהיה במקום מוכר, וגם תוכל להעזר בהם אם תצטרך. הרבה מהגרושים שאני הכרתי בחרו בדרך זו גם אם היא פחות אידיאלית.... בית מלון? אם אתה יכול מבחינה כלכלית אז סבבה, אבל גם ימאס לך מתי שהו.. בכל אופן בהצלחה.

פ ו ז מ ק

New member
מלון ? למה לך ?

קודם כל, מלון ברמה של 150 שקל ללילה, זה בדר"כ היה מלון של .. בוא נגיד, לא רמה אנושית גבוהה מידי. מלבד זאת, מלון כזה ל 30 יום יהיה 4500 שקל - יותר מ 1000$. ב 1000$ לחודש לא תוכל למצוא דירה נורמלית לתקופה קצרה ?

ממש לא הייתי הולכת לגור במלון-

בעיקר לא אם יש לך ילד שעלול להיחשף לאלוהים יודע מה שהולך במקומות האלה (ולא נהיה תמימים, הולכים שם דברים), וגם בשביל ההרגשה האישית שלך, ובסוף- יעלה לך פחות לשכור דירת חדר נורמלית באיזשהו מושב, עיר וכו'.

כמעט נסיון

כשאצלנו נפלה ההחלטה על פרידה אבי ילדי רצה לעזוב את הבית במהירות. חלפו למעלה מחמש שנים, אבל אני מניחה שמה שהיה תקף אז חל גם היום. בזמנו הוא בדק ומצא שישנם מלונות המיועדים לכך ומשכירים דירות על בסיס חודשי, הם מיועדים לשהיה ארוכה ומכילים את כל הדרוש לכך (מקרר, מטבחון וכדו'). אני מציעה לך לשקול פן אחר,שעל פיו בחרנו לנהוג גם אנחנו. בזמנו סברתי שעזיבה כזו, ללא כל הכנה עלולה להיות טראומטית לילדינו (שנה וכמעט 4 אז) ולמרות שמצאתי אותו עם מזוודות, מוכן ליציאה, הצלחתי לשכנע אותו להמתין. נפרדנו בפועל מספר חודשים לאחר מכן, כשעזבתי למקום חדש בעיר אחרת. חשוב לציין כי הפרידה שלנו, היתה בשיתוף פעולה מלא, חתמנו על הסכם משותף, ללא דיונים בבית משפט ובנוסף התגוררנו בבית גדול מאד שאיפשר מרחק זה מזו. אני מציינת את הפרטים הללו מפני שברור לי שבחירה כזו היא מאד מורכבת ולא מתאימה לכל אחד ואף במקרה שלנו היתה בהחלט לא פשוטה. מקווה שתמצא את הבחירה הנכונה ביותר עבורך.

עדיף לשכור דירה. לא עדיף מלון.

מלון זה הרבה כסף . אבל אם אתה מציע את זה, סימן שאולי יש לך סכום כזה להוציא. בדוגמת הפרידה שלי (אני אבל לא ממש דוגמא טובה כ"כ), באופן זמני, חזרתי לאמא שלי (אבל אין לי ילד,או ילדים), לחודשיים בדיוק. עד שהתארגנתי בדירה פה (חוזה בינתיים לשנה)... שבוע טוב , אלון
.

למעלה