היכן הם היום?

• פותח הנושא is00
  • פורסם בתאריך

is00

New member
היכן הם היום?

אחרי 10 עונות, ובהנחה שכבר לא נפתח קישור בנושא בשנה-שנתיים האחרונות, רציתי לשאול... חוץ מקלי קלרקסון וקרי אנדרווד כמה מהזוכים ב-AI באמת הפכו למה ששם התוכנית מתיימר להיות? כמה מהם באמת הצליחו לפרוץ ולהפוך לכוכבים? וכשאני אומר "כוכבים" אני מתכוון לאמנים שמוכרים מיליוני תקליטים בעולם, כן... אתם יודעים מה - לא רק הזוכים, בואו נתייחס ל- TOP3 או אפילו TOP 5? בכלל האם יש משתתפים מהעבר שהגיעו לתוכניות החיות והצליחו ממש לפרוץ בתעשיית המוזיקה? מעניין אותי לדעת עד כמה AI, באמת מייצרת כוכבים או שמא היא רק מייצרת כוכבים לרגע כמו כל תוכנית מציאות אחרת,

LeAnnDylan

Well-known member
יש את דוטרי וג'ניפר הדסון

שניהם מאוד מצליחים. כריס דוטרי (עונה 5) מכר למעלה מ-6 מיליון עותקים קליי אייקן (עונה 2) מכר כמעט 5 מיליון. עד כמה שזכור לי הוא מופיע בברודווי כיום ודי מצליח שם. פנטז'יה, דיוויד קוק, קלי פיקלר, רובן סטאדרד, ג'ורדין ספרקס ודיוויד ארצ'ולטה כולם מכרו למעלה ממיליון עותקים מאלבומי הבכורה שלהם ובמצב השוק היום זה הרבה מאוד. לייצר מגה כוכבים ברמה של קרי/קלי זה באמת לא קורה כל יום ולא בכל תוכנית ראילטי. אבל לייצר אמנים שיצליחו במצב השוק היום למכור למעלה מ-500,000 עותקים זה יותר ממה שחברת תקליטים יכולה לשאוף אליו.

LeAnnDylan

Well-known member
עוד משהו שאני רוצה להוסיף

הבעיה בתוכניות כמו אמריקן איידול זה שיש יותר מידי כאלה וכתוצאה מכך, קהל הצופים שלהן לא נאמן. בעידן שיש כל כך הרבה אפשרויות הצופה הממוצע שוכח מתמודד שאהב בשניה שנגמרת העונה. אז מצד אחד, כדי להכות בברזל בעודו חם, צריך לשחרר אלבום, מיד בתום התוכנית. מצד שני, אלבומים ששוחררו ישר כשנגמרה התוכנית/קרוב לסיבוב ההופעות בקיץ, נשמעו בדיוק כפי שתצפו מאלבום שהוקלט בחודש וחצי. כל זכר לייחודיות של אמן מסוים שאהבתם בתוכנית נעלמת עם אלבומי הפופ המצועצעים שחברת 19 אינטרטיימנט מתעקשת לשחרר. איידול חתומה על חוזים עם חברת 19 אינטרטיימנט. הזוכה של איידול תמיד מוחתם ע"י החברה. לרוב החברה מחתימה גם את מי שהגיע למקום השני או השלישי. במקרים של הדחות חריגות לפני הטופ 3 כשהחברה רואה פוטנציאל מסחרי, הם יחרגו ממנהגם ויחתימו את אותו מתמודד. כמובן שמתמודדים שלא זוכים אינם מחוייבים לחברה ויכולים, בתיאוריה לפחות, לבחור עם איזה חברת תקליטים הם רוצים לעבוד. כיוון שרוב המתמודדים ישמחו לעבוד עם חברה גדולה וכיוון שברוב המקרים חברות תקליטים אחרות לא יפלו שדודות לרגליו של מתמודד (לא משנה כמה אהוד היה במהלך העונה), המתמודדים יבחרו מרצונם להשתעבד לאלבומי פופ חסרי כל ייחוד שישחררו להם 19 אינטרטיימנט בשעה. מתמודדים שחשוב להם להוציא אלבום אמיתי שייצג אותם בכבוד, יבחרו ללכת עם חברה אחרת, אם חברה גדולה לא תתעניין בהם, הם ילכו על חברה עצמאית שלא עושה הרבה גלים. הם ישחררו אלבום שיחשב איכותי וייצג אותם באור חיובי אבל אחד כזה שרוב הציבור בכלל לא יהיה מודע לקיומו ורק מעריצי "דיי-הארד" שמחפשים ומגששים אחרי כל פיסת אינפורמציה מהמתמודד האהוב עליהם, ידעו שהוא קיים. מה גם שככל שהאמן יקח יותר זמן לעבוד על האלבום ככה הוא יאבד את אחוזי המכירות שלו. למתמודדי כל עונה יש מן חלון הזדמנויות מאוד קצר לשחרר אלבום. שזה בערך מהרגע שהודחו עד לינואר. מה שאומר שאם מדובר במתמודד שהודח בסביבות הטופ 4-6 זה נותן לו קצת יותר מחצי שנה לעבוד על אלבום. ברגע שינואר יגיע ותתחיל עונה חדשה עם דם חדש ומתמודדים חדשים, אף אחד לא יזכור את מתמודדי השנה הקודמת שנפלו בטופ 5 אבל היו די מוצלחים בעונה. במקרים כאלה יהיה נדיר מאוד שמתמודד יצליח למכור למעלה ממאה אלף עותקים. מתמודדים מז'אנר פופולארי (פופ, קאנטרי, טופ 40, אר נ' בי) זוכים ליתרון קל על האחרים שכן רוב חברות התקליטים מחזיקות היום כותבים צעירים שיכתבו להם להיט מצעדים קליט וטיפשי בחמש דקות עבודה. מה שאומר שהאלבום שלהם לא יהיה פסגת האיכות אבל הסינגלים מתוכו יוכלו להתברג בקלות לטופ 10 במצעדי ההורדות הדיגיטליות. עם שיווק נכון, כמובן. עם קצת מזל והרבה יחסי ציבור, האלבום המטופש הראשון ובתקווה הסינגלים המצליחים מתוכו, יצליחו להשיג למתמודד הארכת חוזה לאלבום נוסף. ברגע שמתמודד קיבל אור ירוק לאלבום נוסף, זו ההזדמנות שלו להראות מה הוא שווה. עכשיו הוא יכול "לקחת את הזמן", לכתוב אלבום איכותי שייצג אותו כמו שהוא היה מעונין. יש מתמודדים שזה צולח להם ויש מתמודדים שמבינים שהרגש היצירתי שלהם צריך להישאר כלוא בארון. מתמודדים שיצליחו לעבור את מבחן האלבום השני, יצליחו להחזיק מעמד בתעשיה לטווח הארוך.

LeAnnDylan

Well-known member
מצטערת על העילגות בסימני הפיסוק

לשעות כאלה יש סימני פיסוק משלהן...

is00

New member
אני דווקא יותר מדבר על האלבומים שאחרי.

משמע לא אלבומי הבכורה, אלא על אלבום שני, שלישי וכך הלאה. אני חושב שקשה להגיד שאמן הצליח לפרוץ בסצנה המוסיקלית ו..."לעשות את זה" רק מאלבום אחד - אלבום הבכורה. אגב, הופתעתי שלא הזכרת גם את קת'רין מקפי.
בכל מקרה, אני לא בטוח עד כמה אפשר להגיד שבוגר AI ש"עושה את זה" בברודאויי(קראתי שגם טיילור היקס הלך לברודוואי) הוא "מצליח". אלא אם הוא מרוויח מיליונים שם...

LeAnnDylan

Well-known member
לא הזכרתי את מקפי כי היא לא חצתה את המיליון

כרגע בכל אופן. ואני מבינה על מה אתה מדבר, אבל אתה צריך להבין שכדי להגיע לאלבום שני ושלישי, חברת התקליטים מצפה מהאמן שהאלבום הראשון שלו יגיע לפחות למעמד זהב, כדי להחתים אותו לאלבום שני. מבין יוצאי איידול, 55 קיבלו חוזה הקלטות. רק 26 זכו להקליט אלבום שני. מה גם שככל שהזמן עובר אנשים נוטים לשכוח מתמודדים. אז אם מתמודד שיחרר אלבום בכורה ממש מהר, כדי לנצל את המומנטום של התוכנית, ושיחרר אלבום שלא עמד בציפיות של המעריצים. באלבום השני הם לא יהיו כל כך סובלניים כלפיו. קח לדוגמה את בו בייס הרנאר אפ בעונה 4. אלבום הבכורה שלו מכר למעלה מ-670 אלף עותקים (הישג נאה ביותר) בעוד שהאלבום השניי שלו מכר 62 אלף ושלישי רק 11 אלף. בוא נאמר שהוא כבר לא יזכה לשחרר אלבום נוסף. או דוגמה נוספת היא בלייק לואיס הראנר אפ של עונה 6. אומנם העונה נחשבה די כושלת באופן כללי אבל הילדות השתגעו אחרי בלייק שהיה חדשני, מבריק ומוצלח מאוד בכל קנה מידה אפשרי. בתוכנית בכל אופן. הוא לא הצליח להעתיק את המקוריות החדשנית שלו לאלבום בכורה והצליח למכור בעיקר בזכות המומנטם 309 אלף עותקים מאלבום הבכורה שהיה די נוראי. באלבום השני המעריצים היה די ספקניים והוא הצליח למכור רק 10 אלף עותקים! זה עוד שם שאני מאמינה שלא נשמע יותר בהקשר של מוזיקה. אם נסתכל על כל 26 המתמודדים שקיבלו הזדמנות לאלבום שני ומכרו למעלה מ-100 אלף עותקים ממנו, נישאר עם רשימה מאוד מצומצמת של עשרה מתמודדים: קלי קלרקסון, קרי אנדרווד, כריס דוטרי, קליי אייקן, פנטז'יה, רובן, פיקלר, ג'ורדין ספרקס, ג'ניפר הדסון וארצ'ולטה. האם זה אומר שרק הם נחשבים מצליחים? מי יודע, אולי...

is00

New member
כמה אלבומים מקפי הוציאה מאז "איידול"?

אני הזכרתי אותה בעיקר בגלל שהזכרת את הקריירה של קליי אייקן בברודווי. אם אני לא טועה לקת'רין יש גם סוג של קריירה בקולנוע, בטלוויזיה ואולי גם בברודווי. בכל מקרה, אם נהיה כנים מעט מאוד אנשים שיוצאים מתוכניות ריאליטי מצליחים לשמר קריירה בתחום שלהם, בעיקר פליטי תוכניות ריאליטי מוסיקליים, אז... AI לא שונה משום תוכנית אחרת, חוץ מהבחינה של הרייטינג של התוכנית, אני מניח. בהחלט יהיה מעניין עכשיו לראות אם "המומנטום הזה" יישמר אצל פליטי "הקול".

LeAnnDylan

Well-known member
שני אלבומים פלוס אלבום כריסטמס

מבחינת קריירת משחק לדעתי התוכנית שלה אמורה לעלות בסתיו. עד אז כל התפקידים שעשתה היו די קטנים ולא משמעותיים. יכול להיות שכשהסדרה שלה תעלה לאוויר היא תצליח יותר. כרגע מבחינת אלבומים לא הולך לה מי יודע מה.

jess r

New member
למה לא?

אולי הוא לא עושה מיליונים, אבל למה בעצם ברודווי לא נחשב להצלחה? קשה מאוד להיות אמן פופ-רוק-ואטאוור שממש פורץ ונשאר לאורך זמן היום. הגיוני שהרבה מיוצאי איידול ילכו לתאטרון\ טלוויזיה. תסתכלו על זה ככה, הסידרה בערך הכי פופולארית היום היא גלי. נראה לי שלקבל תפקיד בגלי נניח, זה בערך הדבר הכי טוב השני שיוצא איידול יכול לחלום עליו. בכל מקרה כבר אמרתי את זה פעם - איידול לא באמת מייצרת איידולים. תראו את אדם וקריס בתוכנית - כמה מקוריות... תראו את האלבומים שלהם אחרי איידול - סתם פופ משעמם וחסר טעם (נעים לאוזן, כן. אבל בטח לא מהפכני או מחדש או כל דבר אחר, והמספרים מעידים על כך).

is00

New member
אני חושב שקשה להגדיר הצלחה בברודווי, לא?

איך אתם הייתם מגדירים הצלחה בברודווי? זכייה בפרסים? הכנסות מהצגות בהשתתפותם? ביקוש של השחקן? איך בדיוק?

jess r

New member
אפשר לשאול אותו דבר על מוזיקה

אני חושבת שזה שילוב של הדברים. אבל בעיקר, אם מדברים עליך בהקשר הנכון - סימן שעשית משהו בסדר. אם לא מדברים עליך - חפש עבודה חדשה.

naama59

New member
אני מקווה

שהאלבומים הבאים שלהם יהיו מפוקסים יותר. ונראה ששניהם עובדים קשה על האלבומים שלהם ולא במטרה להכין אלבום בשבוע... אז צריך רק לדאוג למכירות. (שאצל קריס יכולה להיות בעיה. לאדם אני לא כ"כ דואגת)

SHTRUDIDI

New member
../images/Emo45.gifגם בעייני ברודווי זה נחשב הצלחה

היו לא מעט איידולים שציינו כבר בזמן ראיונות במהלך התוכנית שהם מתעניינים גם במשחק ובתפקידים בהם האיידולים השתלבו הם גם משחקים וגם שרים, אז זו בהחלט הצלחה והמשך שנראה לי לפחות לא רע ליוצא תוכנית מוסיקלית. בהקשר הזה יש לא מעט איידולים שהשתלבו בהפקות שונות, חלקם לא הגיעו לטופ 2 או 3 בתוכנית. למשל אייס יאנג, דיאנה דיגרמו, פנטזיה, קליי שכבר הוזכר כאן, סאישה מרקדו, אנתוני פדורוב. לא כולם בברודווי אבל כן השתלבו בהפקות שונות ובעייני לפחות, אם הם נשארים בתחום המוסיקה, גם אם זה לא בדרך של הקלטת אלבום (למרות שחלק מהשמות שהזכרתי עשו גם את זה), אז כל הכבוד להם.

naama59

New member
האלבומים שאחרי הם הרבה יותר בעייתים

והדוגמה הכי אקטואלית היא למשל דיוויד קוק שלפני כמה שבועות הוציא את האלבום השני שלו. האלבום הראשון שלו מכר בשבוע הראשון 280 אלף עותקים, הסינגל הראשון שלו מכר מעל מיליון עותקים דיגיטליים וגם סינגל הניצחון. הוא נחשב לאחד המנצחים האהובים ואנשים חשבו שהוא באמת הביא משהו מיוחד לאיידול ושמחו לתמוך בו אחרי הזכייה. כי הם לא בהכרח העריצו את המוזיקה שלו - הם התחברו לדמות מסויימת במשך כמה חודשים על המסך. חלק מסבירים את זה שבעצם הם ראו בעצמם באלה שהפכו אותו לאיידול ומן הסתם הם רצו לתמוך. הבעיה הייתה שהוא נעלם למשהו כמו שנתיים כדי לעבוד על האלבום השני, והנה - הוא מכר בשבוע הראשון שלו רק בסביבות ה46 אלף עותקים וזכה להתעלמות יחסית ממבקרי המוזיקה הנחשבים. גם את הסינגל הראשון ממנו איידול ניסו לקדם בעזרת הופעה אצלם אבל אפשר להגיד די בביטחון שהוא נכשל. הבעיה היא כמובן שמאז כבר הכותרו שלושה איידולים חדשים - הציבור האמריקאי ממש לא זוכר מי זה דיוויד קוק במיוחד אחרי שהוא נעלם לשנתיים, וכבר אין את קשר בינו לבין הצופים.. ככה שברוב המקרים האלבומים השניים, באופן הגיוני, מוכרים הרבה פחות. אני חושבת שרק קלי/קרי/דוטרי הצליחו לעבור את המחסום הזה.

LeAnnDylan

Well-known member
קרי לא

אלבום הבכורה שלה מכר הכי הרבה (בסביבות ה-7 מיליון) השני מכר רק כ-3 מיליון והשלישי פחות מזה. אאל״ט גםבמקרה של דוטרי, אלבום הבכורה שלהם מכר הכי הרבה. רק קלי קלרקסון הצליחה להתעלות על מכירות אלבום הבכורה.

LeAnnDylan

Well-known member
במספר אלבומים כולל כן.

קרי מכרה - 12,331,000 אלבומים. קלי מכרה - 10,674,000 אלבומים. אבל במקרה של קרי, כל אלבום שלה מכר פחות מקודמו. וציינתי את קלי בתור היחידה שהצליחה להתעלות על מכירות אלבום הבכורה שלה. אלבום הבכורה (Thankful) של קלי מכר - 2,747,000 עותקים. והאלבום השני (Breakaway) שלה מכר - 6,160,000 עותקים. אצל קרי המכירות מתפלגות כך: Some Hearts הראשון מכר - 7,114,000 עותקים. Carnival Ride השני מכר - 3,198,000 עותקים Play On השלישי מכר - 2,019,000 עותקים

סבבה - תודה

גם צריך לזכור את השנים שקלי הוציאה את האלבומים... היום המכירות הרבה יותר נמוכות.... ולצערי כמות הצריבות הרבה יותר עולות

Bleed for Me

New member
../images/Emo45.gif וזאת גם הייתה תקופה אחרת..

אז לא היו את כל התוכניות ריאלטי מהסוג הזה ואנשים התלהבו מהעובדה שהיא ניצחה באיידול ושהם הצביעו לה אז זה לא מפתיע.. היום הרבה הרבה יותר קשה לזוכה להצליח..

למעלה