היכונו!

היכונו! ../images/Emo48.gif

החל ממחר יעלה לאתר שלי החלק הראשון של פרוייקט "נשים בולטות" (או "גדולות מהחיים"). יש כאן ניסיון חדש להציג לעצמינו בעברית ביוגרפיות קצרות (חלקן קצרות מאד, גם מקוצר היריעה, וגם מחוסר חומרים רציניים באינטרנט), על נשים שעשו הסטוריה, וישמשו לנו מודל לחיקוי וגאווה. אתן מוזמנות גם להציע ביוגרפיות או פרטים על נשים נוספות. חסרים לי מאאאד סיפורים על נשים ישראליות מצליחות, ומי שתשלח לי, תבוא על הברכה. אני מציעה כאן sneak preview, לבאות הפורום: כל הערותיכם יתקבלו בברכה.

augustus

New member
כל הכבוד לד"ר מירה חניק

ואני מוסיפה להגנתי שגם אני ואיה ישבנו אתמול 3.5 שעות על האתר "רשת נשים". מקווה שניפגש בקרוב ונעשה פרזנטציה, להיזהר בבקשה עם הביקורת

וואו ../images/Emo42.gif

הכל יחסי בחיים ולאור איטיותי היוצאת דופן לאחרונה אני עוד יותר מעריצה את זריזותך ויעילותך, אפילו יותר מאשר קודם !!! כל החומרים ששורשרו כאן ברשותך ? הנוכל לסייע יותר ?
חנה

איה@

New member
מירה - ../images/Emo50.gif ../images/Emo39.gif

כל הכבוד על היוזמה! "נצלי" אותי לכל עזרה שתרצי.
איה.

zap

New member
עוד אישה גדולה

מה עם קתרינה הגדולה?-הצארית של רוסיה מהמאה ה-18.

קראתי עליה רומן היסטורי מופלא

לא מזמן. ועוד רומן הסטורי מופלא שמחייה סיפור הסטורי מודחק - האפיפיורית יוהנה.

עד כמה שידוע לי לא הייתה

באמת אפיפיורית יוהנה, וזה רק תרגיל ספרותי (דומה ל"אחותו של שייקספיר" של וירג´יניה וולף). לא נראה לי שיש סיכוי שהקתולים יאפשרו לנשים להגיע לוותיקן (מלבד בתור נזירות או מנקות...)

האפיפיורית יוהנה לא הגיעה כאישה

אלא התחפשה עוד מנעוריה לגבר. על פי המבוא והסיפא לרומן - סיפורנ אמיתי ומבוסס על שנות מחקר ועל החיזוקים וההכחשות כאחד לקיומה. אנקדוטה לדוגמה היא זו שהאפיפיורים לעולם אינם עוברים בוויה סקארה היות ושם "ילדה יוהן אנגליקוס תינוק". היום זהו ויה סן-ג´ובני והמונח "ויה סקארה" פרושו הדרך הקדושה - המסלול הקצר ביותר בין הפטריארכיום (מגורי האפיפיור) לבזיליקה של סט.פטרוס שננטש מאז והוחלף בדרכים עוקפות. ה"פיקשן" הוא הרומן עצמו - שמתאר בפרוטרוט מסכת חיים על סמך המחקר ההסטורי של הכותבת ואחרים לגבי עצם קיומה של האפיפיורית יוהנה וארועים הסטורים בתקופתה אבל שואב את היומיום ממחקר על חיי התקופה בכלל, בהעדר תיעוד מדוייק ומתוך כך שנעשה מאמץ רב ע"י הכנסיה להכחיש את קיומה. כל זה מהספר - המומלץ והמרתק הזה. חנה

דסי אשר

New member
מירה חיניק, "גדולות מהחיים"

שלום, אני קצת משתתפת בפורום, יותר במעמד פסיבי. אני מאד אקטיבית בפורם בו חנה בית הלחמי גם משתתפת פעילה"חנוך לגיל הרך" כתבתי כבר לפני כמה ימים, אני נכנסתי לפורום עוד כשהיה בIOL, וכלל גם נשים וקרירה. אני לא בדיוק עושה קרירה, אבל אני כן מפתחת "מפעל חיים" שלי, שהוא חשוב, חדשני ויחודי בפתרונותיו לאוכלוסית הגיל הרך והוריהם. אז אני ישראלית, לא "גדולה מהחיים", למרות שההורים הנתקלים במה שאני עושה חושבים בערך כך עךי.. אבל אני לא. אני אדם חושב, כנראה(כך אומרים, יצירתי),נושא הגיל הרך בנפשי ואני מפתחת ומפעילה חזון חשוב ביותר בתחום ארגון ומקצוע המשפחתונים הפרטיים. " אני יודעת שזה לא בדיוק מתאים לנשים "גדולות מהחיים, אבל אולי היית רוצה להציץ(במייל) או לקרוא בעמוד האתר של "חנוך לגיל הרך" שם זה נמצא בין המאמרים ונקרא(ע"י נעה גל, מנהלת האתר: ,פרויקט המשפחתונים"). אז זו הצעתי . תודה, דסי

דסי אשר

New member
מירה, אני די בורה בשימוש

במחשב ובאינטרנט. אוכל, אם אקבל ממך מייל שלך, לשלוח לך בצירוף למייל ניר, מספר עמודים, המתאר את חזון היזמות והיעדים ברמה מקצועית( מיועד לתורמים פוטנציאליים וכל גורם רציני שרוצה להבין מה אני עושה). בנוסף, ישנו נוסח המותאם לקריטריונים של פורום הגיל הרך, על פי הנחיות נעה גל. תוכן הדהרים -זהה לנר הראשון אותו הזכרתי, אך הוא כתוב בשפה הפונה אל ההורים, הצרכנים. הכתובת באתר הפורום היא: http://www.geocities.com/earlyedu/main42.html. אני כמובן הייתי שמחה אילו היית רואה את שני הנוסחים, ומחליטה מה מתאים יותר לאתר שהקמת(לפי דעתי הנוסח המקצועי). המייל שלי מופיע כאן בפורום, כך שאין בעיה להגיע אלי. תודה, דסי

מירה - נשים צרפתיות מתק´ המהפכה

שרלוט קורדיי ואולימפ דה-גוג´. נתקלתי בזה בחיפוש חומר על ג´נדר פוליטיקס בקונטקס של הפניית תקציבי מחקר רפואיים בעולם (נושא שאולי את תוכלי לסייע לי בלינקים ?). לבלן http://frenchculture.about.com/library/weekly/aa073001a.htm

למעלה