היי....!

היי....!

אני רק התחלתי להתעניין בארבע ההסכמות רק לא מזמן שנכנסתי לפורום הזה, קודם בכלל לא יודעתי שיש דבר כזה.... אהבתי מאוד את הרעיון בלעשות את ההכי טוב שלי- קודם הייתי בטוחה שהכי טוב, ז"א מושלם, 100 מה שגרם לי להבהל מכמות הדברים שיש לי לעשות ובסוף לא לעשות כלום.... ראיתי שכשאני מורידה קצת מהלחץ ועושה מה שאני יכולה מכל דבר אני מספיקה הרבה יותר ונשארת לי המון אנרגיה- אחלה. חוץ מזה יש לי שאלה בקשר לטוהר המילה- נגיד שאני אומרת על איזה זמר שהוא שר מדהים/ לא משהו... זה אומר שריכלתי? תודה...

rainbow too

New member
רכילות.

להגיד על זמר שהוא שר מדהים, זאת העברת חוויה מהזמר. את נהנת לשמוע אותו, ואת מספרת על כך לחברים. או סתם להגיד על אדם מסויים שהוא בן אדם מקסים. רכילות היא לדבר רעה על מישהו אחר. זוהי סתם הפצת רעל רגשי, לאדם אחר, על אדם אחר. הרכילות לא מועילה לא לאדם שאיתו אנו מרכלים, לא למרוכל, ולא לעצמנו. למה היא קיימת? כביכול דרך לפריקת כעסים, או רגשות שלילים. אך זאת דרך שחוזרת אלינו כבומרנג. במקום עבודה שהיה לי לפני די הרבה זמן, היה חדר עישון, שהינו יושבים שם מדי פעם. מישהו(נקרא לו דני) אמר לי על אחד העובדים (נקרא לו שי), שהוא %$#@#%^^^&%$##@(לא זוכר כבר מה שהוא אמר וזה לא משנה) ואני קיבלתי את מה שנאמר כעובדה...מאותו הרגע, לא יכולתי להסתכל על שי באותם עיניים, שראיתי אותו לפני כן. ושי, הרגיש שמשהו ביחס שלי השתנה ולא הבין מהיכן זה בא... מה הוא אמר, או עשה.. שהיחס שלי כלפיו השתנה.. וההרגשה שלי הייתה, שהיחס שלי כלפיו לא צודק. יום אחד כשישבנו שי ואני בחדר עישון, דיברנו, ומהשיחה הזאת הסתבר שכל מה שנאמר עליו..הוא ממש לא נכון. מאותו היום אני לא הקשבתי לדברים של דני יותר(לא משנה אם הם היו נכונים או לא).

לשון הרע....../images/Emo166.gif

לשון הרע, חברים....לשון הרע... לזה בעצם אתם מתכוונים בדברכם על רכילות, לא? הרי בנתינת מחמאה או פירגון אין למעשה כל רע... לשון הרע- רכילות שמטרתה להשמיץ ולהוציא שם רע למישהו... חברים - אני ספצית בעניין...אני הייתי קורבן לרכילות נוראית ממישהי שנורא נורא קינאה בי והשמיצה אותי. עד היום אני לא ממש יודעת מה בדיוק היא אמרה, אבל ללא ספק אנשים שינו את יחסם אליי. אבל אני לא דואגת - קארמה- אני מאמינה בקארמה- what you give is what you get.....

למעלה