היי....

mash do

New member
היי....

שאלה... איך אני מדרבן את עצמי להתפתח שיכלית? לשפר את הזיכרון, לחשב מספרים מהר יותר (מצבי עגום ביותר בזה, אני מלא בושה- לוקח לי המון זמן לחבר מספרים פשוטים ואני בצבא) אני לא זוכר את סדר החודשים אני לא מכיר מיקומן של ערים בארץ, מיקומן של ארצות, לא יודע בירות של מדינות שימו אותי בנקודה מוסיימת בארץ ולא יודע איפה זה הצפון והשאר, אין לי אוריינטציה. אני לא מבין בפוליטיקה, בסוגי ממשל, לא יודע מה קורה בארץ הזאת... אני מתבייש. ואחרי כל זה אם תפגשו אותי אולי אפילו תתרשמו ממני לטובה כי עם כל הנכות הזאת שבי אני אדם לשיחה, דעתן ויש לי שכל, למרות שקשה להאמין. ואין לי מוטיבציה לעשות משהו בכלל עם זה, גם לא עכשיו. אין לי כוחות לבד כרגע.

ביננו..

מה אתה רוצה שנעשה עם זה? אתה אומר שאין לך מוטיבציה לעשות משהו על מנת לשנות את מצבך..ובטח לא עכשיו.. אז מה אנחנו אמורים לעשות? אימו ן מגיע ממך.. מהרצון שלך לשנות.. אם אתה לא רוצה לשנות אז אין על מה לעבוד.. אין לי גלולת פלא שאם תבלע אותה מייד תזכור הכול.. תדע הכול.. ולא יהיו לך בעיות.. רק ברגע שתיהיה מוכן לקחת אחריות על הבעיה ולעבוד לתיקונה.. רק אז תהליך אימון יכול לעזור לך.. אור ואהבה

אוריק3

New member
בוא ונסה ללכת עם הראש של אריק..

בוא תגלגל בראש את ההחלטה הראשונה שאתה רוצה שינוי.. תחליט שאתה רוצה להחליט ותחליט ואז בוא שוב ונכוון אותך בעשייה אוקיי?

isaacm

New member
היי מאש

התגעגעתי לאתגרים שלך
אין מה לדבר, ברור שאתה יודע להתבטא. אז זה לא סיפור שאנחנו מעוניינים להתעסק איתו. ברור גם שאתה מודע ליכולותיך. הפעם, האתגר עלה מדרגה, מעניין. אז עכשיו אני מנסה לחשוף בכל מה שאמרת, מה באמת מטריד אותך, ומה אתה רוצה לעשות עם זה. אחרי שפענחתי את הסוד שלך, ישבתי וחשבתי. אחרי שסיימתי, ישבתי וחשבתי שוב. הגעתי למסקנה הבאה. ואשתף אותך. מקווה שתשתף אותי במה שאתה חושב. ראשית נראה לי שאתה קצת מגזים. נכון? (ממש קצת). שנית נראה לי שהדברים בכל זאת מטרידים אותך - אבל אתה עסוק כרגע בדברים אחרים - כך שאין לך עניין ממשי לעסוק באלה הדברים ממש עכשיו. אולי כרגע אתה מעוניין לשחק משחק אינטלקטואלי... נראה לי שאחד מהשניים יקרה: 1. אתה תבין שהגזמת, ואין באמת בעיה. 2. זה ממש יטריד אותך ותיווצר מוטיבציה לעבודה. ספר לי מה עובר לך בראש. איציק

mash do

New member
אוקיי....

מרשים אותי שאתה זוכר אותי. זוכרים את החששות שלי לגבי הגיוס? נכנסתי לקורס מכ"ים בחיל האויר. מאתגר משהו, הא? אני חושב שהבעיות שציינתי בהודעה הקודמת חייבות לבוא על תיקונן, ובאמת שאין לי זמן. כלומר, אין לי זמן לנסות לתפוס את המוזה של המוטיבציה, של הבערה הזאת לבנות את עצמי ולהשתפר. אני חושש מהאתגר הכי קטן שהבעיות האלה טומנות בחובן. כי בסה"כ על הבעיות האלה מתגברים במשך היום יום, להכריח את עצמי לחשב עוד תרגיל, ולשנן את החודשים ואת הערים... להתעסק בזה כל הזמן ביום יום. אני כותב את זה כי זה באמת מטריד אותי, אבל אני באמת לא רואה את עצמי עושה עם זה משהו. אני יודע שזה מאוד תבוסתני מצידי, במיוחד כשהדרישות האלה מעצמי לא כאלה גבוהות.

אתה מציין

מה אתה לא מתכוון לעשות.. אתה לא מתכוןן לשנן.. אתה לא מתכוון לעבוד על זה יום יום.. אז מה אתה כן מתכוון לעשות? אני עדיין לא הבנתי מה אתה כן רוצה.. ולדבר על מה שלא נראה לי פיספוס העיקר.. אור ואהבה

isaacm

New member
יפה,יש - מה שנקרא דיבור

אז מה היית עושה אם במקום לפתור את הדברים עד הסוף, היית יכול לשפר אותם? זה בכלל מדבר אליך? ספר - אני נהנה לקרא (אוהב גישה בריאה) איציק

רבקה 1963

New member
עצות לשיפור הזיכרון מרבקה - מאמנת

לשואל איך אני מדרבן את עצמי להתפתחות שכלית שלום, אפתח בעוצמות שלך אותן אתה תיארת : אני אדם לשיחה, דעתן ויש לי שכל. כמו - כן ציינת כי אתה בצבא ועובדה זו כשלעצמה היא נקודת חוזק שלך,כי היום ניתן להשתחרר בקלות יחסית מהצבא ואילו אתה משרת , מגלה מוטיבציה להתמודד עם כל האתגרים והקשיים הכרוכים בשירות בצבא. בנוסף לכך עשית צעד גדול המראה על מוטיבציה בכך שפנית לפורום ושאלת איך אני מדרבן את עצמי? נקודה נוספת, הזיכרון מעצם טבעו הנו בררני , אנו מסננים את הדברים שפחות מעניינים אותנו וזוכרים את הדברים היותר מעניינים וחשובים לנו. משום כך, חשוב שתברר עם עצמך מה הם השאיפות שלך לגבי הזיכרון שלך. מה באמת חשוב לך לגבי הזיכרון כפי שאתה תופס אותו במצב אופטימלי . לדוגמא, מבחינה חברתית חשוב לזכור את סדר החודשים , אך האם לך עצמך זה באמת חשוב? במהלך הבירור העצמי , אם יעלו אצלך שאלות נוספות ותהיות שתתקשה להשיב עליהן בכוחות עצמך אתה מוזמן לפנות אליי שוב בפורום . לשאלתך לגבי המוטיבציה , מוטיבציה באה עם התחלת הפעולות שהאדם עושה. בהתחלה עליך להתחיל לפעול (גם ללא חשק ) בתרגולים לשיפור הזיכרון. עליך להקצות זמנים קבועים ולתרגל. כמו - כן מומלץ שתתגמל עצמך בכל הישג ושיפור בדברים שאתה אוהב (פרסים עצמיים ) . מומלץ גם לשלב בפעולות ובתרגולים לשיפור, אמירות שתאמר לעצמך, בקול או אמירות פנימיות מחזקות בלשון הווה: אני משפר את הזיכרון שלי. יש לי כוחות . המוטיבציה שלי מתגברת . מוטיבציה מטבעה מתגברת ככל שהעשייה מביאה לתוצאות המצופות . ככל שתתמיד בעשייה , תוכל לחוות את השיפור ותתגבר המוטיבציה שלך , בבחינת כדור שלג חיובי. לעצם התרגילים לשיפור הזיכרון , יש תרגילים רבים המופיעים בספרים וכן קורסים בנושא . מספר "טיפים" על קצה המזלג, בהתייחס לאמירות שהעלית: לחשב מספרים יותר מהר - יש לתרגל ולנסות לחשב מספרים כמה שיותר בלי מחשבון. את סדר החודשים ניתן ללמוד למשל בעזרת צירוף מנגינה כגון בשיר המפורסם של נעמי שמר: " בתשרי נתן הדקל פרי "...(ניתן ליצור ואריאציה כזו גם לגבי חודשים לועזיים) לגבי מיקומן של ערים בארץ ומיקומן של ארצות, הסתכל במפות וכל יום נסה ללמוד עיר או שתיים . לגבי מיקומן של ארצות - קיים בשוק ספר פאזלים המאפשר להרכיב פאזלים של ארצות . לגבי ערים בארץ -ייתכן שגם קיים פאזל כזה ואם לא, אתה יכול להכין כזה בקלות . אתה מציין שאתה לא יודע איפה הצפון ואין לך אורינטציה ובכן אתה לא לבד, הרבה אנשים מוכשרים וחכמים חלשים באורינטציה ובמציאת הצפון. בכל מקרה ,אפשר להסתדר עם מצפן. . מאחלת לך הצלחה רבה , רבקה ליבוביץ' , מרצה , מנחה ומאמנת לשיפור זיכרון , קבלת החלטות וחשיבה חיובית

רבקה 1963

New member
עצות לשיפור מרבקה ליבוביץ' - מאמנת

לשואל איך אני מדרבן את עצמי להתפתחות שכלית שלום, אפתח בעוצמות שלך אותן אתה תיארת : אני אדם לשיחה, דעתן ויש לי שכל. כמו - כן ציינת כי אתה בצבא ועובדה זו כשלעצמה היא נקודת חוזק שלך,כי היום ניתן להשתחרר בקלות יחסית מהצבא ואילו אתה משרת , מגלה מוטיבציה להתמודד עם כל האתגרים והקשיים הכרוכים בשירות בצבא. בנוסף לכך עשית צעד גדול המראה על מוטיבציה בכך שפנית לפורום ושאלת איך אני מדרבן את עצמי? נקודה נוספת, הזיכרון מעצם טבעו הנו בררני , אנו מסננים את הדברים שפחות מעניינים אותנו וזוכרים את הדברים היותר מעניינים וחשובים לנו. משום כך, חשוב שתברר עם עצמך מה הם השאיפות שלך לגבי הזיכרון שלך. מה באמת חשוב לך לגבי הזיכרון כפי שאתה תופס אותו במצב אופטימלי . לדוגמא, מבחינה חברתית חשוב לזכור את סדר החודשים , אך האם לך עצמך זה באמת חשוב? במהלך הבירור העצמי , אם יעלו אצלך שאלות נוספות ותהיות שתתקשה להשיב עליהן בכוחות עצמך אתה מוזמן לפנות אליי שוב בפורום . לשאלתך לגבי המוטיבציה , מוטיבציה באה עם התחלת הפעולות שהאדם עושה. בהתחלה עליך להתחיל לפעול (גם ללא חשק ) בתרגולים לשיפור הזיכרון. עליך להקצות זמנים קבועים ולתרגל. כמו - כן מומלץ שתתגמל עצמך בכל הישג ושיפור בדברים שאתה אוהב (פרסים עצמיים ) . מומלץ גם לשלב בפעולות ובתרגולים לשיפור, אמירות שתאמר לעצמך, בקול או אמירות פנימיות מחזקות בלשון הווה: אני משפר את הזיכרון שלי. יש לי כוחות . המוטיבציה שלי מתגברת . מוטיבציה מטבעה מתגברת ככל שהעשייה מביאה לתוצאות המצופות . ככל שתתמיד בעשייה , תוכל לחוות את השיפור ותתגבר המוטיבציה שלך , בבחינת כדור שלג חיובי. לעצם התרגילים לשיפור הזיכרון , יש תרגילים רבים המופיעים בספרים וכן קורסים בנושא . מספר "טיפים" על קצה המזלג, בהתייחס לאמירות שהעלית: לחשב מספרים יותר מהר - יש לתרגל ולנסות לחשב מספרים כמה שיותר בלי מחשבון. את סדר החודשים ניתן ללמוד למשל בעזרת צירוף מנגינה כגון בשיר המפורסם של נעמי שמר: " בתשרי נתן הדקל פרי "...(ניתן ליצור ואריאציה כזו גם לגבי חודשים לועזיים) לגבי מיקומן של ערים בארץ ומיקומן של ארצות, הסתכל במפות וכל יום נסה ללמוד עיר או שתיים . לגבי מיקומן של ארצות - קיים בשוק ספר פאזלים המאפשר להרכיב פאזלים של ארצות . לגבי ערים בארץ -ייתכן שגם קיים פאזל כזה ואם לא, אתה יכול להכין כזה בקלות . אתה מציין שאתה לא יודע איפה הצפון ואין לך אורינטציה ובכן אתה לא לבד, הרבה אנשים מוכשרים וחכמים חלשים באורינטציה ובמציאת הצפון. בכל מקרה ,אפשר להסתדר עם מצפן. . מאחלת לך הצלחה רבה , רבקה ליבוביץ' , מרצה , מנחה ומאמנת לשיפור זיכרון , קבלת החלטות וחשיבה חיובית

mash do

New member
תודה....

עודדת את רוחי ובאמת יישבת לי את הדעת... אני אחזור להודעה שלך שוב ושוב. עצם העובדה שטרחת כל כך נותנת לי תחושה של מחוייבות להתחיל במשהו, רק כדי לגמול לך. ושוב, שפע תודות!

למעלה