היי

Danaela

New member
היי

התקבלתי להיות משקית הו"ד בחיל חינוך (הוראה ופיקוד) בעקבות מקרה ששמעתי עליו, אני מאוד מהוססת לגבי התפקיד (אחד החיילים טען רובה מול הפרצוף של המפקדת שלו והדבר היחיד שעצר אותו מלירות בה היו החברים שלו) מה הסיכויים שאני מצליחה לצאת מהתפקיד? ואם הצלחתי לצאת, מה הסיכוי שאני אקבל הדרכות אחרות? (למשל חי"ר שיריון מורן וכל תפקידי היח"ש למינהם)

lur

New member
תשובה

כעקרון, לא ניתן לחתום ויתור על התפקיד אחרי שהתקבלת אליו. כך שהסיכויים שיסכימו לוותר לך כמעט אפסי. במידה והצלחת למצוא דרך לחתום ויתור, לא ניתן לדעת אם ישלחו לך זימון נוסף, זה תלוי כבר בצרכי הצבא.

purple rose

New member
כבר התגייסת או עוד לא?

אם עוד לא התגייס זאת לא אמורה להיות בעיה-ברב המקרים מאפשרים לחתום ויתור גם לאחר שמתקבלים. אבל זה לא מבטיח לך תפקיד אחר או שישלחו לך מיונים אחרים. את יכולה לבקש-ואני מניהח שאולי יתנו לך יתרון על אחרות מכיון שמדובקת בכל זאת בסוג הדרכה-אומנם אחר. בקשר לחיילים-בכל תפקיד יכול לקרות מצב כזה.. כמה שחבל והכל.. זה בהחלט מקרה שלא קורה הרבה אבל הוא יכול לקרות לכל אחד.. רק במקרה שמעת על מישהי שזה קרה לה באותו תפקיד.

את חייבת לעשוץ הפרדה בין התפקידים

של מש"קית הו"ד. תופעות כאלה יש רק בחווה (חוות השומר), עם הטירוני מקא"מ. במחוו"האלון (טירונות עולים) אין כאלה תופעות, בקורסי השכלה אין תופעות, בנתיב אין, בתפקידי מערך פרוש אין.

ובאופן עקרוני והיפותטי,

בכל מקום, בכל תפקיד ובכל קבוצת איכות שהיא - קיים הסיכוי שמישהו ייקח נשק טעון ויאיים על המפקד שלו, החברים או אלוהים יודע מי.

Danaela

New member
תודה על התגובות

לא עוד לא התגייסתי ובגלל שלא קיבלתי זימונים ליח"ש, דווקא רציתי לבחור במסלול הפיקודי של הו"ד, להיות מכ"ית ולא במסלול ההשכלה. מפחיד לשמוע דברים כאלה.. מלחיץ בעיקר הסיכון לפרוש מהתפקיד גדול מדיי, לכלל צה"לי אני לא רוצה ללכת ומיונים אחרים לא בטוח שישלחו לי, בטח לא יח"ש.. קצת נרגעתי, אני חושבת שאני אשלים עם התפקיד שצבא בחר לי וזהו
תודה בכל מקרה

למעלה