היי

אינקה

New member
אנא פרט, הרחב ונמק...

מצטער, לא ממש הבנתי למי מיועדות התשובות השונות... על מי הביקורת? מי בדרך לחזור בתשובה? מי העיוור המוליך שיירה? מי לא? למה אני צריך להיות מודאג יותר מהרגיל? האם אלו "קואנים"? אולי זה הבלק-אאוט של יום שישי בבוקר, אבל אני מודה שלא הבנתי כלום.

drall

New member
סלחתי כדבריך

אם אתה נחוש כל כך להתעלם מהקיום על מנת לדבוק בקונספציות כאלו אתה זה שצריך לבקש סליחה מעצמך לא ממני דרול

אינקה

New member
ואוו.... אתה ממש חכם!!!

אתה כותב במשפטים מתוחכמים בוטחים... עונה בשאלה לשאלה... "יורד" על כולם... אתה נאור נכון? אפשר ללמוד אצלך? גם אני רוצה למוד את "אומנות הזן" של כתיבת תגובות ציניות באינטרנט... פליז...! (מצד שני... אם אתה נאור מה אתה עושה כאן בפורום? אולי אתה סתם קשקשן שמנסה לבנות את עצמו מקטעי דברים ששמע היכן שהוא, בשיטת "המנהיג הוא זה שבועט בכולם"?) רד ידידי מהאולימפוס ותראה קצת רספקט לחבריך הבורים לפורום. אתה (כמוני וכמו אחרים כאן) לא יותר טוב מאף אחד, והשאלה ששאלתי אותך כנה לחלוטין.

drall

New member
ואני מודה שאני מריח את רוחו העבשה

והיבשה של שלמה קאלו שנושבת ממך אומנם גם הוא אינו מזיק לסביבה אלא אך ורק לתלמידיו אותם הוא משתדל לקבור בעודם חיים טוב , האמת, הם ברובם שחקנים , זמרים ,עיתונאי רכילות ושאר אוכלי חינם , אז באמת שלא אכפת לי דרול

drall

New member
קבל נא את התנצלותי הכנה

כיוון שלא הבנתי את דבריך כבדיחה ולא הגבתי עליהם בהתאם. בכל אופן , האבולוציה של התודעה יוצרת רמות שונות של אשליה באופן יחסי ליכולת התפיסה הרגעית שלה לכן אחרי שאנחנו מתמודדים עם אשליות בצורת אוטובוסים , או ממטרות יתכן שנצטרך גם להתמודד עם אשליות בצורת מלאכים או שדים או אלוהים. זאת כל הכוונה דרול

היי

לפני כמה ימים ניסיתי משהו - עצמתי עיניים, ופשוט התרכזתי בנשימות שלי, הראש שלי היה פשוט "ריק", וכל מה שעניין אותי זה קצב הנשימות שלי. אחרי כמה דקות של התרכזות בלעדית בנשימות שלי, עלו לי מדי פעם מחשבות בצורה של שאלות - האם אני כזאת, האם אני מפחדת מ-X וכו´. על כל שאלה עניתי במהירות ובבהירות - כן, או לא. פתאום דברים שהיו לי קצת מבולבלים נראו לי הרבה יותר ברורים ופשוטים. משום שאני לא יודעת בכלל מהי מדיטציה (אני חשבתי שהיא טכניקה, אבל מריפרוף קצר בפורום - התבדתי) רציתי לשאול אתכם אם מה שעשיתי "נחשב" כמדיטציה?

drall

New member
אז כמו שניחשת

מדיטציה היא לאטכניקה ,היא מצב או למעשה כמה סוגים של מצבים. יש כל מיני דרכים שעוזרות לה להתרחש, אז יכול להיות שהגעת למדיטציה. דרול

אינקה

New member
מדיטציה כמצב והתחושות שבדרך

מדיטציה היא אך ורק מצב אחד, אשר בסביבתו קיימים עוד כמה "מצבים" אשר אינם המדיטציה. ריכוז והרגעות מעלים למודעות תחושות ורגשות שבדרך כלל אנו מעסיקים את עצמנו מבריחה מהם. יש בהם תחושות פיסיות, אנרגטיות, פסיכולוגיות ורוחניות. בתהליך ההרגעות מתרחש תהליך נוסף והוא עליית האנרגייה במעלה עמוד השדרה ופתיחת מעברים אנרגטיים תוך השפעה על פעולת הצ´אקרות. כל אלו עלולים ליצור תחושות בלתי מוכרות ואף להפריע בשל כך לאימון המדיטטיבי ולעיתים ליצור פחד מן הבלתי מוכר הנובע פתאום מבפנים. באשר לשאלה האם הגעתי למדיטציה התשובה מתחלקת לשני חלקים: א. אם אתה שואל את עצמך במהלך התהליך "האם אני במדיטציה?" התשובה היא שלא. במדיטציה אינך יכול לשאול את עצמך דבר ולו משום העובדה הפשוטה שאין חלוקה בין "אתה" ו"עצמך". אין את מי לשאול. הגעת לאחדות. ב. אם אתה מתעורר ממצב שאותו אינך זוכר כלל מתוך תחושה של הרמוניה ומלאות פנימית ושואל את עצמך "האם הייתי במדיטציה?" סביר להניח כי שהתשובה היא כן. אם "התאמנת במדיטציה" ונתקלת בתחושות ורגשות בלתי מוכרים אתה בדרך הנכונה, אבל עליך ללמוד להכיר בהם ולהמשיך בתהליך יחד עם תחושות אלו. לא רצוי להמשך בתהליך "בכח". אם תשאל את עצמך תדע בדיוק מתי הגבול. אם תשאל את עצמך מהי התחושה המתעוררת בך ומה עליך לעשות כדי לפתור אותה סביר להניח כי תמצא תשובה. זהו אימון בחיים הרמוניים. כתבתי בלשון זכר מתוך ההזדהות האישית שלי עם מצבים אלו. בהצלחה.

drall

New member
תסלח לי מאוד

אבל זה איזה דבר שרבים טועים בו ואתה אחד מהם. המדיטציה אינה מבטלת בהכרח את תחושת ה"אני". זה קורה הרבה פעמים אבל לא תמיד. נהפוכו, לפעמים תחושת ה"אני" שאתה מקבל דרך המדיטציה היא הגשר שלך לגופים העליונים שבדרך כלל מתעלמים מקיומך. בהתחלה גם לי זה נראה מוזר אבל אחרי ששאלתי את טיוהאר וגם בדקתי את זה כמה פעמים אצל כמה אנשים וזו המסקנה במדיטציה יש גם משהו מעבר לבלק אאוט דרול

אינקה

New member
תסלח לי בעצמך

כאן טועים רבים מאוד, והחשש הוא כי גם אתה נפלת כאן, וגם אני. האגו שלנו הפך במרוצת השנים למכשיר מתוחכם ביותר. למרות שהוא קיים מתוך שגיאת תפיסה מובנית, האינרציה של שגיאה זו הופכת לכישוף זדוני אשר אנו מפעילים על עצמנו. מטרת החיפוש הרוחני הוא לבחון את ההפרדה ביננו לבין ה"עולם" ולתקן את שגיאת התפיסה אשר גורמת לנו לחוש נפרדים מ"הכל", בעוד שידוע לנו כי הפרדה כזו אינה קיימת למעשה. וכאן הקוץ: ככל שאנו "מתקדמים" ורוכשים ידע, ה"אגו" (הוא תחושת ה"אני" או "עקרון הסובייקטיביות בתודעה") נחלש ומאפשר לנו לדעת יותר מתוך הסיבה הפשוטה כי ההפרדה בין המתנסה לידע עצמו נחלשת עקב כך, והידע הופך להיות נגיש יותר. עקרון ה"אגו" מבצע כאן תמרון מדהים אשר רק בזכותו אני יושב ומתקתק עכשיו את התגובה הזו: הוא "משתלט" על הידע החדש והערכים המוספים לו ומשייך אותם לעצמו (החטא הקדמון...) תוך שהוא מייצר מערכות יחסים חדשות המבוססות על ה"הישגים" הרוחניים ה"מתקדמים". יחסי מורה/תלמיד רוחניים וההסתבכויות השונות הן אך דוגמה לכך. מתוך הצורך בהשרדות עצמית מתמרן האגו את המתנסה להאמין כי מצב חדש זה של אגו הוא התקדמות, בעוד הוא מכניס את האדם לבוץ גדול עוד יותר, שכן אם קודם הידע ה"רוחני" היה דל והאנרגיה הרוחנית חלשה, טעויות התפיסה החדשות מבוססות על מצע רחב של ידע רוחני ומסלולי אנרגיה חזקים הרבה יותר. דוגמא? אם פעם מישהו היה בא ואומר לי: "יש בך בעייה רוחנית כזאת... בוא ותלמד" הייתי רץ אחריו. היום אני אנופף אותו בקלילות. כבר התנסתי בעולמות שונים וחוויות שונות. האגו שלי שריין את עצמו מהפתעות לא צפויות מן הכוון ה"רוחני". כאשר מודט פוגש במדיטציה ישויות אשר התעלמו ממנו קודם, ההמלצה הגורפת היא להתעלם מהן ולהמשיך הלאה. על כל מתנה אשר תקבל מהן תשלם בריבית דריבית: גם שיריון האגו וגם "חוב" אנרגטי/רוחני ליישות זו. דון חואן טוען כי טורפי מודעות מעולמות אחרים מתייחסים רק למודעויות שבשלו. גם זה נשמע סביר. ולסיום: לא מדובר בבלק-אאוט. מצב המדיטציה הוא מצב בו נפסקת התפיסה הנפרדת על כן לא יכול להיות בה ""אגו" כל שהוא. בניגוד לבלק-אאוט זהו מצב הרמוני מלא אושר. כל מצב אחר הוא לצערי (הכן) אינו מדיטציה אלא איזשהו מצב תודעה הרמוני קרוב, הנושא בחובו מפתחות לעולמות חדשים של סיבוכים עליהם כדאי לוותר, ויפה שעה אחת (ביום...) קודם.

R2

New member
אינקה,האם תוכל להסביר...

את המשמעות של לתת את הלחי השניה,אחרי שמקבלים סתירה על הלחי הראשונה..? והאם יש קשר לאגו..?

אינקה

New member
שאלה של איזון

ללא איזון שמאל-ימין לא תעלה האנרגיה לכתר הראש. קיבלת סטירה בצד אחד? הגש מייד את הצד השני. כששני הצדדים קבלו סטירה אתה מרגיש שלם יותר. מצד שני כדאי שהצד השני יקבל אגרוף (או פטיש, כמצוות דרול) ואז יפסיק אם השטויות. ובעניין האגו - לא הייתי עונה לך ללא אגו מפותח.

drall

New member
גם אתה התחלת לצטט ../images/Emo35.gif

בסוף עוד תבקשו הנחה לוועדי עובדים. לא התכוונתי להתייחס לפרות דימיונו המפותח של קרלוס קסטנדה כשדיברתי על ישויות אלא לכל מיני דברים שאתה איזו השלכה נחותה שלהם. משה אטס יודע לדבר על הדברים הללו יותר טוב ממני ואני מציע שתברר אצלו לגבי פרטים נוספים , אבל באופן כללי מאוד מדובר באחת מתופעות הלוואי הפחות ידועות של המדיטציה ,למרות שהיא מתרחשת הרבה. בכל מקרה, אפשר ללמוד מדיטציה מספרים כי בירידה המכונית נוסעת גם כשאין דלק במיכל אבל כישוף לא הייתי מציע לך ללמוד ככה. אני מודה שהספרים יותר מעניינים אבל מעבר לזה , מי שמנסה לחדור לעולם האחר דרך הניירות ,צפוי למצוא עצמו באיזה סל מיחזור. המדיטציה אמורה להיות נחלת הכלל ,אבל הכישוף נופל בחלקו של קמצוץ זעיר מהגזע האנושי לכן יש כאן הרבה פחות מקום להכללות ספרותיות ויותר חשיבות למידע "מפה לפה". כך או כך מכל השדים ,המפלצות ,החיזרים ,הרפאים ויצורי הצל שפגשתי במהלך גילגולי ,הגרועים ביותר הם אלו שהולכים על שניים ונועלים נעליים. מצד שני ,בהם לפחות ניתן לטפל בפטיש. פור פאבור דרול

אינקה

New member
כישוף זה כמה פורומים למטה

אין לי מושג בכישוף, וגם לא רצון להתעסק בו. מבחינת השלכות המדיטציה, אכן ה"אגו" משתנה וקיימת אפשרות לגשת לידע רחב יותר, ישויות וגופים. אם אינך רוצה לפתוח בקריירה של "מכשף" עם כל הסיבוכים הכרוכים בכך, מומלץ להמשיך במה שהתחלת: מדיטציה.

drall

New member
אני תמיד שמח על שאנשים נותנים לי

עצות בנושא קריירה , אבל אין בכך כדי לקשור את מה שכתבתי בהתחלה לכישוף את הקשר אתה עשית כשחיברת ,כנראה מתוך בורות , את מה שכתבתי על ישויות גבוהות למה שניסה לטרוף את דון חואן וחבורתו. באמת שהקונוטציה כאן היא חסרת כל שחר אבל אין ספק שהתיאוריה שלך לגבי אחדות תופעת המדיטציה רק מעידה על כך שלמדיטציה יש עוד הרבה מה ללמד אותך דרול

למעלה