היי

tebetha

New member
היי

אני נוסעת עוד חודש וחצי,וזה אומר שיש לי הרבה זמן לשגע אותכם בשאלות
אז ככה,כאמור,עוד חודש וחצי,אירלנד,ל21 יום.שאלה ראשונה:
האם לפצל את זה גם לסקולטנד? או לדבוק במדינה אחת?
מה מזג האוויר השלט באירלנד בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר?כלומר,האם צריך להביא פליז,ו...(אווף,בקיץ אין סימנים של צעיף וכפפות בתפוז),הכוונה לסט שלם,צעיף וכפפות והכל?ומעיל? *נחרדת...
אני מטבעי אדם עירוני,אבל כזה שלא מפחד מהטבע,ואפילו נהנה ממנו.השאלה שלי היא האם יש טעם להביא איתי אוהל,או שזה לא ממש נהוג לישון שם בפארקים באוהלים,ובכל מקום יש B&B?
זה אפשרי להתנייד שם רק על אוטובוסים וטרמפים? אין לי רישיון,אז לשכור אוטו זו לא אפשרות
שאלה שמטרידה אותי תמיד,זה בטוח לבחורה בת 20 להסתובב שם בגפה?
והכי חשוב,על איזה מדריך טיולים לאירלנד אתם ממליצים? אני לא אשאל על עלויות,אבל אם יש מישו שטייל לא מזמן באיזור,בדרגת תרמילאי פלוס מינוס,ויכול להעיר הערות והארות,אני אשמח. תודה מראש, מרינה

jeshu

New member
לא הייתי שם ובכל זאת 3 שובועות יעברו בלי שתשימי לב - הייתי מתמקד במדינה אחת. אני הכרתי אנשים שהתיינדו שם על בסיס אוטובוסים וטרמפים. ביגוד - למדינה כזו,מה שלא יהיה תביאי מעיל גשם טוב. המדריך לא עושה את הטיול,את עושה אותו.אם המדריך לא כל כך טוב,תמיד ניתן לשאול מקומיים (מדברים שם אנגלית !) ומטיילים אחרים.

tebetha

New member
כן,אבל...

בהיעדר מדריך טיולים כלשהוא בכלל לא תהיה לי תפיסה של לאן ללכת ומה לראות (ולא יהיה לי את מי לשאול,כי אני לא אדע מה לשאול!) ואני באופן כללי מנסה לעשות ככה שאם כבר,אז כבר,כלומר,אם כבר מדריך טיולים (והם עולים טפו טפו טפו),אז את הכי טוב,כדי לא להיתקע. מרינה :) נ.ב אווף,מעיל גשם זה מושג זר לי.אני מהדרום...יש לנו 5 טיפות בשנה

jeshu

New member
גם אני גר בדרום עכשיו אירלנד בצפון...אל תשכחי את מעיל הגשם.ולא לדאוג,בדרום יש בחורף רוחות קרות שבהחלט מצדיקות מעיל כזה. מאיפה את בארץ ? אז תקחי מדריך טיולים - כדי להוזיל את העניין תבררי בעזרת חיפוש בפורום איך מזמינים ישירות בדואר.ואז זה גם זול יותר.

sela v

New member
בארץ הספרים יקרים

ובכמה ארצות בחו"ל אפשר להזמין אם אתה גר באותה ארץ את רוב הספרים בהנחה דרך אתרים כמו אמזון. אם את לא צריכה לקרא לפני הטיול הייתי קונה את הספר עם הנחיתה בדבלין, כלומר בעיר לא בשדה התעופה אלא אם יש את זה גם בשדה התעופה. בכל חנות ספרים בדבלין תמצאי ספרים על העיר. חוץ מזה מה עם לשכת התיירות בטוח שגם להם יש חומר.

../images/Emo63.gif בארץ

ספרים בארץ יקרים - מסכים עם סלע. באירלנד יעלה לך המדריך של LONELY PLANET - ספר עבה ומפורט, כ-22-23 יורו. זה יותר זול מהארץ. אם את יכולה לתכנן את הטיול באופן כללי בארץ - תוכלי להגיע לאירלנד ולקנות את הספר.

קיץ גשום

היי,
לגבי מזג האוויר - אם עכשיו בקיץ יש גשמים מידי כמה ימים אז בטח שבסוף ספטמבר צפוי להיות גשום - ברוב הימים אני מאמין. לגבי הטמפרטורה - החורף כאן לא קיצוני במיוחד. אני מאמין שיהיה קר אבל בטח לא מדי.
אפשר להתנייד באוטובוסים וטרמפים ולא רק לשכור רכב. רכב פה יקר מאוד לשכור עכשיו אבל בחורף המחירים יורדים פלאים. סוף ספטמבר זה איפשהוא בין הקיץ לחורף והמחיר לא יהיה נמוך כמו בחורף. ליטר דלק עולה 1.2 יורו.
בכל מקום יש B&B - ממש בכל מקום. אבל אוהל - יכול להיות שיהיה קר מדי לישון באוהל.

nitsansh

New member
לא בהכרח יש יותר גשם בסתו

אבל בטוח יותר קר... דבר נוסף... תדירות התחבורה הציבורית, שגם בקיץ היא לא משהו, יורדת מחוץ לעונה...

tebetha

New member
תודה רבה

רבה על התגובה. אני מבינה שאתה נמצא שם כרגע. מטייל או עובד? *יש המלצות טריות על מקומות לבקר ולראות,מעבר למה שניתן למצוא בגוגל? והקטע עם האוהל מצויין,זה מוריד לי משקל מהגב. עוד שאלה-לקחת גם מעיל רגיל וגם מעיל גשם? (מה זה בכלל מעיל גשם?כזה שהוא ניילוני?)ומעיל רגיל,כבר לא צריך? יש איזשהם מנהגים מיוחדים,קודי נימוס שאני צריכה לקחת בחשבון? מרינה *שכרגע במבחנים,וזה הדבר היחידי שמחזיק אותה

sela v

New member
תלוי מה רוצים לעשות

אם מטיילים בעיר מספיק מטריה. בטבע מעיל גשם עדיף גורטקס רק שהטובים מאד יקרים, ואם קר שמים מתחת פליז. מה שכן יכול להיות קר גם בקיץ בפסגות ההרים באירלנד.

tebetha

New member
אני גם

מתארת לעצמי שכיסוי מגן (נגד הגשם) לתיק הגדול זה חיוני,אה?

למעלה