היי

ben200

New member
היי

מזמן לא היתי פה. אני חייב לומר שהמצב על הפנים, אין עבודה אין כסף אין חיים אין זוגיות אין אהבה. מה כבר יכול לגרום לי להרגיש טוב? להרגיש שיש לי בכלל מקום בעולם הזה? כל האמון אצלי ירד לטמיון, כל ה"חברים" שחשבתי שהם כאלו נוטשים אותך בזמנים הקשים, פתאום אתה מגלה שכל הטוב לב שהענקת לכולם פשוט רק גורם ליותר סבל בזמן הזה. לא סתם מדינת ישראל נהיתה "אדם לאדם זאב", ומגלים זאת לצערי בתקופה שאנו נזקקים לאדם. לא ארחיב יותר מידי, אבל לאט לאט אני מבין איפה אני חי. לצערי התעוררתי בגיל מאוד מאוחר (30), אם כולם זאבים עדיף להצטרף אליהם כנראה. בתקווה שאצא קודם מהמצב הקשה. ביי

אורלי_ל

New member
בן

עם גישה כמו שאתה מציג - חביבי אתה מנציח את מצבך. איפה כתוב שיהיה כל הזמן טוב? איפה כתוב שאם אתה מעניק למישהו מעצמך הוא חייב לך משהו? בשביל זה אתה עושה טוב לאנשים, שירגישו מחויבות אליך? ותאמין לי, אם כולם היו זאבים לא היית נכנס לפורום הזה. אתה נכנס כי אתה יודע שתקבל פה יד מושטת. יקירי, יש לך אחריות כמו כולנו, לעשות שהמקום הזה יהיה יותר יפה ויותר טוב ויותר אוהב. תמלא את הלב שלך אהבה. אני מסכימה איתך שקשה לראות את היופי בחיים כשאין עבודה ואין זוגיות, אבל כמה עולה לך לעבוד על שינוי הגישה? יש לך מקום ויש הרבה אנשים שיכולים לקבל ממך תמיכה. יש אנשים במצב גרוע יותר משלך, ואני לא אומרת את זה כדי שתרגיל אשמה אלא כדי שתבין שאתה ואני וכל אחד - יכולים לעזור במשהו למישהו אחר שנמצא במצב יותר גרוע מאיתנו. עבודה מיידית - מה לגבי חלוקת עיתונים, נקיון מדרגות, שליח? אני מתנצלת אם הנימה שלי קשה קצת = זה מתוך ידידות אתה יודע. ותודה לך (באמת!) שהזכרת לי כמה יופי שיש בעולם. פשוט הכרחת אותי להסתכל עליו. ותודה לך שנתת לי הזדמנות להושיט לך יד.

ben200

New member
אז ככה....

לפי תגובתך הישירה והכנה אני יכול לנחש שלא כל כך הבנת את המצוקה ואת המסר שלי לעומקו. בחיים לא חשבתי לעזור למישהו בשביל לקבל עזרה בחזרה.. ממש לא!!! כל הגישה שלי כנראה היתה מוטעת מאוד לגביי אנשים מסויימים, לגביי החברה הסובבת אותי. אני חושב דבר אחד אני יכול לומר על עצמי בלי היסוס אני "פרייאר גדול". תמיד חוכנתי בלעזור ולעזור, חונכתי בחיים לא לומר את המילה "לא", ולאחרונה אני שומע אותה יותר מכל דבר אחר מ"החברים", כן התעוררתי מאוחר מידי היתי ילד בגישה שלי ילד טוב שרוצה לרצות את כולם ונותן את הנשמה, ופתאום עכשיו קלטתי זאת, קלטתי שנוצלתי עם התמימות הזו. כן... הכי טוב לצערי להיות "זאב" רק הזאבים שורדים... ושורדים טוב מאוד.

אורלי_ל

New member
דווקא הבנתי אותך. הבנתי טוב מאוד

התשובה נמצאת בהודעה שלך: "היתי ילד בגישה שלי ילד טוב שרוצה לרצות את כולם ונותן את הנשמה". אז עכשיו אתה רוצה לעבור מקיצוניות אחת לקיצוניות שניה. מבנאדם שמבטל את עצמו די הרבה בשביל לרצות אחרים (זה מה שהבנתי, הבנתי נכון?) אתה רוצה להפוך למניאק טיפוסי. חשבת שאם תבטל את רצונך מול הזולת, תקבל את הגמול המגיע לך. אבל האמת היא, שרוב האנשים לא אוהבים שנותנים להם יותר ממה שהם צריכים. וסופך שינשכו את היד שאתה מושיט להם בחיבוק רחב מדי. יש דרך באמצע, לא לבטל את עצמך, וגם לא להיות זאב כהגדרתך... להעריך את עצמך, להבין שגם לך מגיע להיות מאושר, שהאושר שלך אל בא על חשבון אחרים והאושר שלהם לא בא על חשבונך (זה לא צריך להיות ככה! מצב כזה אינו מאוזן). אתה יודע מתי האושר של האחד בא על חשבון האושר של השני? כשמישהו רוצה לקחת לך את הדבר היקר לך (החיים שלך, הגוף שלך, הפרטיות שלך...) ואתה לא מאפשר לו. במקרה כזה אכן האושר שלך יבוא על חשבונו. וזה נכון גם למקרים פחות קיצוניים, כשאנשים מנסים למצוץ לך את האנרגיות. או כשאתה מנסה לעזור למישהו בלי שהוא ביקש. לא יודעת בדיוק מה אופי מערכות היחסים שלך עם חברים שעזבו אותך, אבל אני יודעת שצריך שניים לכל טנגו. ואם באמת הם היו מנייאקים ולא ידידי אמת, אז טוב שהם עזבו אותך. יש לך מקום לחברים חדשים. אז אם הבנת היום שאתה פראייר, שמח על זה כי זכית בהבנה חדשה. ואל תבכה על זה שהתעוררת בגיל 30, לאורך כל החיים שלך תתעורר להבנות חדשות. וההבנה הזאת היא התחלה חדשה. נסה לבחון, בלי שיפוט, בלי לומר שהחברים שלך נצלנים, את מערכות היחסים שלך. כי אם אתה ביקשת (לא במודע כמובן) שינצלו את טוב ליבך, אכן קיבלת את מה שביקשת. ביקום, ואת זה לא אני המצאתי, אתה מושך אליך את מה שאתה מתמקד בו, ובקשותיך מתמלאות.

אורלי_ל

New member
המשך...

אני רוצה להמשיך את מה שהתחלתי בסוף ההודעה הקודמת. מה שאתה מבקש אתה מקבל. אם כן למה אתה אומלל עם מה שאתה מבקש? כי אתה לא מבקש בצורה נכונה... דוגמאות: אם תגיד "אני רוצה כחול" וגם תגיד ""אני רוצה צהוב", תקבל בסוף ירוק... ולא את זה ביקשת. אם תגיד "אני לא רוצה מחלה, אני לא רוצה עוני, אני לא רוצה שיפגעו בי", תקבל עוני, מחלה ופגיעה, כי התמקדת בהם. עדיף להתמקד באושר, אהבה, בריאות, שפע, טוב... לכן כל כך חשוב הלחזיק בגישה חיובית. ולהבין שאינך קורבן של החיים, אתה שולט בחייך, רק שעד עכשיו לא היית מודע לזה. אם לא כתבתי עדיין, ממליצה על ספריה של לואיז היי (בעיקר "אתה יכול לרפא את חייך") ו"כוחו של התת מודע" של ג´וזף מרפי. כמו כן, אם תוכל להשיג קלטות של אסתר היקס, המתקשרת את "אברהם". באהבה אורלי

ben200

New member
תודה אורלי....

לוקח לתשומת ליבי..... מקווה לעבור את המשבר. תודה לך, ביי

למעלה