היי....

SHARON 103

New member
היי....

שלום, אני אמור לעשות השבוע טסט ואני חושב על המון תרחישים ורוצה להיות בטוח במיליון אחוז שאני פועל נכון לגביהם. יש לי כמה שאלות (סליחה מראש על החפירות) שאני מצרף לחלקן המחשות ויזואליות (עאלק..). מחלק את זה לשאלות משורשות אשמח לתשובות. שאלה ראשונה: חניות: זה עקב האכילס שלי (במידה מסויימת). כתבתי על זה לפני כמה זמן בפורום שקשה לי לראות את הנקודה שממנה אני מתחיל את החנייה ואז מה שקורה הוא שאני נכנס מאוחר מידי (ואז כמעט עולה על המדרכה) או מוקדם מידי (ואז יש מרווח גדול מידי). אז אם אני בטסט עושה חנייה ומסתבר שעשיתי חנייה מרווחת מידי או שהגעתי כמעט למדרכה אני יכול לבקש מהטסטר באופן מידי להמשיך בחנייה ואז "לצמצם פערים" ע"י משחק עם ההגה. זאמת אומרת להטות שמאלה כדי להתרחק מהמדרכה ואז ימינה כדי להתקרב שוב וכמובן בזהירות? הטסטר יסכים ולא יכשיל? קראתי באתר נענע בפורום שיש בו טיפים לטסט ע"י בוחן וגם ע"י מישהי מהפורום את המשפטים הבאים: " ואז להתחיל לבצע את החנייה עצמה: -סיבוב אחד ימינה -לעזוב את הברקס (אבל להשאיר את הרגל קרובה אליו) לעזוב את הקלאץ בקצב איטי כשהחלק הכסוף (הוו הקטן) של הדלת האחורית נמצא מול אבן השפה של המדרכה לעצור שם לסוסס את ההגה שני סיבובים שמאלה להסתכל דרך החלון שלא באה אף מכונית ממול ורק אז לעזוב את הברקס להרים את הקלאץ לאט לאט ורק כשהואטו ישר לגמרי עוצרים" לא הבנתי את הקטע עם החלק הכסוף... מישהו מוכן להסביר לעילג שכמוני את מה שהם מסבירים? תודה...

SHARON 103

New member
שאלה שניה

אני מצרף כאן משהו שציירתי. אני פונה שמאלה מחד סטרי לחד סטרי ואני נוסע במהירות של 25-30 קמש ברחוב צפוף עירוני. אני צריך לפנות שמאלה כמו בחץ ואין תמרור של זכות קדימה או עצור. אני חייב להוריד להילוך ראשון בצומת כזאת? או שאני ממשיך לנסוע עם הילוך שני רק לאט כדי לקבל שדה ראייה וודאי שאין מישהו מימין ואז ממשיך? מה לעשות? להאט, להוריד לראשון ואז לקבל שדה ראייה ואז לצאת או שפשוט להתקדם באותו קצב?

One Echoe

New member
זה תלוי.

אם אין לך שדה ראייה, כי יש כל מיני אובייקטים שמסתירים לך, עדיף שתוריד לראשון, תבוא לאט...תראה שפנוי, ואז תפנה שמאלה ותעביר לשני באמצע הפנייה\אחריה. אם יש לך שדה ראייה של לפחות 10-15 מטר, אפילו יותר, אתה יכול לבוא בשני, להאט, ואז לפנות. היות ואתה מדבר על רחוב צפוף, אלו מצבים די נדירים ועדיף תמיד במצב כזה להוריד לראשון.

SHARON 103

New member
שאלה 3 +4

אם אני מגיע לצומת מרומזרת, ואני מגיע ויש רמזור ירוק מהבהב אני חייב להמשיך לסוע. אם אני מגיע נגיד לקו עצירה ופתאום הרמזור הפך לצהוב אני עדיין ממשיך? ואם אני מגיע לצומת מרומזר באותו מצב של ירוק מהבהב ואני מתקרב עוד ועוד אז צריך לשים קצת גז כדי להספיק את הירוק.. אבל זה אסור כי צריך להאט נגיד לפני פנייה ימינה שמאלה... לא? בכלל, בצבע צהוב מהבהב או צהוב קבוע אסור להיכנס לצומת אלא רק לפנות אותה אם אתה בפנים.. נכון? שאלה 4: תמיד אומרים ליסוע מצד ימין. נגיד ואני נסעתי ופניתי בצומת מרומזרת שמאלה אז מייד לאחר הפנייה אני מאותת ופונה ימינה-> לנתיב ימני? טסטר שנגיד יש לו תוכנית לפנות שמאלה מיד אחרי הפנייה ידרוש ממני לבטל את האיתות מייד? זה מכשיל? ואם אני רוצה לפנות אחר כך לנתיב השמאלי שבכביש לצורך פרסה נגיד .. לבקשת הבוחן... אז צריך לעקוף מימין (וזה מותר לצורך עקיפה לצד שמאל) אבל הכביש יחסית עמוס והתנועה זורמת וקשה לי לעקוף... אז אסור לעצור כי אני מפריע לתנועה והמורה מצפה ממני לעקוף כדי לפנות שמאל.. מה אז?

One Echoe

New member
שאלה 4:תכנון נסיעה.

אם מיד אחרי הצומת אתה צריך לפנות שמאלה, ומדובר רק על מטרים ספורים, אין לך שום צורך לחזור לנתיב הימני. אם מדובר על כמה מאות מטרים, אתה חוזר לנתיב הימני, ולקראת הפנייה(כאשר הטסטר אומר לך) אתה פשוט חוזר לנתיב השמאלי, או בעזרת זה שאתה מאט קצת ועובר לנתיב השמאלי, או בעזרת זה שאתה מגביר מהירות ועוקף את המכונית משמאלך.

SHARON 103

New member
לא הבנתי משהו

אמרת ש"אם אחרי הצומת צריך לפנות שמאלה"... אז זה אומר שהטסטר יאמר מראש אחרי הפנייה שמאלה שאני אפנה שמאלה שוב פעם ואז אין צורך לפנות לנתיב ימני. וכשאני עוקף מכונית שמשמאלי, אני חייב לאותת ואז לבדוק שהחלק הקדמי שלה מופיע אצלי במראה בודאות ובמרחק די בטוח ואז נכנס לנתיב תוך כדי האצה? מה עושים קודם מאותתים ואז בודקים במראה אם יש מרווח או שקודם כל בודקים במראה ורק אם יש מרווח עקיפה מאותים ופונים?

One Echoe

New member
א':נכון. ב':תשובה משוערת.

על התשובה הזאת על תסתמך, עדיף שהמומחים פה יענו לך, ובכל זאת: אני חושב שצריכים קודם לוודא שיש לך מרחק נאות בין הרכב שמשמאלך, להודיע לו שאתה עוקף(לאותת), להאיץ קצת, לתפוס יותר מרחק ואז לעקוף.

SHARON 103

New member
שאלה אחרונה

קראתי איפשהו שבוחנים לא אוהבים את זה שתלמיד מוריד להילוך ראשון בכל פנייה או צומת.. אבל תמיד צריך להאט לפחות בצמתים בגלל שצריך תמיד שדה ראייה. ולדוגמא בציור שאני מצרף, אז אפשר לפנות גם ימינה וגם שמאלה. צריך לעצור ולגלוש קצת. אם אני פונה ימינה אני צריך לבדוק שמשאלי לא מגיעה מכונית והכל כמובן אני עושה בהילוך ראשון. אם אני פונה שמאלה, מותר לעבור על קו הפרדה וזה כמובן לאחר התקדמות והמתנה למצב שבו גם מימיני וגם משמאלי אין מכונית קרובות ואפשר לפנות.. נכון? אני תמיד חושש שיכשילו אותי על המתנה יתרה (נגיד קצת יותר זמן מאחרים) על כך שאני ממתין ול יוצא ישר לכביש. מה אתם אומרים?

One Echoe

New member
אל תבהל...אתה נלחץ יותר מדי.

תנהג כמו שאתה יודע, תתן זכות קדימה, אל תחשוב שאתה תחכה יותר מדי זמן.. אם אתה רואה מכונית רחוקה ממך, אתה יכול לצאת. אם היא די קרובה, תתן לה את זכות הקדימה שלה... וספציפית בקשר לשאלה: אם יש לך תמרור עצור, כמובן שאתה צריך לעצור, ואז לפנות בהתאם לתנועה. אם יש לך תמרור תן זכות קדימה ויש לך שדה ראייה(כמו בשאלה השנייה שלך), אתה יכול לפנות אפילו בלי לגלוש כמעט...(בהנחה שאין תנועה כמובן). אם אין לך שדה ראייה, אתה מעביר לראשון, גולש ועוצר במקרה הצורך(אם יש מכונית), מחכה שלא יהיו מכוניות ופשוט פונה.

סליחה על הביקורת

אבל יחסית לאחד שעומד לגשת לטסט יש לך הרבה שאלות של איך עושים מה. אני מותחת פה א ת הביקורת על המורה שלך, לא עליך. כשמגישים תלמיד לטסט אמורים לוודא שהתלמיד יודע ה-כ-ל

SHARON 103

New member
היי טושי...

תראי, מהצד זה באמת נראה כמו שערורייה איך מגישים מישהו שיש לו כל כך הרבה שאלות. העניין הוא שאלה שאלות שפשוט עלו לי בראש כדי להיות מאה אחוז בטוח בעצמי לקראת הטסט. על הכביש אני נוהג טוב והמורה שלי יודע מה הוא עושה (הוא מלמד כבר 20 שנה). אני בשיעור 48 ונוהג בצורה זהירה. השאלות שאני שואל הן בגלל חוסר ביטחון שעלה אצלי וזאת עקב פורום נהיגה באתר נענע ששם יש המלצות וטיפים מבוחן נהיגה. אחרי שראיתי שלפעמים אני מתנהג על הכביש קצת שונה מאיך שהוא מצפה (מוריד להילוך ראשון יותר ממה שהוא מצפה למשל) אז הבטחון קצת התערער אצלי. מקווה שהבהרתי את עצמי.

ladymadden

New member
אתה יכול לתת קישור לטיפים שלו...?

וכמובן- בהצלחה בטסט! :]

abcdcba

New member
קראתי קצת את השאלות שלך

ואין תשובה ברורה לכל דבר בכביש- אי אפשר לעשות הכל טכני (מעבר נתיב זה לא רק הסתכלות-איתות-מעבר לא חד).. הכל נעשה על פי שיקול דעת ועל פי תנאי הדרך.. רק ככה אפשר להצליח לנהוג בצורה בטוחה ונכונה

למעלה