היי

סקארלט

New member
היי

אמרו לי לעבור בסביבה. טוב עשיתי. אוהבת את מה שרואה. שקדי, אני זקוקה לחומרים לצורך הגשת עבודה על שירי רחל, שמתי לב שאתה מזה שאקל , כלי כלי , שוחה בחומר. בחייאת, כתוב לי דחוף באמצעות מערכת המסרים איפה אני משיגה . בגדול, הכל פתוח.
אולי עוד אבוא. לוידעת. תלוי איך תקבלו אותי. צריכה המון המון המון בוקים בוקים (חיבוקים) וגם נשיבוקים. יאללללללללללללללה, תראות. שקדי, אל צ´כח! סקארלט

שקדי

New member
רגע לפני שתחלפי עם הרוח.........../images/Emo121.gif

אענה לך בזו הלשון......כי איכר כבד לשון אנוכי..... כל החומר שברשותי מצוי בספר צהוב שירת רחל......מהדורה 29....בהוצאת דבר ת´´א תשמ´´ב ספר חובה לטעמי........... ישנם עוד מקורות בודאי ובטח תיכף ייפול עלייך מבול של לינקים בענין ואם כבר היגעת...... בואי שבי עימנו........ כאן

טרה10

New member
לי יש ספר של רחל עם כל השירים וכל

כתבי היד,ןהמכתבים, וגם פרקים מהביוגרפיה שכתב בן אחותה של רחל [בלובשטיין] אורי מילשטיין..ויש עוד. אבל בלי להגיע לבית הקברות של כנרת שם היא קבורה..הרי עשית חצי עבודה..! באופן כללי ביותר, רחל חיה בקבוצת דגניה א´- ונסעה ללמוד חקלאות בצרפת. היא שבה לארץ באניה ´רוסלן´ האניה הראשונה שהגיעה לאחר מלחמת העולם ה-1. ובשרה את תחילת ´העליה השלישית´. רחל משתייכת ל´עליה השניה´ שזה יום ולילה..אך על זה פעם אחרת.. שבה אל הנוף שכה אהבה. ואולי גם קותה שאהובה משכבר הימים, "היו לילות אני אותם זוכרת, והוא..והוא.. והוא..ואני את כותנתו רוקמת.."[לזלמן רובשוב לימים נשיא המדינה שהתחתן בינתיים עם רחך כצנלסון-שז"ר, קרובתו או אחותו של ברל..] אם איני טועה ואני אוודה היא הצטרפה לחנה מייזל בנהלל בבית הספר החקלאי. לאחר זמן התברר שהיא סובלת ממחלת השחפת והיא עברה בגלל האקלים בעמק הירדן לתל אביב ,שם גרה בחדר קטן לבדה[ וערירית וכשהיא צולמה היא נראתה לא טוב וגם זה בלשון המעטה. מכתביה מחאים געגועים לקבוצה שהותירה ולחברים. בשנת 1934 נפטרה ממחלתה. [הכל היה מהזכרון- ואם תרצי אעיין בספר. ואהיא דברים מדויקים. מכל מקום בלי להיות בספריה רצינית לא חוכלי להשלים ת´עבודה.]

טרה10

New member
כאן תמונותיה מתקופות שונות.

רחל, זלמן שז"ר-רובשוב, דגניה של אז, ואחותה של רחל סועדת אותה בת"א.

למעלה