היי

love4101

New member
היי

בני לומד בבית ספר לחנוך מיוחד אבל דתי בני ילד רגיל אבל חולה אפילפסיה בקבות המחלה שלו יש לו המון בעיות . עכשיו חלק מהמחלה יש לו התקף שנקרא "טורש"שזה התקפי זעם עד כדי כך שאותו אדם שבהתקף יכול להרוג וכי למה אני מסבירה את זה מכיון שבני יקירי קיבל את אחת ההתקפים ביום שישי בבית הספר והמורה הפרידה ואחרי שקורא דבר כזה יש להניח לבן אדם לנוח להתאושש אבל זה לא מה שקרה המורה כעסה עליו מאוד ונתנה לו מכתב אלי על השעיה ליום אחד והוא קרא אותו ואז המורה התקשרה אלי ומפה נהיה סחבת ה בני לא רצה לעלות על ההסעה ואז המורה איימה עליו עם משטרה והיא התקשרה אלי ואמרה לי בואי לקחת אותו ואמרתי לה אין לי כסף מכיון שאני חד הורית והבית הספר רחוק וזה היה ביום שישי האחרון והיא אמרה לי מה אני הביבי סיטר של ילדך ונהיה ריב בטלפון מכיון שאותה מנהלת לא מדברת היא צועקת ומתנהגת אל כולם ממש לא יפה ובצורה מעליבה והמורה שלו חיכתה במשרד וכל הזמן "כאילו" היתה איתו בקשר עין אז ביקשתי מהמנהלת שהמורה שלו תדבר איתו מכיון שהוא אוהב אותה והיא גרה קרוב אלינו והיא יכלה להחזיר אותו הביתה אז המנהלת אמרה מה היא ההסעה הפרטית שלו וכל הזמן הזה בני בחוץ כזה בשטח הבית הספר והמורה והמנהלת בחדר "כאילו"בקשר עין איתו בני ראה את המשטרה טיפס מעל הגדר וברח ואני אולצתי לחפש בכל הבית כסף על מנת להגיע עם מונית שזה בערך 30 40 ש"ח ואז משם ניגשתי לתחנת המשטרה להגיש תלונה על העדרות וללכת לחפש אותו והכי קטע שבמשטרה אמרו כן זה בית הספר בעיתי בגלל המנהלת שלו מכיון שהיא כל הזמן רוצה להגיש תלונות על הילדים וכל הזמן היא מאימת על הילדים וכל הילדים מפחדים אותה ולא סובלים אותה ומסתבר גם בעיריה לא כל כך ואז בני הושעה ליום היום הלכנו לבית הספר אחרי שיחה לא נעימה שהיתה היא אמרה לי בנך מושעה עד שאת לא מביאה לי מכתב מפסיכטאר ואני מצטטת ונורולוג הוא לא יחזור לבית הספר מה היא עשתה אותו מפגר ולא נורמלי ובני לא כזה והכי קטע שהבאתי לה חומר רפואי כתוב על המחלה שלו ובא מוסבר הבעיה ואני נורא נורא כועסת הילד עכשיו בבית עד הודעה חדשה מכיון שאני לאי יקח אותו לפסכיאטר הוא בסדר וכן הוא חולה בני לוקח ביום 3 סוגי כדורים פעמיים ביום רק על מנת להשאר פחות או יותר מאוזן אני נגד ריטלין אז מביאה לו אומגה 3 פעמיים ביום ים של אהבה הוא מקבל לא חסר לו כלום כמה שאני לבד משתדלת לתת לו מה שצריך אז השאלה שלי היא כך מה אני יכולה לעשות למען בני ואיך אני מטפלת במנהלת הזו שלצערי גם המורות מפחדות מימנה היא בפרוש אישה רעה מה עושים כי אני חושבת ללכת להגיש עליה תלונה ולהרים אותה אז בבקשה קצת עזרה כי אני לא יודעת לאן לפנות ומה עושים תודה.

a44

New member
הי, LOV|E, יקרה ../images/Emo20.gif

את מתארת ארוע לא קל שעברת עם בנך. אני מתארת לעצמי שהחיים עם תסמונת טורט לא קלים בכלל. בכל אופן, המורה הפגינה כאן חוסר ידע, חוסר רגישות וחוסר הבנה... (אני אמנם מורה בביס רגיל, אבל עדיין - יודעת מהם תפקידיה של מורה.) אני מבינה את הצד של המורה: יום שישי בצהרים - סוף יום העבודה, המורה רוצה כבר לסיים את עבודתה ולהגיע לביתה, אולי לילדיה... גם המנהלת... היא מציצה מהחלון לוודא שהילד עדיין בחצר ביהס. מצד שני, לא הבנתי למה הזמינה משטרה, הרי היא יודעת שזו היתה התקפה של הילד - והוא לא תוקף ומקלל בכל מצב. היא היתה צריכה לדעת שהגעת המשטרה רק תחמיר את המצב. לא ברור לי מדוע היא ביקשה דוח של פסיכולוג ונוירולוג. האם זו פרוצדורה רגילה בביהס של בנך? (אינני מתמצאת בח. מיוחד-כאמור!) לדעתי, עלייך לפנות מחר "על הבוקר" למשרד החינוך לאגף לחינוך מיוחד ולדווח להם על מה שקרה. עשי זאת בשקט וללא רוגז, שאלי מי האדם שמפקח על ביה"ס והגישי תלונה על התנהגות המנהלת והמורה. דרשי בירור של הארוע. היום משרד החינוך מאוד נוטה לטובת ההורים, ודעתם חשובה לו! בהצלחה
חזקי ואמצי וספרי

m i c h a l i

New member
סיפור קשה ועצוב ../images/Emo10.gif

עצוב לדעת שיש אנשים כאלה במערכת החינוך. אני מצטרפת להודעה של a44 וממליצה לך לפנות מיד לאגף החינוך בעירך ואפילו לשלוח מייל למשרד החינוך עם פירוט השתלשלות האירועים. יחד עם זאת עוד מעט מסתיימת שנת הלימודים ואולי כדאי לשקול מעבר לבית ספר אחר...

love4101

New member
למה אני נגד ריטלין

עדויות הורים ואנשי מקצוע על זוועות הריטלין וסמי מרץ אחרים בהמשך המסמך תוכלו למצוא תלונות רבות על הריטלין ודומיו, על אנשי חינוך המעדיפים ריסון באמצעות סמי מרץ במקום חינוך אמיתי, ועל פסיכיאטרים שמתעלמים מפתרונות חלופיים, ומשקרים ש'הריטלין איננו סם' (הפרטים המלאים שמורים). ע. א., ירושלים: "אני נותנת קונצרטה במשך 3 שנים לבני בן ה-12. אני לא מרגישה שזה עוזר לו, להיפך, המצב נהיה יותר גרוע. הילד הפך להיות מדוכא, הוא בוכה מכל דבר, ואיבד את שמחת החיים שלו. הוא הפך להיות אימפולסיבי ומתפרץ ולא שולט בעצמו". א., קצרין: "הריטלין גרם לבני בן ה-6 להתקפים אלימים אחר הצהריים והוא לא היצליח להרדם עד 2 בלילה. הבנתי שהריטלין גורם לו להתנהג באופן בלתי נשלט. הרופאה, ד"ר______ בצפת כמעט הרביצה לי כשסירבתי להמשיך עם הריטלין. לבני השני בן ה-16 נגרמו מצבי רוח מהריטלין". אם, שכונת גילה, ירושלים: "בתי בעלת אופי נהדר, היא יצירתית, אוהבת לשיר, לרקוד ולשחק. יש לה יכולות גבוהות אולם המורה דורשת ממני שאגדיל לה את מינון הריטלין. אני חוששת להתלונן מפחד שיפגעו בביתי". י. תל-אביב: "הפסיכיאטרית_________ , לפי תחושתי, תאבחן כל ילד. היא לא בודקת לעומק. היא בקושי דיברה עם הילד. לאחר שנתיים שנתנו לו את הריטלין הודיע לי נוירולוג אחר שהטיפול בריטלין במקרה של בני מיותר לחלוטין". א., נתיבות: "הנוירולוג_________ רושם ריטלין בכמויות. הילד שלי קיבל 36+10 מ"ג ביום, והוא בסך הכל בן 12. אני מכירה אדם מבוגר שמקבל 10 מ"ג. זה נראה לי לגמרי מוגזם"! ש., חולון: "כגננת אני רואה איך ילדים מתנהגים עם ריטלין. המצב שלהם נהיה יותר גרוע, חלקם הופכים אלימים ונותנים מכות. אני יכולה להעיד על כך מנסיוני". נ. גני אביב: "ניתקלתי בילדה שקיבלה מינון גבוה של ריטלין וצנחה בגן ילדים הקודם שהייתי בו גננת". ש., באר יעקב: "בני לקח ריטלין מכיתה ב' ועד כיתה ז'. הפסקתי לו כי הוא התחיל להתנהג באופן פסיכוטי ולהרביץ לעצמו. היה לו קשה מאד לקום בבוקר. כל הזמן היה אומר: 'לא יודע מה יש לי!', 'לא טוב לי'. בכה, והרביץ לעצמו. מאז שהפסקתי הוא מרגיש הרבה יותר טוב, וזה מה שחשוב לי!" פ. אזור ירושלים: "בני בן ה-7 השתמש שנה וחצי בריטלין. בחודש וחצי האחרון חלה הידרדרות לבעיות פסיכוטיות קשות, הוא יצא משליטה עם התקפי זעם בבית הספר, וכעת הוא מטופל בתרופות אנטי פסיכוטיות". ר., אופקים: "הפסיכיאטרית___________סיפרה לי שההורים מאד נרתעים מלתת את הריטלין והיא יודעת שהם נרתעים, ואז היא מאיימת עליהם ומספרת להם שהילד יהיה עבריין אם לא ייקח את הריטלין ואז הם משתכנעים". רוקחת, מודיעין: "אני מכירה בית ספר ביישוב ליד מודיעין שיש בו 'מסדר ריטלין'. מפסיקים את הלימודים. הילדים עומדים בשורה ארוכה ומקבלים את המנה היומית שלהם". י., סטודנטית: "לקחתי ריטלין בעצת הפסיכיאטר. הוא אמר לי לקחת אותו לפי הצורך. זה גרם לי להזיות מטורפות בזמן המבחן. התנהגתי כמו משוגעת: צעקות, צרחות, התפרעויות, ואחר כך down מטורף". אם ממודיעין: "ביתי בת ה-12 הפכה כמעט אנורקטית מכך שהיא לוקחת ריטלין מכיתה א' (6 שנים). ישנה החמרה של התופעות. היא לומדת בחינוך המיוחד, ובכל זאת לא מאפשרים לה להיכנס לכיתה ללא ריטלין. הריטלין גורם לה לכאבי ראש ולכאבי בטן איומים. אנו מאכילים אותה כמו תינוקת, בכפית, כי היא ממש לא מסוגלת לאכול. היא מקבלת 40 מ"ג של ריטלין על הבוקר. (פי 4 ממה שלוקח מבוגר ממוצע). המורה מתקשרת אלי בבוקר ושואלת אותי אם לא נתתי לילדה את הריטלין הבוקר. אני שואלת: למה? אז היא אומרת: 'כי הילדה אוכלת'. אני מרגישה נורא ואין לי למי לפנות". ג. אזור השרון: . בכיתה של בני 22 תלמידים שנוטלים ריטלין". ע., כפר סבא: "הנוירולוג, ד"ר________ לא עושה איבחונים. הוא לא בודק את הילד, ואפילו לא שולח הורים לבצע בדיקת 'טובה'. בני בן ה-16 הפך לאחר חמישה חודשים של ריטלין לעצבני על סף פיצוץ. הוא נכנס לדיכאון ואיבד את הביטחון העצמי שלו. לכן הפסקתי". רוקחת, בית מרקחת ר"ג: "מצאתי שיש אצלי עלייה של 60 אחוז בכמות המתיל פנידאט (החומר הפעיל של הריטלין והקונצרטה) מול שנה שעברה על סמך הדו"חות שהגשתי השנה למשרד הבריאות. זה ממש מזעזע בעיני!" אסף, סטודנט בן 26: "בשבוע הראשון שלקחתי ריטלין הייתי מסטול לגמרי כל השבוע, אחר כך הורדתי את המינון, אבל אז, לאחר שלושה חדשים התחיל לחץ בעין שמאל ובכל מקרה הריטלין לא נותן לי לישון". לעדויות נוספות אפשר להיכנס לאתר העמותה: www.cchr.org.il ההבדל בין בית הספר של פעם לזה של היום הוא הימצאות מסיבית של פסיכולוגים ופסיכיאטרים סביב מערכת החינוך ובתוך המוסדות להכשרת מורים. הפסיכולוגים (באמצעות היועצות החינוכיות) עוסקים באופן בלתי נלאה בחיפוש אחר 'חריגים' בקרב הילדים. הם מפנים אותם ל'איבחונים פסיכולוגיים' ובכך מדביקים להם תוויות של 'הפרעות' ו'לקויות' שבסיסם המדעי מעורפל. אולם הפסיכולוגים בעיקר עורכים איבחונים. רבים מהפסיכולוגים מטילים ספק ביעילות הפתרונות שלהם עצמם, ולכן הם מאפשרים לילדים להגיע אל הפסיכיאטרים והנוירולוגים. הפסיכיאטרים והנוירולוגים לא מטפלים בתהליך הלמידה, שהינו שורש הבעיה, אלא עוסקים אך ורק בריסון כימי או המרצה כימית של הילד באמצעות סמים מסוכנים ומזיקים (כדוגמת הריטלין) כדי להשיג את שיתוף הפעולה שלו. זהו למעשה 'אילוף' ילדים באמצעות סמים ולא ריפוי של שום ליקוי. סמים אלה רק מגבירים את האלימות ואי הסדר במערכת החינוך. הם מהווים 'פתרון' עבור המערכת ולא עבור הילד. הם מנסים לחסוך כסף, זמן ומאמץ על חשבון ילדינו. כפיית איבחון או טיפול מזיק שאינך מסכים לו על ילדך היא פגיעה בזכויותיך כהורה. כדי שילדך יוכל להרגיש בטוח בבית הספר יש לחוקק חוקים שיגנו עליו מפני ניסיונות להפוך אותו לחריג באמצעות איבחונים פסיכולוגיים שמובילים אותו היישר לעבר סימום פסיכיאטרי בסמים מסוכנים. כדי שנוכל לחולל שינוי משפטי אנו זקוקים לכמה שיותר עדויות על: 1. אנשי חינוך, פסיכולוגים, פסיכיאטרים ונוירולוגים אשר פגעו בזכויותיכם בכך אשר: א. כפו עליכם לבצע איבחון, ובכך הדביקו לילד תוית של הפרעה פסיכיאטרית. ב. כפו עליכם לתת לילד סם מסוכן בניגוד לרצונכם. ג. נהגו בילד באופן רשלני או פוגעני. 2. ההשפעה המזיקה שנגרמה לילד מן השימוש בריטלין או בסמי מרץ אחרים. העמותה מתחייבת להגן בכל האמצעים על פרטיותם של מגישי התלונה, וכמובן לא לחשוף אותם ללא אישור מפורש מהם. את העדות העבירו בבקשה לכתובת האי-מייל של העמותה: [email protected] או בפקס : 03-5663750 או לכתובת: עמותת מגן לזכויות אנוש, ת.ד. 37020 תל אביב מיקוד 61369 לפרטים ושאלות נוספות ניתן להתקשר למשרדי העמותה בטלפון 03-5660699 מידע נוסף ניתן למצוא באתר העמותה: www.cchr.org.il בתודה מקרב לב, יהודה קורן סגן יו"ר העמותה

a44

New member
יקירה, יש גם עדויות הפוכות

שקונצרנה עוזרת יפה לילד לתפקד יותר טוב בביה"ס. יש לי תלמיד נפלא שמקבל קונצרנה מידי בוקר, וזה מאוד עוזר לו. וכשאני רואה הרעה במצבו, אני מדווחת להורים. כמובן, שבחופשים הוא אינו מקבל...

love4101

New member
אני מאמינה

אמונה מלאה שרק באהבה רוחניות וסבלנות אפשר להתגבר על הכל ואמונה חזקה בבורא עולם כי מה שקורה צריך לקרות וכנראה ששם משהו לא בסדר אז מדיטציות דמיו מודרך רוגע ולתת לו להבין שהכל בסדר ובני ילד לא חריג או נורמלי כי הוא לא אשם שהוא חולה וכך יוצא מהמנהלת שכאילו הוא אשם שהוא חולה אני שונאת אנשים עם זירו סבלנות וסובלנות כלפי כל אדם השונה קצת מימך עם דעות קדומים ובמיוחד עם זו מנהלת בחינוך מיוחד כי בני ילד רגיל לכל דבר רק חולה ובדרך כלל ילד מאוד רגוע גם בנשמה וגם בחיים בכלל . ואותה מנהלת מצפה שנביא לה מכתב שיבטיח לה שיותר בני לא יקבל התקף איך אפשר בכלל להבטיח דבר כזה בני חולה אפילפסיה וזהחלק ממחלתו ההתקפים . וואלה מקווה שאכן יהיה בסדר ובורא עולם יראה לי מה צריך לעשות. חג שמח.

כחלחל

New member
באמת למה את נגד רטלין?

קראתי בעיון רב את מה שכתבת (את בעצמך) וגם את החומר הכתוב שנתנו לך ואני חייב לציין שמקריאתו הייתי חושב שהפסיכולוגים והפסיכיאטרים הם ממש עדת פושעים שרק רוצים להרעיל ולסמם את ילדנו והיועצים החינוכיים ואנשי הפדגוגיה הם משת"פים שלהם. ואז פתאום נזכרתי מהיכן זה מוכר לי זו תורתה המוצהרת של כת הסינטולוגיה הם דוגלים באיזה "ממבו ג'מבו" מבולבל של "חינוך אחר" שהמציא אחד מהגורו-ים שלהם ומתמקדים בהתקפה תעמולתית ממוקצעת על כל עולם החינוך הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה כן, כן, יש להם עמותות "כאילו" עצמאיות,(לא יודע אם גם זו שהבאת בדברייך כזו אבל מאד נראה שכן) יש להם "מכונים" ו"יועצים" ו"מומחים" הכל תחת המטרה לקעקע את הממסד הפסיכופדגוגי על ענפיו השונים. לפני שאת קופצת, תני גם להגיד לך שמניתוח הטכסטים עולה שימוש במטבעות לשון המתקשרות ישירות עם פרסומים אחרים של הכת. אז בואי קודם כל נפריד בין מנהלת בית ספר עצבנית לבין מתקפה כוללת ודמגוגית על המערכת היחידה שיכולה לעזור לך ולבנך

veredkk

New member
כל מקרה לגופו

יש אין ספור אנשים נגד ריטלין ומצד שני יש אין ספור אנשים בעד ריטלין לשפוט כך סתם זה לא חוכמה. ישנם אנשים שבלי הריטלין חייהם היו נוראים. הריטלין אינו מתאים לכל אחד כשהולכים לנוירולוג או פסיכיאטר עוברים אבחון, אם כתוצאה מהאבחון מסתבר שהוא צריך לקבל תרופות נותנים ריטלין לתקופה מסויימת, במקרה ורואים שמצבו מחמיר חוזרים לרופא ומקבלים תרופה אחרת אבל תחשבו על הילד, כולכם נגד ריטלין וזהו נותנים לו תחלופות שלא ממש באותו משקל כמו הריטלין. הם חלשים יותר, מצריכים מהילד יותר מעורבות, הוא נשאר לא שקט. קשה לו להתרכז והוא סוחב על גבו הקטן שק ענק של תיסכולים כשהוא מתבגר לרוב, ההורים נותנים ריטלין ואז תגובתם זהה בקרב כל ההורים המתנגדים "חבל שלא נתנו לו קודם היינו חוסכים לו הרבה" ריטלין זה לא סם כבר הוכח ישנם עמותות שבדרך של שלילת הריטלין מושכים את המשפחות אליהם אלו עמותות שכל מה שמעניין אותם זה לא טובת הילד אלא שיהיו עוד ועוד הורים חברים בעמותה תבדקו טוב טוב לפני שאתם שוללים ופוסלים את הריטלין גם הקונצרטה ושאר התרופות ממשפחת הריטלין צריך לבדוק אותם יש תרופות שמרדימות את הילד תרופות שמעירות אותו תרופות שמונעות תאבון וההפך כל ילד מגיב אחרת לריטלין תבדקו טוב טוב לכו לנוירולוג או פסיכיאטר, תתיעצו עם בעלי מקצוע ולא סתם מאנשים שניכוו ולא מנסים משהו אחר אני מכירה משפחה שבנם לוקח קונצרטה, הם ממש מרוצים הילד מרוצה התאבון מרקיע שחקים והוא נראה בלי עין הרא מלא לעומתו חברה שלי שיש לה 3 ילדים ADHD, שלושתם לוקחים ריטלין והבן בלי תאבון נראה שחיף ורזה כל אחד מגיב אחרת

veredkk

New member
שלום לך

הבן שלך סובל ממחלה, מקבל תרופות "אומגה...... חבל מאוד שאת נגד ריטלין וזהו לא מוכנה לנסות הרבה מחקרים נעשו על ריטלין, בתור אחת שעבדה חודשים רבים בעמותה של הפרעות קשב וריכוז, ילדי ADHD, ובתור אחת שליוותה בזמנו ילד אוטיסט והייתי בכיתה עם ילדים שסובלים מ"טורט" ועוד התרופות משפיעות רק לטובה הוכח שריטלין זה לא סם, בתוך גופנו אצל אדם נורמלי התרופה הזאת קיימת אצל ילדים/מבוגרים מסויימים היא איננה ולכן נותנים אותה בצורת כדור. נכון שאומגה 3 מומלץ, הוא דבר מאוד חשוב לגוף אך לשלול כך את הריטלין והילד בינתיים סובל. חבל יש לי חברה טובה, שהתעקשה שנים לא לתת לבנה ריטלין. היום הוא בן 11 סוף סוף החליטה לנסות, וראה זה פלא הבדל שמיים וארץ. ההתקפים נעלמו (רק בבית), אבל בבית הספר הוא רגוע ויכול להתרכז בלימודים. בקשר לבעיה שלך עם המשטרה והמנהלת זה ממש מצער אותי לשמוע. לצערי הרב ישנם עוד הרבה בתי ספר בהם נוהגים בזלזול ובקשיחות עם תלמידים בעלי הפרעות קשב וריכוז, ילד שלוקח ריטלין מתנהג בצורה שהחברה מפרשת כ"מופרע" אך הוא ממש לא כזה זאת לא בעיה שתלויה בו, אין לו שליטה על זה. הוא מגיב, לפעמים בלי לדעת שהזיק לאחר. ישנם עמותות היום לכל דבר, גם לADHD, גם לאוטיסם וגם לאחרים. עצתי לך חפשי באינטרנט עמותה בתחום שהבן שלך מוגדר. (מקווה שבנך עבר איבחון..... ויש לך אותו), זה יכול לעזור עוד דבר, אם המשטרה צודקת סביר להניח שישנם עוד הורים שניכוו מהמנהלת הזאת. אולי לאסוף חתימות, להתאגד כמה הורים ביחד. לבד יהיה לך קשה אבל לא בלתי אפשרי. מקווה שמשהו מכל מה שכתבתי עזר לך בהצלחה ורד

love4101

New member
באמת תודה אבל

אני רואה אותכם פה מתוכחים ואם אני אמיתית או לא אני מכבדת את האשה שאומרת שהיא נותנת לבנה ריטלין אז אני מבקשת גם לכבד את הצד שלי . אני אימא שמגדלת את בני לבד מיום הולדו בלי שום עזרה עם סיפר חיים מאוד לא קל אין לי את הכוחות כמו שלכם להכנס לויכוח הזה באמת אני עוברת עם בני ים של קשים וכאב ועד היום בני בבית ולא בבית הספר ועושה כל מה שצריך בשבילו מיום הולדו אני לא אימא שמכה או משפילה אבל די בבקשה מימכם לנהל את הויכוח הטפשי הזה אני אישה יהודיה לא מאמינה כלום חוץ מבורא עולם כל אחד הוא איך שמאמין לפי האמונה שלו יחיה החיים גם ככה קשים מבלי להוסיף עליהם אז בבקשה כולם פה הורים לילדים וכל הורה מאחל לבנו את הכי טוב שיש לחיים להציע אז בבקשה לכבד אני רק הבעתי את דעתי וזכותי על כך ורק רציתי להתיעץ בגלל הבלבול שהיתי בו והכאב על בני ורק יצאתי יותר מבולבלת באמת בכל אופן תודה רבה לכם ושיהיה רק חיים טובים לכולם ושבוע טוב ובשורות טובות. אמן.

למעלה