היי!

amirmar150

New member
היי!

אני מתעניין במסדי נתונים, אז יש לי שאלות רבות: 1. SQL, מה זה בעצם? זה מסד נתונים, של מי, של מה, חינמי? מה ההבדלים בינו לבין ACCESS? 2. מה DATA BASE יכול לעזור לאתר שלי? אולי מועדון חברים? 3. צריך שרת מיוחד לבסיס נתונים? או שזה רץ עם IIS או אפאצ´י? 4. זה קשה לכתיבה? זה כמו אקסס?

גרי רשף

New member
מה זה SQL../images/Emo22.gif

SQL זו שפה לעבודה מול מסדי נתונים: שליפת נתונים תוך ביצוע חישובים, מחיקת נתונים, הוספת נתונים, שינוי נתונים. רוב המערכות המוזכרות כאן (Access, Oracle, MySql, Sql-Server) מתבססות על שפת SQL תוך שינויים קלים בגרסאות, אם כי ניתן לעיתים להיעזר בכלים שונים כדי לבנות פקודות SQL באופן גראפי בלי "ללכלך" את הידיים בכתיבת קוד (זה חשוב בעיקר למתחילים ומתקשים שאינם זקוקים למשפטי SQL מסובכים). לגבי שאר השאלות- אתן לשאר הגולשים הזדמנות להוכיח את כוחם בהסברים פשוטים, ואקווה גם ללמוד משהו.

nirdagan

New member
לגבי השרתים (שאלה 3)

מערכת ניהול בסיס נתונים פועלת כשרת בפני עצמה, וכן שרת ה-HTTP כגון אפאצ´י או IIS עובד אף הוא בפני עצמו. כל שצריך לחבר ביניהן הם סקריפטים שמופעלים ע"י שרת ה-HTTP והם מתקשרים כלקוח לשרת בסיס הנתונים, ומבצעים פעולות שונות (כגון שליפת נתונים, או עדכון והוספת נתונים). כך שכל שרת HTTP שמסוגל להריץ סקריפטים (דהיינו כל שרת נורמלי בן זמננו) יכול להתקשר לכל בסיס נתונים (אם כי לעיתים המבחר של סקריפטים ומודולים מוכנים יכול להשתנות ממקרה למקרה). ניר

למעלה