היי.........

12111 מיכל

New member
היי.........

קוראים לי מיכל. (זוכרים אותי) לא הייתי פה במשך חצי שנה מכול מיני סיבות. יש לנו לעשות סקר, אז בחרתי כמובן אל הארי פוטר. תוכלו להשתתף בבקשה ולעזור לי, אז ככה קודם כול חשוב לציין שהסקר על הספר החמישי. תנסו לדמיין, בבקשה כאילו לא יצא הספר השישי, ויש רק את הספר החמישי כלומר תנסו לחשוב שלא קראתם את הספר השישי. 1)אם איתם יכולים לשאול את ג'יי.קיי.רולינג שאלות על הספר אילו שאלות איתם שאולים 2)האם אהבתם את הסיפור והאם תמליצו לחברים שלכם לקרוא את הסיפר תנמקו למה מקווה שתענו זה חשוב לי

AnGeLiNa JoNsOn

New member
עונה../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif

1) הייתי שואלת את ג'קר האם בספרים הבאים ינתן מידע על מה יש מעבר לפרגוד והאם זה שונה ממוות רגיל....הייתי הולכת עוד יותר רחוק ושואלת לאן הולכים כל אלו שמתים...(ולא נהפכים לרוחות) 2) אני חושבת שבקריאה ראשונה כן רותקתי לספר וכן אהבתי את הסיפור, אבל בהשוואה לסאר הספרים הוא לא משהו. אני אסביר- הוא נמרח מדי, לא קורה יותר מדי, הכל די חוזר, עוד חוק של אמברידג', עוד התפרצות של הארי (שזה ממש עיצבן!
), וכו וכו. בעיקרון אין הרפתקאה גדולה, זה ספר יותר בקטע של לקבל מידע. אז אני חושבת ככה- למי שקרא את הארבעה ורוצה להמשיך, מן הסתם מומלץ לקרוא ת'חמישי כי הוא חלק בלתי נפרד מהעלילה. בתור סתם ספר של הרפתקאה, אני הייתי ממליצה על הארבעה הראשונים. חפרתי
מקווה שעזרתי

Villa

New member
אוקיי..

1) הייתי שואלת את ג'יי קיי: גם - אם נשמע שוב על הפרגוד ולאן הולכים כל אלו שמתים ואם כולם הולכים לאותו המקום ואם הארי יוכל לתקשר שוב עם סיריוס בצורה כלשהי. איך החברים במסדר עוף החול מתקשרים אחד עם השני ומה עומד מאחורי טיב היחסים בדיוק בין סנייפ ללופין. אם נשמע עוד על המראה שסיריוס נתן להארי ולמה היא נשכחה במהלך הסיפור. הייתי שואלת אותה אם נשמע עוד הרבה על לונה לאבגוד כי הרגשתי כאילו שהיא והארי ממש דומים וגם ממש אהבתי אותה. הייתי גם שואלת שאלות על מחלקת המיסתורין ולמה לעזאזאל הספר היה חייב להיות כל כך ארוך!!!!! (באנגלית הוא אפילו יותר ארוך מעברית נראה לי!!) כי באמת, בקשר לאם אהבתי את הספר. אז אני זוכרת שבקריאה ראשונה הוא היה נורא כבד וארוך ונמרח וכשסגרתי אותו כשסיימתי הרגשתי מאוד מאוכזבת בגלל תחושת הכובד והמריחה שגם הסתיימה במוות של סיריוס שבכלל גרם לי לבכות. אבל!! אני חושבת שתחושת ההמרחות הזו הייתה בעיקר בגלל שברגע שהגיע ספר חדש של הארי פוטר אז היו לי המון שאלות בראש ותהיות ורציתי שהשאלות שלי יענו מהר, לסגור עוד פינות מהר מהר, ז"א הייתי כזה רעבה להבין עוד וזה לקח הרבה זמן כי הספר ארוך. אז! בקריאה שנייה, כשלקחתי את הזמן ולא הייתי כבר כל כך סקרנית וקראתי בסבבה כזה אז הספר לא איכזב כל כך בתור ספר בפני עצמו, הוא רק איכזב בהשוואה לספרים האחרים אבל הבנתי שיש הרבה דברים שהיינו צריכים לדעת וסמכתי על רולינג שכנראה שהיא לא יכלה לקצר ואין מה לעשות. זהו... בהצלחה!

עונה... ../images/Emo13.gif

1. הייתי שואלת אותה, מאיפה נבע לה הרעיון ליצור עולם שלם של קוסמים, מכשפות, כשפים וכל הפנטזיה הזו. 2. אני מאוד אהבתי את הסיפור, והייתי ממליצה לחברי לקרוא אותו משום שאני רואה בספרים יותר מסתם ספרים, יש בהם המון ציטוטים בעיקר של דמבלדור (ז"ל) שהם חשובים גם בסדרה, אבל גם בחיים האמיתיים.

היי

אנסה לענות- 1. הייתי שואלת אם היא תיכננה את כל מהלך הספרים וההקשרים מראש, בהתחלת הכתיבה, או שבמשך הזמן היא בנתה סיפורים נוספים, אחד בתוך השני. מקווה שהיא תבין את זה 2. אהבתי, אחרת לא הייתי קוראת אותם 6 פעמים בממוצע, יהיו שיגידו שזה לא כזה הרבה
- בוודאי שאמליץ - למה? תשובה מאד עמוקה - כי זה כיף לקרוא אותם.

hcarmiel

New member
זה באמת לא כזה הרבה...

קראתי כולם חוץ מהשישי בערך 30 פעמים (ולא, אני לא מגזים...) את השישי קראתי 3 פעמים באנגלית (1 בבריטי 2 באמריקאי) ועוד 3 פעמים בעברית

AnGeLiNa JoNsOn

New member
הנחתי כך....../images/Emo141.gif

אחרי המשחק עם הראשי תיבות. אתה מטורף
קראתי כל אחד 2-4 פעמים, ממש לא יותר...

עונה

1) קצת קשה לי לדמיין כאילו לא קראתי את השישי... נראה לי שהייתי שואלת אותה על הפרגוד- לאן סיריוס הלך והאם ואיך הוא יחזור. וגם על סנייפ- לא אם הוא טוב הוא רע ובלי קשר לשישי- פשוט כאב לי הקטע בזיכרון שלו שג'יימס וסיריוס השפילו אותו ככה. 2) (השאלה היא עדיין על הספר החמישי?) את הספר אהבתי. אחרי הקריאה הראשונה ממש אהבתי אותו אבל עכשיו אחרי כמה זמן הוא כבר לא כ"כ המועדף עלי מתוך הסדרה אבל זה רק כי הוא ארוך. העלילה שלו- אמברידג' והכל- היא נפלאה. כמובן שהייתי ממליצה לקרוא - כי... לוידעת- זה ספר נפלא.

חרבביש

New member
תשובה

1) אני הייתי שואל את רולינג אם הארי היה נשאר בקשר עם צ'ו צ'אנג, ואם הוא יריב עם רון אי פעם נוספת...

InBaR 85

New member
עונה../images/Emo9.gif

1.אם סיריוס באמת מת
2.אהבתי מאוד את הספר בגלל שבספר הזה הארי סוף סוף מתחיל להתבגר ולקלוט למה באמת וולדי מסוגל

למעלה