היי,

מממ

אני לא מבינה בזה כלכך אז אני לא יכולה להגיד אם זה טוב או לא מה שאני כן יכולה להגיד זה שהמחיר נראה קצת חשוד, ושאפשר להשיג אותם תמורת 56 אריזות של אוסם... :] http://www.osemania.co.il/product.asp?product=70

נתן.ל

New member
../images/Emo18.gif לא לדעת באלה../images/Emo70.gif

רולר מדבקה של חברה שלא קיימת. אם את רוצה לשמור על עצמך ולהנות באמת מההחלקה אני מציע לך מאד שלא להתפתות להסקאות בשטח.

tinker2003

New member
זאת אומרת...

רולרס מעפנים! לא של חברה מוכרת. אם אתה מתכוון לקנות רולרס - אני מציעה לך לקנות רולרס של: Salomon, K2 או Rollerblade כל השאר, זבל עופות!

הו, יש לי של salomon.

ואני יותר ממרוצה מהם. העניין הוא שזכיתי בx-speed ואני שוקלת בחיוב להמיר את הרולרס בכסף, להוסיף 300 ש"ח ולקנות עוד salomon. הזוג הנוסף לאחותי, ביי דה וואי.

ranzz

New member
עזבי אותך מאקס-ספיד

ברולר לא שווה להתפשר, הנה כמה נקודות שבטוח יאכזבו אותך: 1. מגף לא נוח. 2. הוא יהיה מבד עלוב ולכן יחזיק חזק את הסירחון מהזיעה... 3. הרגשה פלסטיקית זולה לרולר. 4. בלם באיכות ירודה, והבטיחות היא מאוד חשובה. 5. וחשוב מאוד - גלגלים זולים באיכות גרועה שישחקו אחרי זמן קצר. 6. מיסבים זולים, ללא חברה, בלתי ניתנים לפתיחה/ניקוי, איטיים. במילים אחרות רק ההחלפה של המיסבים והגלגלים אחרי שלוש ארבע חודשים או חצי שנה יעלו לך יותר מה300 שקל שבהם את יכולה לקנות סלומון איכותים! יש דברים שקונים רק מחברות ידועות... רולר הוא אחד הדברים האלה.

tinker2003

New member
בדיוק בגלל זה היא אמרה ש...

היא שוקלת להחליף את הרולרס בכסף להוסיף עוד 300 שקל ולקנות רולרס איכותיות של Salomon ואני אמרתי - לכי על זה!

ranzz

New member
ובגלל זה לא הגבתי לך

אלא הוספתי לדברייך. יש פה קצר-שרשורי קל. התגובה שלי נמצאת מתחת לשלך, כי הגבתי לה, ולא לך. כלומר, הייתי על ההודעה שלי ולחצתי "הוספת תגובה", ולא להודעה שלך. לא אמרתי לך עזבי אותך מאקס-ספיד, אלא לה.

ranzz

New member
../images/Emo93.gifשקוף שמשהו ישתבש

כשמנסים להסביר ככה
תחליפי את "הייתי על ההודעה שלי" ב "הייתי על ההודעה שלה".

45degrees

New member
מעצור? מעצור?

איך אפשר להזכיר רולרס טובים ומעצור באותה נשימה? מי שצריך מעצור אינו מחליק מספיק טוב. מי שאינו מחליק מספיק טוב, אין עבורו הכרח לרכוש רולרס טובים. => לא מזכירים רולרס טובים ומעצור באותה נשימה. רמז רמז רמז: במחליקיים לקרח, האם יש מעצורים על מחליקיים שאינם מיועדים להחלקה אומנותית?

נתן.ל

New member
בוא לא נסחף

ישנם מחליקים לא רעים בכלל עם מעצור. בכל זאת עצירה במעצור אינה שוחקת גלגלים והיא הכי קלה לביצוע. ישנם אפילו מחליקי דאוןהיל בלוזאן עם מעצור ולא בגלל שהם כל כך גרועים. הנורמה של "מי שעוצר במעצור הוא ממש מתחיל" לגמרי לא נכונה ואפילו ילדותית. באלגוריה לתחום אחר, "מי עוצר עם בלם אחורי? רק קדמי!"

yoman321

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

נכון שיש דאון-הילרים עם מעצור אבל הם ממש גרועים
נכון, כדאי להתחיל עם מעצור ויש הרבה מחליקים ממש ממש טובים עם מעצור אבל ברגע ששולטים טוב בסליידים הגיע הזמן לוותר עליו

45degrees

New member
העברת משקל מעל העקב כדי לעצור אינה

סגולה לאריכות ימים בהחלקה על רולרבליידס... מי שמפחד משחיקה של הגלגלים - שלא יחליק. ההקבלה למה שאתה כותב: עדיף לא לשחוק את הרפידות בלם באופניים ולעצור עם הנעליים. ישנם רוכבים טובים שעוצרים עם הנעליים. חלקם אפילו מתחרים בדאון היל. אם אתה משווה את הרולרס לכל אמצעי תנועה אחר לא ממונע - למה לרולרס יש מעצור ולסקייטבורד אין? ההבדל במהירות עד כדי כך גדול? גם ככה שניהם עוברים 50 קמ"ש די בקלות. ובהשוואה ללונגבורד ההבדל גדול אף יותר. למה לרולרס יש מעצור ולמחליקיים אין (למעט כאלה המיועדים להחלקה אומנותית). לבטח מחליקיים הם הרבה יותר מהירים במישור. אם רולרבליידס צריכים ברקס, למה אין ברקס בבליידס בסקי? ברור כי במורד הבליידס מפתחים יותר מהירות! אפילו אם תשווה לסקייטים מסורתיים (קוואדס) - שם המעצור ניתן לשימוש ללא העברה מיותרת ומסוכנת של משקל מעל העקב. חוסר שליטה בטכניקות עצירה נכונות, אינן הצדקה לסיכון יתר על ידי העברת משקל מעל העקב. ועובדה, בהחלקה על הקרח כולם מצליחים לעצור די טוב גם אם אין ברקסים במחליקיים. מה זה אומר? שעל הקרח המחליקים יכולים לעצור נכון ועל האספלט אותם מחליקים לא יכולים לעצור נכון? הרי זה אבסורד! לדעתי הסטופר ברולרס הוא עניין מסורתי יותר מאשר הכרח בטיחותי. הוא שם כי בקוואדס היה ברקס. אפילו בקוואדס המקצועיים של החלקה אומנותית והוקי היה ברקס. אבל שם היו לו כל כך הרבה יותר שימושים מאשר לעצירה נטו: בהחלקה אומנותית הוא משמש לקפיצות, ובהוקי הוא משמש לספרינטים. בשני הסגנונות הנ"ל המחליקים לא עוצרים על ידי שימוש בברקס אלא בטכניקות האחרות - גם לימין וגם לשמאל, גם בהחלקה קדימה וגם בהחלקה אחורה. שחיקת גלגלים אינה שיקול מספיק חזק על מנת לפגוע בבטיחות המחליק.

yoman321

New member
../images/Emo67.gif

לדעתי שרשרת לא נכון בכל מקרה- לגבי סקי מעצור לא יהיה פרקטי כי אין חיכוח וגם יותר קל לבצע סליידים לעצירה ובכל זאת יותר בטיחותי לדעתי ללמד בהתחלה להשתמש במעצור ובהדרגה לוותר עליו אני לא יודע אם זה נכון שבהוקי הוא משמש לספריט, זה נשמע לי ממש גרוע בכל מקרה , ההודעה המקורית שלך היתה ממש מטופשת - גם לרולרס מהרמות הגבוהות ביותר קיימת אפשרות להרכיב מעצור, אם זה מיותר או מטופש זה כבר עניין אחר

למחליקי קרח (למהירות) דוקא יש.

יש להם תחליף למעצור - זה בעצם ה"קוץ" הזה מאחורי הנעל (שבולט בערך 2 סנטימטרים נוספים מעבר לעקב), כך שקל לעצור ע"י הבאת רגל קדימה ולחיצה על העקב שלה. בסקייטבורד שמיועד להחלקות DH יש מספר טכניקות עצירה - יש כאלה עם "זנב" מרופד, שהמחליק לוחץ על צד אחד כדי להביא אותו למגע עם הכביש (ממש כמו המעצור שלנו). נכון שיש לו שמושים נוספים - ציר סבוב כדוגמה, אז מה? ויש נעלי החלקה מיוחדות מרופדות, שהסוליה שלהן מתפקדת כמעצור בקשר למחליקיים המסורתיים - בהחלקה אם יש מספיק מקום, (בעקר בהחלקה מהירה עד כמה שזה נשמע מסוכן) טכניקת העצירה השכיחה כפי שלומדה במרכזים השונים היתה לעבור להחלקה אחורית (חצי פירואט) ואז לעצור עם המעצורים. טכניקה זו לא שמושית בהוקי בו אתה צריך לשמור מבט זריז אל כוון העצירה, אבל בהחלט משמשת הן בהחלקה אומנותית והן בהחלקת רחוב (כולל בגרסות מתונות של DH). אסור שהמעצור יהיה הדרך היחידה לעצור, אבל לעתים זו הדרך המתאימה ביותר לתנאי השטח. כמו כן - למתחילים זו הדרך הקלה ביותר ללמוד (פשוט - העבר רגל קדימה, כאשר המשקל על חלקה הקדמי של הרגל האחורית, הרם את האצבעות ברגל הקדמית כך שהגלגל האחורי מהווה ציר, ובזהירות העבר משקל אל המעצור).

יואבד

New member
אני עדיין נאמן למעצור!

כאחד שנוסע די טוב (אני חושב) וגם יודע לעצור ב-T בסול וסנו פלו לא בצורה מושלמת אבל די טוב אני מרשה לעצמי לעשות את העצירות האלה רק במקומות כמו הספורטק בתור אימון. וכשאני יוצא למהירים ולתאר אני שם מעצור! מכמה סיבות. 1) במהירים אחרי טאק ארוך כשכבר לא נשאר לך חומצת חלב בשרירי הרגליים להיכנס לפרלל או סנו פלו וכו' אז אני כמו גדול עוצר עם מעצור, בלי להתאמץ. 2) אני יודע שכשאני בתאר לדוגמה ואני רוצה להיכנס לקראת עצירה לדוגמה בסנו פלואז אני פותח רגליים, וזה מסכן את האנשים לידי מה גם שאני לא מרגיש ב-100% מיומן לסיכום אל תכפיש ואל תספיד את אלו שעוצרים עם מעצור, אנחנו לא אגואיסטים ואנו מנסים להתחשב באלו שסביבנו...

ranzz

New member
למה לא להזכיר רולרס טובים ומעצור

באותו משפט?! אם כבר - אז אי אפשר להזכיר מחליק טוב ומעצור באותו משפט! אבל אין לי מושג מה הרמה של פותחת השרשור ולכן אולי היא רוצה להשתמש במעצור!

למעלה