היי!

Looovely Girl

New member
היי!

אני קרן בת 15 וחצי מקנדה. עברתי לקנדה לפני שנה וקצת. אני מרגישה שבכל יום שבת וראשון אני נמצאת בעולם אחר.. בעולם של ישראל וכשאני חוזרת ביום שני, אני מרגישה שאני ממש מתגעגעת לחברות שלי.. ואני יודעת שאני מתגעגעת... מה עושים עם הגעגעגועים הללו? איך גורמים להם להיפסק? והסיכויי שאני אראה בקיץ את החברות שלי הוא די גדול.. זה תלוי בציונים שלי אבל, אני חושבת שזו תהיה אכזבה... לא יודעת יש לי תחושה... ואני באמת רוצה להתרכז בחברות פה אבל, אני לא מצליחה.. מה עליי לעשות??

dana2909

New member
ליבי במזרח ואנוכי..

אני מניחה שהתחושה הזו אף פעם לא נעלמת. אין שום דבר רע בלהמשיך לשמור על קשר עם החברות מהארץ, בשביל זה אלוהים ברא מסנג'ר וSKYPE וכאלה. אבל אל תזניחי גם חיי חברה שם, כי אחרת תרגישי לא שייכת לשני המקומות - להמשיך ללכת לארועים, לעשות שיעורי בית עם הקנדיות, אבל את הדברים השווים באמת , כמו לאכול מצות - לשמור לחברות מהארץ..

SupermanZW

Well-known member
יש פתרון קל

תמצאי חברות קנדיות ותתחברי אליהן, בד בבד המשיכי לשמור על קשר עם אלה מישראל ואז תרגישי שאת לא מחמיצה כלום, יהיו לך חיי חברה עשירים בקנדה, יהיה לך נעים ונוח, ולא תחושי מנותקת מהחברות בישראל. תהני מהחיים ואל תדאגי יותר מדי, את רק בת 15 ועדיין אין לך שום סיבות לדאוג.

בגיל 14 ומשהו,

החליטו ההורים שלי לנסוע לשליחות במדינה אירופאית, שלא נכנה אותה בשמה, רק נאמר שהם שונאי ישראל, אוכלי צפרדעים, וחסרי חוש הומור לחלוטין. אני הייתי משוכנעת שעולמי חרב עליי, שאיך הם עושים לי את זה, בדיוק כשהתחיל קורס ההדרכה בצופים (שקט, זה לא מצחיק). אני בהחלט מבינה את תחושתך, והאמת? שנה וחצי זה הרבה זמן להתגעגע ולא להתחיל להרגיש "בבית" במקום החדש. אחד הדברים שעזרו לי היו באמת הרבה מכתבים (זה היה לפני 500 שנה, לא חושבת שהיו מחשבים אז בכלל, וגם חשמל נדמה לי שלא היה), ונסיעות (שגם אצלי היו תלויות בהתנהגות טובה. אוקי, לא התנהגות "טובה" אלא "סבירה פלוס", הספיקה). במקרה הכי גרוע, תעברי את השנתיים וחצי הקרובות ופשוט תגיעי בגיל 18. בינתיים תנסי לנצל את האפשרויות שקנדה מציעה. ויש לה, לדעתי. עכשיו שאלה: מה קורה ביום ראשון ושני שאת מרגישה ב"ישראל". זה הבית, זה הזמן שאת מדברת עם הארץ ועם החברות? מה לגבי ארגונים יהודיים שם, וישראלים? ברוך השם, קנדה מלאה יהודים, שלא לדבר על קהילה ישראלית ענפה, שלא לומר על עיירת פיתוח קטנה שפתחנו שם. יש משהו כזה שם?

למעלה