היי!

oritt3

New member
היי!

עשו אותנו מקרמיקה והלבישו עלינו שמלות זכוכית. האמת השמלות מאוד ארוכות ועם שובלים ארוכים. אבל יש לנו מישהי משוגעת על זכוכית שמלבישה אותנו בכל מיני שמלות:) וככה אנחנו יושבות לנו וסוף סוף נחות אחרי שהיינו אתמול בחום אימים בתנור שלה. ערב טוב:)

oritt3

New member
תודה חלי ופרח../images/Emo140.gif

אתן חושבות שהנשים האלו גם אמרו כל הכבוד כשהתבשלו בתנור?:) לגבי הקרמיקה הישארתי את החומר טבעי. אולי מישהו יודע האם יש חומר שקוף שניתן למרוח על הקרמיקה כך שיישמר אותה?

heli 1 האחת

New member
אורית

מה לגבי לכה שקופה? ואולי בפעם הבאה יהיה לך כדאי למרוח גלזורה על החימר בחלקים החשופים ואז להכניס לתנור יחד עם הזכוכית,תבררי עם מישהו שעוסק בקרמיקה לעומק . לגבי לכה ,היא נשמרת לאורך זמן אפשר גם בספריי.

oritt3

New member
תודה חלי ומרב

לגבי ההמלצות שלכם לציפוי. אז היום אזרתי אומץ והתזתי על החלקים החשופים של הקרמיקה ספריי של לכה שבזמנו קניתי על מנת להשפריץ על זכוכית. לשימחתי הפרצופים הלבנים של הנשים נהפכו לפרצופים עם גוון יותר חי וקצת מבריק וזה באמת מוסיף הרבה וכשנוגעים בקרמיקה היא כבר לא מותירה שום סימנים. זאת ההתנסות הראשונה שלי עם שימוש בקרמיקה כחלק מהיציריה. עד עכשיו השתמשתי בקרמיקה כחומר עזר בלבד לעבודת הזכוכית. מרב, לשאלתך - שרפתי את הקרמיקה פעם אחת בלבד.

mnoya

New member
לגבי קרמיקה-אני יכולה לעזור..../images/Emo53.gif

קיימות גלזורות שקופות (אטומות או מבריקות) לטמפרטורה גבוהה(1200) או נמוכה (1040) אפשר להשתמש בהן במריחה , טבילה או התזה. חשוב לדעת האם את שורפת שתי שרפות או שרפה אחת- ואז אוכל להיות יותר ספציפית. הפסלים שלך מקסימים ומסקרנים

אורי - יש גלזורה שקופה. אבל לגבי

האפשרות "להניח" על זה את הזכוכית את צריכה לשאול את המומחיות בנושא. השאלה אם המסת הזכוכית היא לא בטמפרטורה הגבוהה מהמסת הגלזורה השקופה.

oritt3

New member
תודה צדפית של ראש העין

תמיד יש את החשש שחומרים שאינם שייכים לזכוכית יפגעו בתהליך השריפה. אין לי מושג איך תהייה ההשפעה של הגלזורה על הזכוכית בטמפרטורות גבוהות ולכן עדיף לדעתי להשתמש בספריי או לכה ולמרוח אחרי השריפה. מה עוד שמרב ציינה שהגלזורה צריכה טמפרטורה של מינימום 1050 ובתהליך הסלמפינג אני מגיעה לפחות מ700 מעלות ככה שהגלזורה לא תספיק לעבור את התהליך הדרוש.

mnoya

New member
נכון- אבל אפשר הפוך...

ככה אני הייתי עושה.. 1. פיסול הדמות ויבושה 2. שרפה ראשונה 960 מעלות 3. שרפה שניה עם גלזורה שקופה 1040 מעלות 4. השרפה שלך- 700 מעלות צפוי לצאת מצויין אם את צריכה עזרה בשרפות חימר בטמפרטורה הזאת , אשמח לעזור עם התנור שלי.

oritt3

New member
היי מירב תודה על כל

האינפורמציה לגבי נושא הקרמיקה. התנור שלי יכול להגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות זאת לא הבעיה. הבעיה היא שאם אכניס גלזורה ועליה זכוכית יכולות להיווצר כל מיני ריאקציות לא רצויות.. למשל בועות לא רצויות.. (ענת דווקא כל הזמן מחפשת את הבועות האלה ואולי יכולות באמת להיווצר תופעות מעניינות:) רציתי לשאול מירב אם כל שריפה נוספת מחזקת יותר את הקרמיקה? או שמספיקה שריפה אחת מבחינת חוזק ועמידות הקרמיקה?

mnoya

New member
גם אני עשיתי כל מיני ניסיונות...

לגבי זכוכית וגלזורות, תמיד אפשר להמשיך ולנסות ולהגיע לכל מיני תוצאות. הקרמיקה אינה מתחזקת משרפה לשרפה. אבל- הנקבוביות שלה נאטמות- לכן שורפים שרפה ראשונה נמוכה משרפת הגלזורה- כדי לאפשר הדבקות. אגב, לא ציינת את סוג הקרמיקה בה השתמשת- יש כל מיני סוגים (עשרות...)לכל אחד איפיונים ויכולות.כל אחת מקבלת אפקטים שונים הטמפרטורה שונה.

michal_sil

New member
אורית, נפלא!

הזוית הנוספת מוסיפה המון. התנועה כ"כ עדינה. רק חבל שאין לה כפות ידיים..

oritt3

New member
תודה מיכלי

כפות ידיים ואצבעות לדעתי זה הדבר הכי קשה לצייר/לפסל. ואני רק מתחילה עם הקרמיקה..אולי במשך הזמן:)

mikirosen

New member
אורית - מקסים

במציאות הם נראים עוד יותר יפים ,נפל בחלקי להתרשם איך הם במציאות לעומת צילום. תודה על האירוח

oritt3

New member
היי מיקי../images/Emo24.gif

כייף היה לארח אותך ואת אישתך המקסימה! הבטחתי והנה שולחת קישור לאתר של שלומית איזנשטיין המנפחת היחידה בארץ ,שווה שגם הרבה אחרים בפורום יכירו אותה ואת העבודות שלה.

למעלה