היי

tebetha

New member
היי

מממ,ככה. אני מאוד מתעניינת בתרבויות היפנית והסינית,על שונותן,זו מזו, ומשלנו בעיקר(מתכננת טיול לסין עוד כחצי שנה) וקנינו בית חדש, והחלטתי לעצב את החדר שלי בסגנון יפני, מינימליסטי,צנוע ויפיפה.אז רציתי לדעת, אם יש בידיכם קישורים, או מידע כלשהוא שיוכל לעזור לי, וייתן לי רעיונות לגביי איך לעצב את החדר, כך שהוא יצא הכי נאמן שאפשר להלך הרוח של העיצוב היפני? עוד שאלה,אני רוצה לכתוב על אחת הקירות אימרה ביפנית, או בסינית (עדיין לא החלטתי-אני פשוט מאוד אוהבת איך שנראית הסינית, הקאנג'י קוסם לי), והשאלה שלי היא, איפה אני יכולה למצוא אתר כזה, עם אימרות ביפנית, שאני גם אוכל לדעת מה משמעותן?

GnomeBubble

New member
ברוכה הבאה

קודם כל בהצלחה בטיול בסין (חזרתי משם לפני כמה חודשים, והיא בהחלט ארץ מדהימה ומעניינת נורא). בקשר לעיצוב יפני, אמור להיות קצת למטה שרשור על ארכיטקטורה יפנית שמתאר חדר טאטאמי קלאסי. אני מניח שלא תוכלי לרצף מחדש את החדר שלך עם טאטאמי ולשים מחיצות נייר במקום קירות, אז אולי תצטרכי להסתפק בעיצוב יפני מודרני (כלומר, לעבור לגור בתוך ארון הבגדים שלך) או פשוט לתלות כמה קישוטים בסגנון. יש דברים כמו קליגרפיות וציורי דיו (אלא קישוטים משותפים גם ליפנים וגם לסינים, אם כי בסגנון טיפה שונה), אבל אני חושש שהמחיר של כל הדברים האלה בארץ הוא די בשמיים. אם את נוסעת לסין עוד חצי שנה, תתאפקי (אוסף 4 עונות באיכות בינונית ובגודל בינוני עולה שם משהו כמו 30 שקל, למשל). בקשר לאמרה... את צריכה למצוא משהו שמוצא חן בעינייך. חפשי yoji jukugo או yojijukugo בגוגל ותמצאי הרבה אפשרויות (רוב הפתגמים קיימים גם ביפנית ובגם בסינית, ופשוט צריך לבחור איזה סגנון קליגרפי מעדיפים).

tebetha

New member
וואו

תדוה על התגובה המהירה. אני אחפש בשירשורים. לא הבנתי רק מה זה "אוסף 4 עונות"? אה,ולגביי האימרה,השאלה היא, האם יש אתר, שבו מצד אחד כתובה אמרה באנגלית, ככה, שאני אוכל למצוא למה אני מתחברת, ומהצד השני איך היא נראית ביפנית/סינית?

GnomeBubble

New member
4 עונות

זה מוטיב די מקובל בציורי דיו שבו מוצגת אותה סצינה בכל אחת מ-4 העונות. נגיד, לי יש למשל רבעייה סינית אחת שמציגה את החומה הסינית ככה. בדרך כלל מדובר בציור דיו שחור עם תוספת של משהו כמו שני צבעים שונים לכל עונה, אבל יש וריאציות. בקשר לאתר אם פתגמים, נסי לחפש את מה שאמרתי בגוגל. תמצאי מלא אתרים כאלו. (יכול להיות שבשביל חלקם צריך להתקין תמיכה יפנית במחשב)

למעלה