היי

B a t E I

New member
היי

כרגע חזרתי מאשפוז ולפי ה- EEG מה שהיה לי היה התקף אפילפסיה. (אני לבינתיים על dantoin) לי אין מושג מה זה אומר והייתי שמחה אם תסבירו לי בקצרה מה זה כדי שאני אוכל גם להסביר לאחרים... וגם רציתי לדעת עד כמה הצבא עושים בעיות עם זה? כמה מורידים פרופיל?

DesertVoise

New member
שלום

אני אב לילדה במצב שלך , כבר 3 שנים. חשוב לא להיבהל, חיים עם זה כרגיל, יכול להיות שצריך להרגיע את ההורים שלך, אז שהם יכנסו לכאן או יפנו אלי במסרים. הצטרפת למשפחת האפילפטים, חומר אני מניח שתמצאי בקלות באינטרנט. תקראי כאן קצת אחורה. ויש אגודת אי"ל שנימצאת בי"ם. מה חשוב? האיפלפסיה כוללת הרבה סוגים, וחשוב האיבחון. לכן את צריכה להגיע לרופא נוירולוג מומחה לאפילפסיה(יש רשימה בסרגל למעלה) על בטופס השיחרור צריכה להיות ההבחנה. תכתבי כאן קצת יותר, את ההבחנה ומה קרה . ואולי יהיה מה להגיד. יום טוב.

B a t E I

New member
מה שקרה...

אני לא זוכרת את מה שקרה אבל אמא שלי שמעה חבטה מהקומה למעלה והיא עלתה וראתה אותי על הרצפה מפרכסת ואז קראו לאמבולנס . מה שרשום בטופס שחרור:"בת 17, בריאה בד"כ, התקבלה לאחר אירוע החשוד לפרכוס טוני-קלוני כללי. בבדיקתה במיון ללא ממצא בבדיקה הגופנית ... בייעוץ עם נוירולוג הושארה להשגחה, EEG ובדיקת נוירולוג. בבדיקת EEG-אפלפטוגנית. בייעוץ עם נוירולוג נראה שמדובר באפילפסיה הוחל בהעמסת דנטואין(=אפנוטין)." הנוירולוג אפילו לא דיבר איתנו הוא ישר קיבל את תוצאות ה- EEG , והתחילו לתת/להעמיס לי תרופות... קראתי משהו פה שהיה לי אותו כבר כמה חודשים לפני:"7) פרכוסים של גיל ההתבגרות כשמם כן הם. הם שכיחים יותר בגיל ההתבגרות. לעתים קרובות יש תנועות קפיצה פתאומיות של הידיים מיד לאחר ההשכמה בבוקר." אמא שלי באמת בהיסטריה או לפחות הייתה, כל פעם שהיא סיפרה את זה לקרוב אחר היא בכתה, ואבא שלי ממעיט במה שקרה הוא אומר שזאת הייתה התעלפות
ואחים שלי בכלל מנסים לתרץ עוד דברים- "אולי בגלל זה היא ממצמצת הרבה"...

DesertVoise

New member
טוב

תשמעי, הטיפול לא מוצא חן בעיני, התרופה קצת מוזרה לי. תלכו ליעוץ נוסף. למשל אל פרופ' נויפלד באיכילוב. תיקראי כאן http://www.epilepsy.com/articles/ar_1068588110.html השוק שקיבלה אמא שלך כאשר מצאה אותך הוא מפחיד. אנחנו לכאורה נימצאים באותו סיפור. גם הבת שלי קיבלה את הענין בקלילות כמוך מאחר והיא לא זוכרת כלום וקמה בצחוק בבית חולים. היא לוקחת כדור בוקר וערב, ואין שום בעיות, כרגע משרתת בצבא. כמובן צריך להיזהר בכמה נושאים. תישמרי על קשר, ממליץ לך לשתף את אמא שלך כאן או שתקרא. בי

אני חושבת שדנטואין זה מה שאני לוקחת

חחח פשוט.. לקחתי פעם ואז השתנה לזה השם אבל זאת אותה תרופה.. קיצר.. לוקחת אותה כבר 5-7 שנים והיא עושה רק טוב! אין לי ממש תופעות לוואי וזה לא מזיק לכבד ולא צריך בדיקות דם.. אני בת 18 ויש לי אפי' מתמיד(מאובחנת מגיל 7) אני למדתי בבצפר רגיל, חוויתי ילדות/בגרות רגילה ואני עומדת להתגייס(באפריל) על 45. הכול תלוי במצב שלך.. ברגע שאת מאוזנת את יכולה להוציא רישיון(שנה בלי) ולצבא אני חושבת צריך שנתיים ללא... קיצר.. אפי' זה אומנם מכשול קטן, אבל זהו.. רק מכשול.. לא מעצור לקחת דברים בהומור זה חשוב:) וברוכה הבאה:)

B a t E I

New member
ניסית לקחת את התרופה

בלי אוכל? זה עדיין לא ברור אם זה אפי' או לא... עכשיו כל המשפחה שלי כמעט בטוחה שזה לא אפי'(כולם הפכו להיות רופאים בן לילה) ורוצים שבכל זאת אני אקח את הכדורים
לכולם פה היה יותר מהתקף אחד של אפי'? חייב התקף של אפי' בשביל שהתוצאות של ה-EEG יצאו לא נורמאליות, או שלחולי אפי' הן תמיד יצאו לא נורמאליות?

לי כבר שנתיים אין התקף אבל האי אי ג

'י האחרון, לפני שבוע ככה, עדין היה לא תקין... אבל הרופאה אמרה שהוא בסדר.. וכן אני לוקחת מלא בלי אוכל.. בימי שבת או כשאני לא עובד ומתעוררת מאוחר אני צריכה עדין להתעורר ב8 לקחת תרופה.. ואז אני לוקחת ת'תרופה וחזרת לישון.. שום אוכל..

aerox

New member
תיקון !

לצבא צריך שנה ללא התקפים
והוא גם לא מת לגייס אפילפטים עושים לנו טובה אבל חפיף מה שחשוב שתלכי לרופא מומחה בבית החולים גם לי בזמנו ניסו לדחוף כדורים אבל לא נשארתי להשגחה לאחר התקף פרכוס ראשון ביקשתי ללכת הביתה באותו יום לא ראיתי את עצמי יושב שם בכל אופן תפני לרופא נוירולוג שיאבחן לך את זה יותר לעומק זה חשוב מאוד. וגם אם תיהיה לך בוודאות אפילפסיה זה לא סוף העולם יש המון כדורים היום שאפשר לאזן אותך מבחינת כדורים מבחינת אורך חיים מסודר , מבחינת צבא,רשיון נהיגה חברים , יציאות בשישי אורך חיים רגיל . זה אפשרי הכל תלוי רק בך בהצלחה Aerox !

DesertVoise

New member
תיקון לתיקון

הצבא מת לגיס. בגלל כמות האפילפטים, מדובר באלפים, הצבא לא יכול לעצמו לותר על כל כך הרבה חילים. לא לישכוח שגם תוך כדי שרות נוצרים אפילטים בכמות לא מבוטלת.

aerox

New member
אממ...

מעניין לדעת למה ? לא היו מתים לגייס אותי שהתקבלתי לממר"ם , ולתלפיות ואמרו לי בגלל שיש לך מצב כזה וכזה וכזה חכה שנה ללא התקפים ואז נגייס אחרי שנה ללא התקפים שהגעתי הם טענו שאין מקום ואין לנו קורסים לממר"ם ולא ל189 קיצור סוף רמה אפילפטים בצבא עושים מהם פורפרה לא קטנה ואיך אומרים אם אתה יכול פשוט לשים עליהם תשים כי מי שמקבל התקף בצבא לא ממש מזיז להם תאמין לי

tropical888

New member
לדעתי זה תלוי בצוות המגייס ובתקופה

של הגיוס. יכול להיות שבתקופה שלך היה עומס ולכן העדיפו לעשות דילול על ה"פחות טובים" . גם לי לא עשו שום בעיות ועם מכתב מהרופא שלי שאני מאוזנת והכל כשורה אפילו לא שאלו שאלות מיותרות ועברתי את השנתיים שרות בכיף.

גם לי לא עשו בעיות...

פשוט פטרו אותי על פרופיל 21, בלי אפשרות להתנדב אפילו... אבל ככה זה היה לפני 20 שנה, והיום, אני יודעת מאנשים שונים, שהמצב הרבה יותר טוב. אני יודעת, שהיום מגייסים חולי-נפילה לשירות, לא לקרבי אמנם, אבל טוב שמוכנים לגייס.

חייםלוי

Member
מנהל
ואני שירתתי בהתחלה עם פרופיל 37

ואחרי זה העליתי ל 76. מדובר על לפני 35 שנה. אחרי שהשתחררתי הורידו לי ל 63 ועם זה עשיתי מילואים עד שהשתחררתי סופית.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מאחלת לך בריאות וחיים פוריים, תוכלי למצוא מידע די מפורט בעברית בקישור, שהוספתי.

מבחינת הצבא..

אם את מאוזנת ולא מקבלת התקפים בערך שנה אז את קשירה לגיוס, רוב החולים מקבלים פרופיל 45 (אני קבלתי 64 :]) בכל אופן אפשר להשתלב בהכל חוץ מהמערך הלוחם ועוד כמה תפקידים מבצעיים.. אם לא מגייסים אותך תמיד יש אפשרות להתנדב..

למעלה