היי...

sassy2

New member
היי...

אני קים ואני בוגרת צופים... רציתי לשאול אותכם משו שממש מעניין אותי בקטע השוואתי... איזה אופציות יש בתנועה שלכם ל"דרך המשך"? הכוונה לשנת שירות והלאה... איזה סוגיי גרעינים? רק בקיבוצים או שיש גם פנימיות וכיוצא באלו? תודה לעונים...:)

jast

New member
אני לא הכי יודעת..

אבל אני יודעת שלא רק בקיבוצים, יש קומונרים גם בעיר.

אז ככה זה הולך...

יש שנת שרות.. אם חותמים לנחל אז אחרי זה יש את הקטע של הגיוס וכמובן שאפשר להיות חלתים.. וכמובן שכל הגרעין ביחד ועוברים כל מיני דברים יחד... אחרי שנה אחת של שרות סדיר כל הגרעין מתאחד מחדש והם מחליטים איפה הם רוצים לעבוד ושם הם עובדים במסגרת פרק משימה

TheBlackFairy

New member
איך שידוע לי../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

הגרעין לא יכול להחליט איפה להיות בפרק המשימה, אלא הצבא שולח אותם למקומות שהתנועה צריכה, אבל אני מוכנה לבדוק
.

moranka

New member
הגרעין

יכול להחליט בשיתוף עם צרכי התנועה. נראה לי שרוב הגרעינים מתיישבים היום בפלך

TheBlackFairy

New member
הם מתיישבים בפלך../images/Emo60.gif

אחרי שהם משתחררים ובהתאם לרצון שלהם
. ואכן בדקתי, הגרעין לא בוחר איפה לעשות את פרק המשימה, אלא התנועה בוחרת להם איפה להיות בפרק משימה
.

TheBlackFairy

New member
שנת שירות../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

יש אפשרות לצאת לשנת שירות בתנועה אצלנו ולתפקד כמק"ק (מרכז קן קיבוצי) או קומונר בשתי דרכים: 1) עם קבוצה (גרעין)- במהלך כיתה י"ב עוברות קבוצות מכל הארץ בערך אחת לחודש סמינרים, ובמהלך השנה הקבוצה יכולה להחליט אם היא רוצה לצאת ביחד לשנת שירות, להתפרק כי לא טוב להם ביחד או להתאחד עם עוד קבוצה/ות. 2) לבד (עצמאי)-אם את/ה מחליט/ה לצאת לבד ולא ביחד עם קבוצה, זה נקרא שאתה עצמאי, מה זה אומר אתה חי יחד עם הצוות שאיתו אתה עושה את השנת שירות בלבד באזור הקן ולא ביחד עם קבוצה. כמובן שאם אתה מחליט לצאת ביחד עם גרעין, אז אתה גר איתם בדירה שהתנועה שוכרת וכולכם עובדים באותו אזור וכד'. אחרי שנגמרת השנת שירות בשלום, ובגרעין החליט שהיה לו ממש טוב ביחד במהלך השנה הזאת, הוא יכול להחליט להתגייס כל הגרעין ביחד לצבא (נח"ל). מה זה אומר
שירות סדיר של שנה וחצי ואז יציאה לפרק משימה כל הגרעין (בסיום פרק המשימה הבנות משתחררות) והבנים ממשיכים עוד חודשיים בפרק משימה וחוזרים לצבא לבעיקר הרבה שמירות לעוד 8 חודשים ומשתחררים. איזה תפקידים יש בנח"ל
מורה חיילת, משקי"ת ת"ש, משקי"ת הוראה, חל"ת/ית, לוחמ/ת בקרקל, בנים יכולים גם להתגייס לגדוד 50 של הנח"ל ועוד. זה בקצרה איך הולכת השנת שירות בתנועה, בכל שאלה את מוזמנת לשאול פה בפורום או במסר אישי
.

sassy2

New member
תודה על כל המידע....

אני בטוחה שזה יגרום לכם להרגיש טוב אם אני אגיד לכם שאת הילדים שלי אני לא אשלח לצופים:) ערב נעים שיהיה לכם...!

למעלה