היי...

jazzistco

New member
מיילס דייויס

הוא גם נחשב לסגנון הביבופ , נכון ? מה שאני יודע לבינתיים זה שהנגנים שנהגו לייצג את הסגנון היו: פארקר, גילספי , מונק ... וההקלטות שלהם ממש גרועות באיכותן , גם הפסנתרים שם היו מככוונים חרא (...נראה לי שלא ידעו לכוון פסנתרים באותה תקופה ...
...) אז אם יש עוד נגנים שמייצגים את הסגנון הזה חוץ מאלה שציינתי כאן, ועם הקלטות באיכות קצת יותר טובה, אשמח אם תגידו לי ...

tannar

New member
Doug raney

לא יודעת אם הוא מייצג, אבל הוא בהחלט בופ עם הקלטות באיכות טובה.

DrunkGoat

New member
ובקשר לבקשה שלך...

ביבופ באיכות הקלטה טובה: Dizzy Gillespie - Sonny side up Dizzy Gillespie - Duets מומלץ בחום. לא עולה לי לראש כרגע דברים של פארקר באיכות טובה... בכל מקרה, הסיבה שרוב הביבופ מוקלט גרוע היא בגלל שהוא הוקלט בשנות ה-40, כשאמצעי ההקלטה עוד לא היו מפותחים כל כך.

jazzistco

New member
לDrunkGoat

תודה רבה, אבל ביקשתי חוץ מפארקר , מונק , וגילספי ... הייתי רוצה להכיר נגנים אחרים שהשתמשו בשפת הביבופ ...

jazzistco

New member
אגב,

אני חושב שיצא לקרוא על "ג'אז", באינציקלופדיה "הבריטניקה החדשה לנוער" והיה רשום שהסקסופוניסט דקסטר גורדון גם הרבה להשתמש בשפה הזאת ... אז רציתי לברר או לקבל המלצות על עוד נגנים כמוהו ... ולא בהכרח סקסופוניסטים... רצוי גיטריסטים ...

DrunkGoat

New member
דקסטר גורדון...

Dexter Gordon - Go Dexter Gordon - Our man in Paris אחלה דיסקים. ובקשר לגיטרסטים בביבופ... נסה את צ'ארלי קריסצ'יאן (Charlie Christian) וג'ו פס (Joe Pass).

DrunkGoat

New member
אגב בדיסקים שאמרתי של דיזי...

מנגנים גם סוני רולינס וסוני סטיט, שני סקספוניסטים ענקיים, ככה ששווה לך לשמוע את הדיסקים האלה לא רק בגלל דיזי.

Pumpernickel2

New member
או וואה...

טוב, אז המלצות. אז הנה כמה שאני לפחות התחלתי איתם. Stan Getz - ממליץ בעיקר על Stan Getz & Bill Evans Chick Corea Django Reinhardt Bireli Lagrene & Sylvain Luc - שניהם לחוד מעולים, אבל ביחד עוד יותר. Duet - זה השם של האלבום שלהם ביחד. The Yellowjackets - מנגנים בעיקר ג'אז עם נגיעות אלקטרוני. גם אני, בתור אחד שלא חובב מדי מוזיקה אלקטרונית התאהבתי באלבום המופלא שלהם - Politics כמובן יש עוד מלא טובים. בילי הולידיי, ואבישי כהן הישראלי המופלא. כולם, כמובן, מאוד מומלצים.

HaraRa

New member
טוב

אם אתה מתחיל אז כדי שלא תבהל אני ממליץ לך על הבאים: MILES DAVIS: relaxin' with the miles davis quintet steamin' with the miles davis quintet coockin'with the miles davis quintet(מבשלים, שחכתי איך כותבים את זה) relaxin' with the miles davis quintet דיסקים אלה הם משנת 56', והם יחסית קלים. הם כוללים את החמישייה של מיילס משנים אלה, שכוללת את רד גרלנד בפסנתר, פול צ'יימברס בבאס, ג'ון קולטריין בסקסופון טנור ומיילס בחצוצרה.

HaraRa

New member
טוב

אם אתה מתחיל אז כדי שלא תבהל אני ממליץ לך על הבאים: MILES DAVIS: relaxin' with the miles davis quintet steamin' with the miles davis quintet coockin'with the miles davis quintet(מבשלים, שחכתי איך כותבים את זה) relaxin' with the miles davis quintet דיסקים אלה הם משנת 56', והם יחסית קלים. הם כוללים את החמישייה של מיילס משנים אלה, שכוללת את רד גרלנד בפסנתר, פול צ'יימברס בבאס, ג'ון קולטריין בסקסופון טנור ומיילס בחצוצרה.

למעלה