היי...

saritkm

New member
היי...

אני שרית, בת 17 וכמה ימים מהמרכז. אני כבר כמה שבועות עושה תצפיות על הפורום הזה, למרות שהאמת לא קורה פה יותר מדי חוץ מימי הולדת וכרטיסי ברכה לראש השנה..
אממ, אז ככה. אני צריכה לעשות השנה עבודה של עד 15 עמודים באנגלית. בחרתי בנושא שנות ה60. עכשיו, שנות ה60 זה נושא די גדול ואני רוצה לבחור כמה נושאים להתמקד עליהם ולהרחיב עליהם. אני פונה אליכם כי אני לא ממש בקיאה בנושא, הייתי רוצה שתעזרו לי שאני אדע יותר במה להתמקד בשביל לא ללכת לאיבוד. הקשר שלי עם שנות השישים הוא כמובן דרך כל ההיפים והפיס&לאב למינהם (אני אומרת כמובן כי נראה לי שזה מה שמחבר את רוב הנערים בגיל שלי לתקופה הזאת). המוזיקה, האופנה, הדעות הפוליטיות וכו'. אני מקווה שהבנתם בעצם מה אני רוצה, ושתוכלו לעזור לי. תודה. -שרית-

גלי®

New member
היי שרית, קבלי מעט קישורים שישרטטו

לך בגדול את השישים: http://www.gfsnet.org/msweb/sixties/sixtiestimeline/sixtiestimeline.htm http://www.pbs.org/opb/thesixties/timeline/ http://members.tripod.com/cynthiasparks/TIMELINE.HTM

אם תשאלי שאלות ספציפיות אני אוכל

להשיב. ברור שתחילת שנות הששים לא היתה כסופם. זה היה עשור סוער בארץ. מלחמת ששת הימים שאחריה המדינה השתנתה, בערך כמו עני שהופך למליונר. העם היה באופוריה, הפכנו ממדינה של קטנה למדינה ענקית גם הגדה גם סיני גם רמת הגולן. הכותר המערבי היה של כל העם לא של הדתיים, לא היתה הקצנה בין דתיים חילונים כמו שהיא היום. העולם העריץ את צהל על נצחונו. במחצית הראשונה, של העשור אחד הדברים שהסעיר את המדינה היה לכידת אייכמן ומשפט אייכמן. רצח קנדי, המושגים היו שונים כל-כך קשה למישהו לזכור פרטים. הרוק והטוויסט שיגעו את העולם, אחרי הטנגו והוולס השקטים. המיני פרץ לעולם ונראה נועז, תסרוקות נפוחות, קלעו "חלות" על הראש, בנעלים העקבים היו גבוהים מאוד ודקיקים כמו אלה שחוזרים עכשיו והשפיץ של הנעל "קשה לתאר את אורכו".לדעתי חייבים לראות צילומי אופנה מאז קשה לתאר זאת במילים. אני מציעה לך, אם גרה באיזור ת'א, להכנס לספרית אריאלה, שם אפשר למצוא את כל העתונים מהתקופה, תוכלי לעלעל בהם, לא חייבים לקרוא הכל, זה יתן לך את התמונה הכי טובה על שנות ה60.

iziki2

New member
ולא לשכוח

את הלהקות הכל כך יפות אם השירים הכל כך יפים כמו the mamas the papas וכמובן את מאמא קס או מאוחר יותר קס אליוט או יותר נכון נעומי כהן בילדות . היו הרבה להקות כל כך יפות אני גם חובב מושבע של שנות ה60 אני ב18 . את יכולה לרשום גם את שנות השישים באנגליה שהיו נורא יפים ותרבות להקות הקנטרי באמריקה כמו בוב דילן ג'אן באיזזועד רבים וטובים

Fairywitch

New member
כתבתי פעם עבודה כזו../images/Emo9.gif

התמקדתי באקטיביזם ותרבות הנגד בתקופה. זה מכסה את ההיפים-פיס&לאב-מאבק לזכויות שחורים, גייז, נשים, נגד וייטנאם וכו'. הכי טוב יהיה לגשת לספריה, ולבקש עזרה בחיפוש חומר מהספרנים. אם יבקשו ממך מונחים באנגלית (אני ספרנית, אז אני יודעת מה הם עלולים לבקש...)- תגידי Counterculture ו-activism. ממש לאחרונה הגיע ספר לספריה שבה אני עובדת על דיסני ותרבות הנגד. זה יכול להיות היבט מעניין של הנושא. רק על המרד באוניברסיטת ברקלי אפשר לכתוב עבודה. יש גם ספר של מוני אלון- אני לא זוכרת את שם הספר, אבל הוא עזר לי המון בעבודה (כתבתי אותה לפני 10 שנים, אז שכחתי פרטים כאלה...). מה היקף העבודה? מאיפה את בארץ? אם את מאזור חיפה, או בכלל אם את צריכה עוד עזרה- פני אליי במסרים, כי אולי יהיה לי חומר להעביר לך, או עוד עזרה להציע. בטח יש לי עותק של העבודה בבית, אם תרצי עוד פרטים.

saritkm

New member
תודה לכולם!

נראה לי שאני מתמקדת על האקטיביזם ותרבות הנגד (ותודה לFairywitch על ההגדרה שלא הצלחתי למצוא לה שם). אני מאזור ת"א אז אני חושבת שאני אנסה להגיע באמת לבית אריאלה ולחרוש שם קצת.. לקטע של המוזיקה אני טיפה חוששת להכנס כי זה נראה לי נושא נורא גדול שאני לא אצליח לתת לו את הכבוד הראוי בשלושה דפים. (העבודה עד 15 דפים) אני יכולה לנסות :] בכל מקרה, תודה. תודה גלי על הקישורים הם עזרו לי להתמקד טיפה. ואהבתי את התמונה שFairywitch שמה בסוף! (אפילו שמרתי אותה! :]) תודה -שרית-

Fairywitch

New member
בכייף../images/Emo24.gif

מצאתי לך עוד ספר, ואני מקווה שיש אותו גם בבית אריאלה: Shaky ground : the ’60s and its aftershocks / Alice Echols New York : Columbia University Press, 2002 עוד מונחים שאפשר לחפש: Radicalism - United States - History - 20th century United States - History - 1961-1969 אלה מונחים של ספריה, אז בטח יוכלו לעזור לך בחיפוש

למעלה