היי :)

may_o

New member
היי :)

יש לי שאלה בנושא כאוב מאוד- התכווצויות שרירים... היו לי ביומיים האחרונים שלושה אימונים מפרכים (בוקר, ערב, בוקר) במסגרת גשקו החופש של הדוג´ו שלי. בעקבות האימונים האלה, אני כרגע לא ממש מסוגלת לזוז. באופן נורמלי הייתי פשוט מחכה עד שהמצב יעבור, אבל הבעיה ההיא שמחר יש עוד אימון! אני לא יודעת מה לעשות, ויהיה לי חבל מאוד לפספס את האימון (אימון בים!). יש למישהו טיפים כיצד לשחרר שרירים תפוסים? ועוד משהו- יש איזשהו יתרון/חיסרון באימונים כל כך קרובים זה לזה?

Lost Oath

New member
!Stretch

Well, my suggestion would be to strech like hell. An hour or so befor your workout tomorrow take the time to strech and work SLOW - you don´t want to make the things even worse. The pain usually stops after awhile and you probably wont even notice it during the workout but beware - it will come back when the workout ends. When it does you´ll probably have to take a day or two to rest because I realy dont know a way to get rid of the pain once its there. All I know is the system above worked for me, hope it can help you too. Good luck!

למאי - גשקואים ויתרונם.

ברוכה הבאה לפורום
. אני מציע שתלכי לאימון שיש לך, למרות ה"קושי" שבדבר זה יעזור לך לשחרר את השרירים - הרבה יותר אם תשבי בבית ולא תעשי כלום (אצלי לפחות זה עובד...). וכמו שהציע קודמי (באנגלית, משום מה...
), כדאי לעשות מתיחות, שיחרור והרפיה, הכל לפי היכולת והזמן שנתון בידייך. היתרון שבגשקואים (או כל אימונים "צפופים" אחרים), זה היכולת להרגיל את הגוף שלך לעבודה מאומצת ודחוסה. זה בכלל לא בעיה לבוא ולבצע קאטא או שתיים, ולעשות זאת בצורה המושלמת והטובה ביותר (שאת יכולה לעשות). הבעיה מתחילה שצריך לבצע את הקאטא אחרי 100 קאטות
או לבצע תרגיל/בעיטה אחרי שכל הגוף עייף ותשוש מרוב אימונים - פה המבחן האמיתי! תמיד יוצאים מתוך הנחה מסוימת, שבמקרה ותתוקפי את לא תהיי במיטבך, את תהיי עייפה, עם חוסר שינה, לא אכלת מספיק וכו´... ואחת המטרות בגשקו זה להוציא לגרום לך לתפקד במקסימום היכולות שלך, כשאת במצב הכי פחות אידאלי (מבחינתך). דבר נוסף, זה היכולת הנפשית שלך להתמודד עם עצמך ועם האימונים, להמשיך לעשות את אותו תרגיל אחרי שכבר עשית אותו אינסוף פעמים, ואת כבר "משועממת" מלשעות את אותו תרגיל ולחזור עליו בלי סוף. ובהיבט כולל על הגשקו - להביא את עצמך, שאת "שבעה" כבר מאימונים. הגוף כבר "רווה" אימונים, שמה שנשאר לו זה לעבד את הכל (לא בצורה מידיית, אלא בהדרגה ובתקופה שתבוא אחרי הגשקו). מקווה שהצלחתי לענות על שאלתך. סלבו
נ.ב. באיזה תחום את מתאמנת? ספרי קצת על עצמך, ותעדכני את הכרטיס האישי.

may_o

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הפנמתי את כל מטרות הגשקו :) אני מתאמנת בקארטה דו גו´גו- ריו, כבר כמעט שלוש שנים. הבעיה היא שאני מתגייסת עוד מעט, ורוב הסיכויים שאני לא אוכל לבוא לאימונים כמה חודשים טובים... אני חושבת שאני אשתגע
. מה אתה עשית בתקופת הצבא?

את מתאמנת בגוג´ו ריו ?

אני מניח שאצל ירון בנימיני (כי אין שום גשקו השבוע בדוג´ו של קאנצ´ו רוני). לגבי הצבא - תלוי לאן את מתגייסת. אם עיתותיךך יהיו בידייך (כלומר - התיי כל יום בבית), אז לא תהיה לך בעיה. ואם לא - אז תהיי כמו שאני הייתי, להגיע לאימונים ב"רגילות", יציאות קו מלבנון (שכבר אין...
), ולהסיר את כל ה"חלודה" שמצטברת במשך הצבא (מה שלוקח קצת זמן

may_o

New member
אומנם גוג´ו ריו,

אבל לא אצל ירון בנימיני, אלא אצל תלמיד לשעבר של יהודה פנטונביץ´-אילן אופנהיימר.

eliii

New member
דווקא בתור אחד שלא מתאמן

בשנים האחרונות באופן מסודר אני יכול לתת לך עצה פשוטה בלי התחכמויות....חממי מוקדם בערב את הדוד היטב קחי אמבטיה של שעה לפחות (אם יש לך שמנים אירומטיים להרפיית השרירים באמבטיה זה מעולה) ולא פחות חשוב מיד אחרי לכי לישון עדיף ל8 שעות(לפחות לכ6-7 שעות) בהצלחה..

viper2k

New member
אם זה לא עוזר../images/Emo45.gif

תנסי תמשחה בנ´גי או תמנורה הכחולה אם יש לך

viper2k

New member
מנורה כחולה

זה מנורה עם אור כחול אשר משכח כאבים ומשחרר תשריר תשאל את מנהל הפורום הוא השתמש פעם במנורה כזאת

pinibs

New member
כן, וצריך מאד להיזהר בשימוש בה.

המנורה הזו (מנורה בעלת מבנה רגיל של נורת ליבון, אבל בצבע סגול, המורכבת בתוך חצי כדור כסוף המגביר את החזר החום) אכן עוזרת לכאבים, אך יש להשתמש בה במשורה, שכן השימוש בה דומה לישיבה תחת קרן שמש מרוכזת הממוקדת רק בך. עד לפני כ-20 שנה המנורה היתה אמצעי חביב על רופאי משפחה. מעין תרופת אליל שכזו. היום אני חושב שכמעט כבר לא משתמשים בה. בכל אופן זה עוזר, אבל כאמור במידה. פיני

pinibs

New member
הי סלבו

אני בפורום כבר די הרבה זמן, והנה סוף סוף יוצא לנו "לדבר". אז קודם כל אני שמח מאד על כך, ומנצל את ההזדמנות לומר לך שאני מאד נהנה לקרוא את הודעותיך. אשר למנורה, לא נעים לי להודות, אבל הפעם האחרונה שהשתמשתי באחת כזאת היתה כשהייתי נער, וזה היה לפני יותר מדי זמן (היום בן 37, בדרך הבטוחה ל-38). לאמי היתה מנורה כזו בבית, והיינו משתמשים בה במקרים בהם מישהו היה מקבל מכה, במקרים של כאבי גב וכו´. אני בטוח שיש להשיג כאלה גם היום, אבל אני לא ממש יודע היכן. פיני

שיקה

New member
המנורה הכחולה

הי סלבו, הבאנו מנורה כחולה כזאת מרוסיה, אבל עת הייתי ילד שובב - שברתיה. לסבתי יש אחת כזאת והיא נוהגת להשתמש בה כאשר "שום דבר אחייר לא עוזייר". זה טוב נגד כאבים בשרירים, במפרקים או בעצמות אשר פשרם ומקורם אינם ידועים. המנורה הזו מקרינה אור סגול עמום (כמו בדיסקוטקים אבל לא מפלוריסנט - אור קר - אלא מחוט להט כך שזה גם מחמם וגם חודר פנימה) וזה דומה לקפל"ד עם ידית כשבתוכו מותקנת המנורה.

לילד השובב מפרדס כץ ../images/Emo6.gif

מה מרגישים בזמן שימוש/ריפוי במנורה? יש תוצאות מיידיות, או שזה רק תורם לריפוי השריר? מה משך הטיפול הרצוי (כדי לקבל תוצאות אפקטיביות)? והכי חשוב - עדיין יש מנורות כאלה בארץ (או באוקינאווה) - מנורות שניתן לקנות?

זה נשמע כמו הגרסה המערבית למוקסה

ואכן, חום עוזר לשחרר שרירים, אבל מנורה סגולה (או כחולה) היא לא ממש רעיון טוב לכך, בגלל הסיכון לסרטן-עור. יש מספר משחות וקרמים, כמו "טייגר באלם" או "בנגאיי" שיכולות לעזור; צריך לעסות אותן לאיזור השריר התפוס, וגם לעיסוי יש השפעה טובה. כמו-כן אפשר לקנות בבתי-מרקחת פלסטרים מחממים, אותם אפשר להדביק על שריר תפוס כמו לפסטר רגיל. הפלסטר הזה מכיל חומר המתחממם במגע עם האויר; יש סוגים שונים, הפועלים למשכי-זמן שונים ומייצרים טמפרטורות שונות. חלקם עמידים למים (כלומר, אפשר להתקלח איתם) וחלקם לא. חשוב: לא להניח את הפלסטרים האלה על מפרקים, בייחוד לא על החלק הפנימי; מעבר לעובדה שהנעת המפרק תגרום לירידת הפלסטר, החלק הפנימי של מפרקים מכיל "נקודות מים", נקודות דיקור המשמשות להרגעה והורדת חום. אסור לחמם איזורים אלה בלי לדעת מספיר רפואה סינית כדי לא לגרום נזק! אבל הפתרון הכי טוב שיש הוא מסג´ טוב מבן/בת הזוג

זה נשמע כמו הגרסה המערבית למוקסה

ואכן, חום עוזר לשחרר שרירים, אבל מנורה סגולה (או כחולה) היא לא ממש רעיון טוב לכך, בגלל הסיכון לסרטן-עור. יש מספר משחות וקרמים, כמו "טייגר באלם" או "בנגאיי" שיכולות לעזור; צריך לעסות אותן לאיזור השריר התפוס, וגם לעיסוי יש השפעה טובה. כמו-כן אפשר לקנות בבתי-מרקחת פלסטרים מחממים, אותם אפשר להדביק על שריר תפוס כמו לפסטר רגיל. הפלסטר הזה מכיל חומר המתחממם במגע עם האויר; יש סוגים שונים, הפועלים למשכי-זמן שונים ומייצרים טמפרטורות שונות. חלקם עמידים למים (כלומר, אפשר להתקלח איתם) וחלקם לא. חשוב: לא להניח את הפלסטרים האלה על מפרקים, בייחוד לא על החלק הפנימי; מעבר לעובדה שהנעת המפרק תגרום לירידת הפלסטר, החלק הפנימי של מפרקים מכיל "נקודות מים", נקודות דיקור המשמשות להרגעה והורדת חום. אסור לחמם איזורים אלה בלי לדעת מספיר רפואה סינית כדי לא לגרום נזק! אבל הפתרון הכי טוב שיש הוא מסג´ טוב מבן/בת הזוג

למאי היקרה...

1. הגוף מתרגל (אפילו לאימונים של 12 שעות רצופות ביום - ואפילו די מהר...). אחרי שהוא מתרגל, אין שום בעיה. לעיתים הוא מתרגל לכך אפילו תוך שבוע ופחות!... 2. אימון עם שרירים תפוסים: אחת מהאפשרויות/גישות שלרוב עובדות, היא לקבל את המצב הנתון כפי שהוא וליהנות ממנו. פשוט לעבוד עם מה שיש ובכיף. התוצאה: השרירים משתחררים בהדרגה (דווקא כשלא מצפים מהם להשתחרר ועובדים מתוך קבלה שלמה את המצב הקיים, כאילו הוא נורמלי וכייפי). 3. תלמיד שלי לשעבר שלמד אצלי כמה שנים, שהתחיל אצלי את דרכו כבול עץ נוקשה מאלה שנראה כי לעולם לא ילמדו להיות אפילו קצת רכים והיום יש לו גוף כמו של תינוק, בערך, הזכיר לי ש: בתחילת לימודיו אצלי (אז עוד לימדתי רק בשיעורים פרטיים ורק בחינם), היה איזה שיעור בראשית דרכו שהוא הגיע אליו כולו מכווץ, ממש כולו מכווץ - ואמרתי לו "אחלה, אז בוא נרוץ עכשיו להבימה, שהשרירים שלך ישתחררו" (מדובר על קילומטרים אחדים). באותו רגע הוא היה בטוח - כך הוא מספר לי כיום, בדיעבד - שיצאתי מדעתי, או שאני פשוט מטורף. אבל בזמן הריצה זיינתי לו כל הזמן את השכל על רכות ובסוף הריצה הוא באמת היה הרבה פחות תפוס... הלקח: כל דבר יכול לשחרר שריר, מאכילת במבה וכלה בהרמת משקולות, בתנאי שההתכוונות שלנו מתאימה לכך. 4. יתרון עצום מקופל בשיעורים רצופים, יום אחר יום (יש גם יתרון עצום בהפסקות היוצרות הטמעה, אבל לא על כך השאלה כרגע). היכולת הנרכשת כתוצאה מהרציפות היא מדהימה ממש. יש רמות של מיומנות ויכולת שכמעט ולא ניתן להשיגן בלי רציפות שכזאת. במהלך שיעורים רצופים ואינטנסיביים שכאלה, יום אחר יום, ניתן ממש לראות את ההתקדמות בעיניים, בעת התהוותה - ואף לשמר עליה - וזה מצב נדיר ומדהים. בדרך כלל ההתקדמות שלנו היא כמו מחוג השעות של השעון: הוא נע במהירות רבה, אך כאשר מתבוננים עליו, לעולם לא ניתן לראות אותו זז אפילו לא טיפ-טיפה. רק אם מזיזים את העיניים הצידה וחוזרים להתבונן בו אחרי זמן מה, רואים את השינוי הגדול... שלך - ותהני, בן

may_o

New member
תודה לכולכם !

עשיתי אמבטיה חמה, התמתחתי,השתפשפתי, מרחתי, השתחררתי והלכתי לים. היה אימון נהדר, וכמובן שעכשיו אני תפוסה הרבה יותר, אבל גם מאושרת יותר :)

למעלה