היי

היי

אני לסבית, אני נכנסת לפורום הזה כמה פעמים בשבוע ואני עדיין מנסה להבין כמה דברים: מה אלה הצבעים האלה של ההומו-לסביות?! משולש ורוד זה של לסביות ודובדבנים? מזה אומר?? עם עושים עגיל באוזן אז יש אוזן שמסמנת את הלסביות נכון? איזה אוזן זאת? ימין או שמאל? תודה מראש

שפנפן

New member
לא ידעתי לאיזה הודעה לענות קודם ../images/Emo3.gif

קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו
שאלת ממש הרבה שאלות, אני אשתדל לענות על מה שאוכל. אני כרגע במהלך כתיבה של מאמר שלם על הצבעים שלנו שהוא מעבר לקוד הערכי של התנועה. אני אעלה אותו בקרוב מאוד. במהלך מלחמת העולם השניה חוקקו בגרמניה את "סעיף 175" שחייב כל הומו לענוד טלאי ורוד (משולש ורוד) שסימן שזהו הומוסקסואל. במלחמת העולם השניה הכניסו גם הומוסקסואלים למחנות עבודה וגם למחנות השמדה. בשואה נרצחו כ-15,000 הומוסקסואלים. הנצים לא עצרו לסביות מכוון שהם חשבו שזו תופעה חולפת וסוג של אופנה. כיום המשולש הורוד הפך לסמל לחופש שהציבור הגאה שואף לו. המשולש הורוד מזכיר לנו מאיזה מצב הגענו, ונותן תקווה להמשך המאבק עד להשגת שוויון מוחלט לגאים. אם תרצי אני אוכל להפנות אותך לעוד מידע בנושא. לגבי הקטע עם העגיל באוזן. כיום שהרבה יותר קל לצאת מהארון (בעיקר בזכות האינטרנט) אני לא חושב שצריך אמצאי זיהוי כלשהן. אני לא חושב שיש היום באמת אנשים שיש להם סימני זיהוי שמסמלים שהם הומואים. תמיד אפשר לשים סיכת גאווה ולהזהר מערסים\הומופובים.

תשובה למחפשת,ותיקון לדור: )

[כן,דור,צריכים לתקן אותך !יא הומוסקסואליסט אינפאנטיל!]. צד ימין הוא הצד המראה על נטיות,אני לא יודעת על עגילים באוזניים לבנות, אבל בגבה-כן,עגיל בצד ימין מראה על נטיות לסביות.דובדבנים מסמל לסביות ,מעולם לא שמעתי הסבר למה,מן הסתם כי זה וואגינלי. הנאצים *כן* עצרו לסביות,אך לא שלחו לסביות להשמדה בשל נטייתן המינית(אלא בגלל שהיו,אם היו,יהודיות,חולות נפש,מתנגדות לשלטון וכו').הסיבות לכך שהלסביות לא השומדו הן הן לא שהנאצים חשבו שמדובר בתופעה חולפת או באופנה,אלא משום שחשבו שלסביות הן בהרבה מקרים נשים שפשוט הרחיקו לכת בחברות ידידותית ויהיה קשה לבדוק מי מביניהן הן "לסביות אמיתית",ומשום שחשבו שלסביות בניגוד להומואים הן "בנות-תיקון"משום שניתן להשתמש ברחם שלהם למטרת הבאת תינוקות אריים נוספים לעולם-מטרה עליונה אצל המשטר הנאצי.לסביות ,כמו גם זונות ונשים שסירבו ללדת נאלצו לענוד טלאי שחור(משולש שחור)שסימן את מעמדן כנשים נחותות מהמודל הרצוי לנשים גרמניות(להתחתן עם גבר ארי טהור ולהביא הרבה ילדים לעולם). פה אפשר לקרוא על סמלי גאווה וגאווה-רילייטד שונים,כולל הסבר על משמעות הצבעים שבדגל. ברוכה הבאה לפורום!

שפנפן

New member
עינבל חמודה ../images/Emo132.gif

תודה שתיקנת אותי. ראשית, לא ממש הבנתי מה הקשר לדובדבנים לסביות. שנית, הסבירי את המשפט הבא "דובדבנים מסמל לסבית.. מן הסתם כי זה ווגינלי" מה? (-: (את לא חייבת לענות..)

שפנפן

New member
מה שאת יכולה לעשות בינתיים

זה להכנס לאתר שלנו ולהסתכל ב"מי אנחנו" ולקרוא את הקוד הערכי. זה יספק אותך לשאלה על העבר של התנועה ועל רוח התנועה. ולשאר תצטרכי לחכות כמה ימים למאמר שהבטחתי לך :)

ש נ נ ה

New member
הי דווקא יש סימן..

וזה לא רק לעגיל דווקא לפי מה שאני יודעת זה גם צמיד לרגל וכדומה.. בכל אופן זה בצד ימין...

שפנפן

New member
שלום גם לך :)

אני לא יודע איזה צד זה אמור להיות, אבל זה באמת כל כך קריטי? ספרי קצת על עצמך..

למעלה