היי

רועי ו

New member
היי

פעם ראשונה שאני נתקל בפורום הזה, כנראה שיש יותר קוראי פראצ'ט משחשבתי... בכל אופן, שאלה: קראתי את שלושת הראשונים (the colour of magic, the light fantastic, equal rites) וקיבלתי במתנה את pyramids. השאלה שלי היא אם זה לא המשך לאחד הספרים המוקדמים יותר בסדרה וצריך לקרוא משהו לפניו?

פירמידות הוא מהסדרה של

זאת אומרת ספרים ללא סדרה, כך שאין בעיה שתקרא אותו וזה אכן ספר מומלץ, בקשר לשאר, אני מצרף לפה רשימה של הספרים לפי תתי סדרות

כן, אבל כפי שאומרים בכל ספרי

המכשפות, מכשפות באות בשלישיות, ולכן גראני עצמה לא נחשבת "המכשפות" אלא רק אם היא עם נאני ומאגרט/אגנס.

ויימס

New member
יפה מאוד, חזק ואמץ,

כך גם אני תמיד אומרת, ואגב, כבר יש בטאגליינס רשימה של הספרים לפי תת סדרה, אז אתה לא צריך לטרוח כל פעם. וגם, אה... אני כתבתי אותה אז אם לא ישתמשו בה אני אעלב וכל זה...

מ א ג ר ט

New member
כן,

אתה הופך את האנשים לעצלנים. פשוט תגיד להם לחפש בטאגליינז או במאמרים. אתם חושבים ששימוש במקלדת או עכבר שורף קלוריות? סתם חשבתי על זה עכשיו...

ויימס

New member
בטח, כל פעולה שורפת קלוריות,

אפילו לחשוב שורף קלוריות. השאלה היא רק כמה קלוריות.

מ א ג ר ט

New member
טוב,

לאחר חישובים אני ואבא שלי הגעו למסקנה ששתית חצי ליטר מי קרח בטמפרטורה2 מעלות תשרוף 18 קלוריות שלמות!!!! השאלה אם זה שווה את זה...

TheBursar

New member
טוב 2,

אני לא יודע למה אבא שלך מחשב כמויות של מים אבל אני חישבתי שכמות הקלוריות שנשרפות במהלך קריאת ספר של פראצ'ט (ואני לא עושה הבדלה בין עולם הדיסק לשאר הספרים) היא כה גדולה שאחריה חייבים ארוחה מזינה עם כל אבות המזון וזה כתוצאה משימוש אינטנסיבי בשרירי הבטן והפנים. אתם חושבים שאפשר להגדיר את זה בתור פעילות ספורטיבית?

מ א ג ר ט

New member
לא,

זה לא פעילות ספורטיבית לדעתי. במיוחד אם תוך כדי קריאה אתה אוכל במבה משילשום... טכנית, כמות הקלוריות הנשרפות היא מזערית עד שלא מזיעים בכמות גדולה. בשביל זה שיעור אירובי הוא 45 דקות, ואם עושים שני שיעורים ברצף שורפים יותר קלוריות. וגם רוצים למות מה שמזכיר לי קטע מראינוע: "כמה ריצות של עשרים מיל וראש הפקולטה יהיה אדם אחר." "ובגכן נכון," אמר הגזבר. "אדם מת." "הוא יהיה בריא." "כן, אבל מת."

פנחסון

New member
סליחה? מה בין שריפה קלוריות לזיעה??

כלום. אין קשר. נאדה. הזיעה נוצרת מהתחממות הגוף, שהוא אולי מצביע טיפה על כך שהגוף מתאמץ, אבל הוא לא ערובה למידת שריפה הקלוריות. יתרה מזו, צריך גם להתייחס לנושא של שריפת שומנים, שדורשת דווקא פעילות פחות מאומצת, כגון הליכה מהירה בקצב בו ניתן לנשום בחופשיות ורק אחרי חצי שעה עד ארבעים וחמש דקות, בהתאם למידת האימון של האדם (שהרי במצבים מסויימים הגוף שורף את מאגר הפחמימות היומי לפני שהוא מחל לשרוף שומנים). שני שיעורי אירובי לא מגדילים באופן מיוחד את כמות הקלוריות שתשרפי לעומת שני שיעורים בודדים של אירובי, אך הגוף יעבור משריפת פחמימות וקלוריות לשריפה מאגרי השומן הצבורים. הזיעה לא קשורה לכך.

ויימס

New member
אה, הליכה זה לא שווה,

תתחילו לרוץ למעלה ולמטה במדרגות, כמוני, זה הרבה יותר כיף, ואחרי 20 דקות זה נעשה אתגר של ממש לשים את כף הרגל במקום הנכון,

למעלה