היי

sweety05

New member
היי

התחלתי לקחת גלולות יסמין, רציתי לדעת כמה זמן אפשר לקיים יחסי מין מוגנים ללא אמצעי מניעה אחרים? יש פה למישהו מושג אם הגלולה משמינה?

בעיקרון

רק אחרי חמישה ימים רצופים שבמהלכם לקחת את הגלולה, את יכולה לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה אחרים (לא לשכוח שהגלולה לא מגינה מפני מחלות), וכל עוד את לוקחת את הגלולה לא תיכנסי להריון. הגלולה היא תוסף הורמונים לגוף, ומי שאחראי על חילוף החומרים שלנו ועל הפרשת ההורמונים הנשיים הוא הכבד, ולכן יכול להיווצר מצב שאם פתאום נותנים הורמונים מבחוץ, הכבד מתבלבל ופשוט מפסיק, כך גם חילוף החומרים נדפק, ואפשר לעלות במשקל. מה שתארתי כאן זו תופעה שלא קורה לכל הבנות, כל אחת והגוף שלה. יש בנות שתוסף הורמונים ישפיע על הגוף שלהן בצורה דרסטית, ויש בנות שזה לא ישפיע עליהן כלל. כמובן שקיימות גם תופעות לוואי אחרות שהגלולה יכולה לגרום, כמו גלי חום, בחילות, שיעור יתר (בטח יש עוד ואני לא יודעת). אם את רואה שאת מתחילה לעלות במשקל, פשוט פני לגניקולוג שלך והוא יתאים לך גלולות אחרות.

sweety05

New member
שאלה נוספת

קודם כל, תודה על התשובה המהירה :] דבר שני... איך את יודעת שרק אחרי 5 ימים רצופים שבמהלכם לקחתי את הגלולה אני יכולה לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה אחרים? פשוט כל בנאדם אומר לי תקופה אחרת... היו כאלו שאמרו לי שאפילו מהיום הראשון של לקיחת הגלולה אני מוגנת. היו כאלו שאמרו לי שבועיים...

ToryMaster

New member
זה תלוי בסוג הגלולה בעיקרון

אני עם מינס, מבחינתי זה כבר מהיום הראשון. אבל חומד, להתייעץ איתנו זה טוב ויפה, אבל הייתי ממליצה בשאלות רפואיות אינדיבידואליות כאלה פשוט להתקשר לגניקולוג שנתן לך את הגלולות ולשאול.

קשת

New member
גם אני לוקחת יסמין כבר חודשיים וחצי

זו גלולה אחת מהכי חלשות. לי היא ממש לא גרמה להשמנה ולא לשום דבר. דבר אחד מאוד מבאס שקרה לי זה שהיה לי דימום עוד חודש וחצי לאחר המחזור- כן כן...ברציפות. כנראה שהגוף שלי קצת השתגע. זה גרם לי קצת לפצעים בהתחלה בפנים ובגב אבל עכשיו זה ניקה אותי כמעט לגמרי מפצעים בכלל וזה ממש נחמד.. אפשר למרגע שנוטלים את הגלולה, זה לפחות מה שאני עשיתי ואני לא ממש בהריון..(ואמרו לי שאפשר להכנס להריון גם אם מדממים, ואני לא מתכוונת לדימום של מחזור)

ToryMaster

New member
../images/Emo9.gif

לי בחודשים הראשונים היה מחזור במשך כל החודש, הייתי בטוחה שאני מתה מאיבוד דם.

sweety05

New member
מאיזה גלולה כבר לא השתמשת יותר

באמצעי מניעה אחרים? הרופאת נשים אמרה לי להשתמש בקונדום בחודשיים הראשונים וזה ממש הגזמה

Tidal

New member
המ

1. אם התחלת לקחת את הגלולה מהיום הראשון של המחזור, אז מיד לאחר המחזור את כבר מוגנת. אם לא, אז נדמה לי שלאחר שבוע. 2. אני האחרונה שתשמור על משקל קבוע במשך 5 דקות,אז לצערי אני לא יכולה לענות. אבל לדעתי לא.

sweety05

New member
אתן בטוחות לגבי

העובדה שלאחר 5 ימים של נטילת הגלולה בפעם הראשונה אני מוגנת?

ToryMaster

New member
למיטב ידיעתי

את מוגנת כבר מהגלולה הראשונה, חמשת הימים מחושבים כימים של המחזור (בממוצע ווסת נמשכת בין שלושה לחמישה ימים, הולכים על המקסימום למקסימום ביטחון).

למעלה