היי

היי

יש לנו בעיה קטנה בדירה - זקוקה לתמיכה ולעצות אם יש... אז - אנחנו 4 שותפים בלי יותר מדי קשר ביננו. מהר מאוד מצאנו את עצמנו במצב של 3 נגד אחת - לי יש מקלחת משלי אבל האחרים טוענים שהשותפה המדוברת לא עוזרת בנקיון המקלחת המשותפת ובשמירה עליה (מה שהגיוני מאוד בהתחשב בעובדה שאת המטבח היא תמיד משאירה הפוך ושוטפת כלים לעיתים נדירות בלבד). מסתבר שהיא גם קולנית - לי לא יצא להיות איתה בדירה יותר מדי, והחדר שלי מרוחק משלה אבל מסתבר שבלילה היא עושה קולות איומים (ולא של סקס, היא פשוט צורחת סתם ככה) שמפריעים לשותפים שלי לישון, ואני גם הייתי עדה פעם לסימפוניה שהיא הריצה במקלחת, שכללה קללות וצרחות מוזרות... השותפים שלי פנו לבעל הבית, והוא פנה אלי בשאלה אם גם לי היא מפריעה ככה, כי בשביל לפנות אותה הוא צריך הסכמה של שלושתינו. עניתי בכנות שאני לא רואה את המצב שהם מתארים ולכן לא אוכל לצאת נגדה ככה, והוא אמר שאם ככה הוא יכול רק להזהיר אותה. העניין שאם הוא יזהיר אותה, זה יצור מצב נורא לא נעים בדירה... יש למישהו עצה בשבילי? אני בכל מקרה רואה את עצמי בעתיד חולקת דירה עם שותפה אחת לכל היותר...

JustMeNow

New member
למה לא אמרת לבעל בית

שהיא כזאת בלאגניסטית (מטבח הפוך ולא עושה כלים) ושהיא אכן צועקת? אולי זה לא מפריע לך כל כך- אבל זה עוזר להבין שה2 שותפים האחרים סובלים באמת ולא סתם מעלילים עליה בשביל להעיף אותה מהדירה. למה לא להתחשב בהם (ובך) ולהוציא אותה מהדירה? אגב- צעקות וקללות לא מובנות- יש לה בעיה פסיכיאטרית? עד כמה זה נראה לך בטוח לגור איתה? אם תראי שהאווירה בבית הורעה מאז ההזהרה- תמיד תוכלו להתלונן שוב בפני הבעל בית והפעם- 3 נגד 1 ולא 2 נגד 1- ומהר מאד תפטרו מהמוזרה.

מצב לא נעים

קשה לומר מה כאן הוא המעשה ההוגן: קשה לי להאמין שהשותפים ממציאים, במיוחד שיש דברים שאת רואה שתומכים במה שהם אומרים. אז מצד אחד, יש בזה משהו מאוד לא הוגן כלפיהם, בכך שבזה שאת לא סובלת מהמצב, את לא מוכנה באמת לעזור להם (ע"י תמיכה בסילוק השותפה.). מצד שני, זה הוגן שאת מניחה לשותפה להנות מהספק - היות ולא חווית את הדברים ממקום ראשון. מה שטוב באזהרה הוא שעם כל האי נעימות - יכול להיות שזה יגרום לשותפה "להתיישר" -גם אם בחוסר רצון. ממה שנשמע אז מלכתחילה היחסים לא חמים במיוחד, כך שלא ילך לאיבוד משהו גדול כ"כ. ואם לא - והדבר ממשיך, תהיי הוגנת כלפי השותפים שלך ותתמכי בהם.

אני חושבת שנהגת בדרך הטובה ביותר

לסיטואציה שנמצאת בה. לשקר זו לא אופציה ישרה בעיניי. ואזהרה זה בכלל לא רע שתהיה - לא סילוק ישר אלא לתת לה דרך להתנצל ולשפר את ההתנהגות שלה. אם זה לא יצליח ו/או לחילופין תיווכחי בעצמך שאכן יש אמת בדברי השותפים שלך, אז האופציה ללכת מאוחדים לבעל-הבית תמיד פתוחה בפניכם. ועוד שתי הערות קטנות: אחת - לא הייתי ממליצה לך להיכנס לתוך הקלחת הזאת של שלושה נגד אחת. דווקא הייתי ממליצה לך לשמור על עמדה נייטרלית ככל האפשר. השנייה - פנייה של השותפים שלך לבעל-הבית זו אופציה לא בוגרת בעיניי לטיפול בעניינים האישיים שלהם. אולי לפני שבעל-הבית יזהיר את השותפה, תנסו לפתור את העניין בעצמכם, בשיחה גלוייה של שלושתכם עם השותפה. ואם זה לא יעזור, שבעל הבית ידבר איתה.

למעלה