היי,

תודה רבה לכל מי שעזר!../images/Emo140.gif

בכל אופן, ההתלבטות עדיין עומדת בעיינה... יש עוד משהו שמכיר את הנושא ויכול לייעץ..?

ornit_band

New member
לא יכולה ליעץ. הייתי בדילמה דומה

לפני מספר שנים, כשכל לילה הייתי שומעת בכי של תינוקת שקוראת "אמא אמא" במשך שעות. כאב לי הלב עליה, התלבטתי, אז לא ידעתי כלום על חינוך או גידול ילדים. אחרי כחודש הבכי פחת ואני מקווה שהבעיה נפתרה. לא הכרתי את המשפחה (זה היה בבנין ממול, קרוב מספיק כדי לשמוע היטב בלילה). בקיצור - מצטרפת לגישה שאומרת שכן צריך לפעול, אבל לחכות קצת ואולי לאסוף עוד אינפורמציה לפני.

irisgh

New member
פעם שלחו לנו משטרה הבייתה

ואני כותבת את זה דווקא בשביל להגיד שגם אם אין שום בעיה נוראית, בסה"כ זה לא נורא אם שולחים. גרנו לתקופה מסויימת בבניין של סטודנטים בחו"ל, עם קירות בעובי נייר. היינו אחת המשפחות היחידות עם ילד. באותה תקופה יניבי התחיל להתנגד לאבטיות, ובכה עם הכניסה לאמבטיה. יומאחד הוא היה חולה (וירוס בטן), והקיא או משהו, ומחד היינו חייבים לעשות לו אמבטיה, ומאידך הוא הרגיש ממש חרא. ומצד שלישי הוא היה כבר עייף. כך או כך, הצרחות של צימעס בטח היו כלום לעומתנו
. אבל מכיוון שהשכנים נהגו להחזיר לנו בסוגים שונים של האוז, טראנס, מטאל בעוצמה
ובשעות לא מקובלות, לא ממש חשבנו עליהם באותו הרגע. לאחר שעה קלה, שמענו צלצול בדלת. בעודי מדברת בטלפון עם ישראל, פתחנו את הדלת ונצבו בה שני שוטרים ענקיים
. הם אמרו שדיווחו להם על ילד בוכה , והם באו לבדוק. אני מרוב בלבול ומבוכה עניתי להם בעברית ולטלפון באנגלית
באותה שעה, כמובן, הילד ישב לו כבר שקט ורחוץ על השטיח, בקבוק חלב
ביד אחת וצעצוע
בשניה. מזל שלנו
. תראו, זה לא נעים. ידעתי שכנראה מישהו מהשכנים דמיין אותנו מכים או מתעללים בילד, וזה ממש לא נעים שחושבים עלינו כך. פתרתי את זה ב'הם סטודנטים, ואין להם מושג מה זה ילדים'. חשבתי גם שאולי, כזרים, היה קל יותר לחשוב עלינו כעל מתעללים בילדינו הזכים. אבל כך או כך, לא קרה כלום. הילד החלים. חזר לבכות מדי פעם בווליום מאוד ישראלי (למשל, כשהתעללנו בו עת הלבשנו לו מעיל בכוח, כשבחוץ שלג וקרח, והוא התעקש לצאת בלי מעיל) וזהו. פיתחנו דרכים שונות בשביל שכן יסכים. למזלנו, השוטרים לא חזרו. מדי פעם דמיינתי שהם חוזרים ואני נותנת להם להלביש את הילד או לעשות לו אמבטיה. אבל העניין הוא, שאם שולחים אליך מישהו לשוא, זה לא נעים, אבל לא קורה מזה כלום. לפעמים זה בעצם גורם לאנשים לפנות לעזרה. בעבודה נתקלתי באשה שפנתה לעזרה רק אחרי שבמשטרה אמרו לה שעל מקרים כאלו מוציאים ילדים מהבית. (והאמת? קל 'לאיים'. כמעט שום תלונה לא מגיעה בכלל למצב הזה. דיברתי עם עובדת סוציאלית שעובדת ב'רווחה' לא מזמן. היא סיפרה לי, שמספיק נסיון הכי קל של ההורים ללמוד משהו על הורות, ולקבל איזושהי עזרה, כדי שלא ינקטו שום צעד גם במקרים של אלימות קשה וכיוב'. במילים אחרות, רק כשההורים בכלל לא מוכנים לקבל עזרה, חושבים על פתרונות כאלה. מהורים שמפעילים אלימות כלפי הילדים פשוט דורשים שיקבלו הדרכה לגבי הטיפול בילדים. ).

ליאת +

New member
אהבתי את הרעיון ../images/Emo6.gif

לתת לשוטרים לנסות להלביש את הילד... מזכיר לי את הנהג שמחכה לי שסוף סוף אפנה מקום חניה יקר ערך במרכז תל-אביב ולא מבין שעם ילד בן ארבע שבדיוק מתעקש שהיום הוא ינהג זה יכול לקחת קצת זמן
.

Ella Bella

New member
חברה שלי בקנדה לקחה לבתה בת

השש את הברביות בתגובה על איזושהי התנהגות מצד הילדה. הקטנה בלי לחשוב פעמיים צלצלה 911 והזעיקה הביתה שוטרים בטענה שהיא רוצה משפחה אחרת !! יש שם פרסומות בטלויזיה (לפחות בתקופתי היו) שמעודדות ילדים לצלצל 911 כקריאה לעזרה אם מתעללים בהם וכו'... כנראה שגם לקחת ברביות זה סוג של התעללות

ר של דן

New member
אולי לדבר עם ההורים

ולשאול אותם למה הילד צורח כל לילה, לא עם אצבע מאשימה, אלא עם הזדהות איתם, ואז יש סיכוי גבוה יותר שהם ישתפו פעולה.

למעלה