היי .

lirandr

New member
היי .

כרגיל גם הפעם אתן שאלה על גבול ההזויה\מציאותית ... אני בשנתי האחרונה בצבא , התחלתי לחשוב מה אני ארצה ללמוד , הגעתי למסקנה שאני אוהב את תחום הכלכלה ושוק ההון בכלל ... השאלה היא : באילו תפקידים אפשר להשתלב עם תואר ראשון בכלכלה ? באילו תפקידים אפשר להשתלב עם תואר שני בכלכלה ? וכמו-כן , מהם התנאים בתחום ? תמיד אהבתי כלכלה , קיבלתי 99 ב5 יח"ל כלכלה ומנהל ותמיד אמרו לי שאהיה שר אוצר (אני בספק גדול
) ... מישהו אמר לי שאפשר "להתקע" כפקיד בבנק במשך שנים ארוכות , האם זה נכון ? בתודה , לירן .

dudu1024

New member
תראי

עם תואר ראשון בכלכלה אין הרבה מה לעשות בגדול ואני אומר את זה כי אני מכיר המון המון אנשים שלמדו את זה וזה פשוט לא פרקטי, אם תסתכלי בעיתון לא תמצאי הרבה "דרוש כלכלן". אם כבר תמצאי "דרוש כלכלן" אז סביר להניח שבאותיות הקטנות ידרשו תואר שני ונסיון כי כלכלן תואר ראשון לא לומד כמעט כלום אלא בעיקר תאוריה ובתואר השני קצת יותר מעשי ואיך לנתח שווקים וכו'... כל זה כמובן מדברים של אנשים שלמדו את זה ועובדים בעבודות של 20 ש"ח לשעה. דבר נוסף... אין שום קשר, אפילו מקרי בין לימודי כלכלה לבין מה שעושים בבנק, לא חייבים תואר בכלכלה בכדי לעבוד בבנק ולמעשה לא חייבים תואר בכלל, ודרך אגב אם "תתקעי" באיזה בנק בתור עובדת פנימית עם קביעות תאמיני לי שלא תתלונני כי הם מרוויחים לא רע בכלל. נחזור לענייננו, גם ליבי קרוב לתחום ואני שילבתי את הכלכלה עם מקצוע החשבונאות שהוא מאוד פרקטי וישים בשוק וכך הייתי ממליץ גם לך לעשות תשלבי עניין עם פרקטיות. ושיהיה בהצלחה...

אמיר72

New member
מסכים חלקית

זה לא נכון שאין מה לעשות עם תואר ראשון בכלכלה. מנסיון, שלי ושל אחרים, ככה התחלנו בשוק ההון. השאלה איפה אתה מתחיל היא קריטית הרבה יותר ... ובכל זאת, אני מסכים שכדאי לשלב את לימודי הכלכלה עם לימודים נוספים, מכמה סיבות: א. לימודי הכלכלה מטבעם הם תיאורטיים יותר ופחות רלונטייים לחיי המעשה (בטח בתואר הראשון). ב. המגמה השולטת היום בכל תחומי העסקים היא אינטר-דיסציפלינריות, היינו שילוב חוצה תחומים - כלכלה ומשפטים, משפטים וחשבונאות, הנדסה ומנע"ס, וכולי'. ככל שיש לך יותר ידע ביותר תחומים - מצבך טוב יותר. לכן, אני בעד שילוב כלכלה עם חשבונאות או מנע"ס, עדיפות לחשבונאות - למי שרוצה להתעסק בשוק ההון פרופר.

רונאל1

New member
תעסוקה בשוק ההון

ראשית, אני מסכים עם שתי מסקנות חשובות של דודו ואמיר: 1. כדאי לשלב כלכלה עם מקצוע נוסף (במקום למשל ללמוד כלכלה מורחב). וחשבונאות היא כנראה השילוב הכי מתאים לעיסוק בשוק ההון, למרות שגם מנע"ס, משפטים, תקשורת וכו' לא יזיקו בכלל. 2. עם תואר ראשון בכלכלה אין הרבה מה לעשות. או נגדיר זאת אחרת - לא תמצא עבודה בזכות התואר בכלכלה, לכל היותר במקרה הטוב זה "הכרחי אבל לא מספיק". 3. ההמלצה הכי טובה לי אליך זה לשלוח קורות חיים לחברות השקעות ולנסות להתקבל לתפקיד סטודנטיאלי פשוט. כך תוכל לצבור נסיון חשוב - גם אם העבודה עצמה תהיה פקידותית או טכנית, אתה תספוג הרבה משוק ההון בבית השקעות וגם תתקדם בזכות הכרת היכולות שלך ע"י אנשים בארגון. הרבה יותר קל לצמוח מלמטה מאשר להגיע בגיל 24 עם תואר כלכלה בהצטיינות ולהתקבל לעבודה. 4. טיפ 2 - תתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם. אל תפחד להתחיל אפילו לפני הלימודים או בשנה א'. עבודה עדיפה על הצטיינות בלימודים. 5. טיפ 3 - כשאתה פונה לבתי השקעות, תוודא טלפונית למי נכון לשלוח קורות חיים. לחלקם יש מנהל משאבי אנוש. לקטנים יותר יש מספר אנשים רלוונטיים אשר מנהלים מחלקות שונות ומחליטים כל אחד עבור עצמו. לכן אל תהסס לשלוח את אותם קו"ח ל-3 אנשים שונים באותו בית השקעות. תמען את המכתב אליהם אישית ותשתדל שלא 6. טיפ 4 - אם יש לך קשר למישהו שעובד בגופים כאלה יהיה לך יותר קל להכנס. לגבי בנקים - אני אישית לא הייתי רוצה לעבוד בבנק אבל זו ממש אופציה לא רעה בכלל להרבה אנשים. הבעיה היא שלרוב התחלה בתור טלר או תפקיד דומה שמאוייש ע"י סטודנטים מטעם חברות כ"א לא ממש יקדם אותך בבנק עצמו. מה שיותר מעניין זה תוכניות העתודה לניהול של הבנקים שקולטות רק בוגרי תארים ראשונים ומכניסות אותך למסלולי ניירות ערך או אשראי בתהליך של שנים ספורות. בינתיים תלמד את הנושא לבד כמה שיותר. מספרים, אולי קורסים, מאינטרנט וכו'. הנסיון האישי הוא מועיל פעמיים - גם לחיים וגם לא יזיק בקבלה לעבודה.

רונאל1

New member
תשתדל שלא...

לשלוח קו"ח לפונקציה כללית ולהתקע עקב כך ברמת המזכירות, כי לעתים רבות קו"ח שלך יושלכו אחר כבוד לפח. לכן, חשוב למען את הפקס אישית לאדם כלשהו (ולא לתפקיד: כלומר לא לכתוב למנהל כ"א, או לכבוד המנכ"ל אלא לציין שם של ממש, כי אז מזכירה עשויה לחשוב שאתה מכיר את הנמען ולא תעז לזרוק את הקו"ח). עוד טיפון - לשלוח את קו"ח גם בדואר רגיל ורצוי על דף חריג (בצבע, מרקם וכו' כי זה יגרום לו להיות זכיר יותר מבין אלפי קורות החיים שמגיעים לכל בית השקעות בשנה). מקווה שלא אכזבתי את רמת המתח שלך...

למעלה