היי...

taltal3001

New member
היי...

אז ככה אני טסה יום שני הבא לפולין.. שמעתי שיש עוד הרבה בני נוער שיוצאים איתנו .. רציתי לשאול כמה כסף כדאי לקחת.. חשבתי לקחת 150 דולר? יספיק לי? וכמה פילים??כמה צילמתם?

מיכלוש7

New member
../images/Emo26.gif

150 דולר זה המון
ברור שזה יספיק
כאילו...מה כבר את מתכננת לקנות שם?!
ופילים-אני צילמתי 8 (ועוד חצי פתחתי מחברה) אבל לדעתי תקחי אפילו 10, כי לי היה חסר, ותמיד עדיף שיהיה לך עודף פילים ותחזירי לארץ, מאשר שתתקעי שם חסרת פילים!! (למרות שיש לקנות... אבל אל תבני על זה) ותצלמי ה-מ-ו-ן!! כפי שאולי קראת שרשור למעטה, מי יודע מה ישאר מהמקומות האלו עוד כמה שנים...
אבל חשוב גם לפני שאת מצלמת להתבונן דרך העיניים שלך... לא ישר לשלוף מצלמה.. והכי חשוב-שיהיה לך מסע חזק ומשמעותי
תספרי חוויות כשתחזרי...

thunderstorm

New member
150 דולר?!?!?!

מה את הולכת לקנות? סוס? חח.. סתם סתם.. לנו אמרו שאין צורך ביותר מ-50 דולר, ואומנם - לקחתי 50 דולר והחזרתי את הרוב הביתה.. השתמשתי אולי ב20-30 דולר. בקשר לפילים - אני מקרה מיוחד כמו שהבנתי מפה, כי צילמתי רק שני פילים. הרבה יגידו לך לקחת 10 פילים או משו כזה- אבל אני לא מסכימה. אין טעם לצלם הכל ולא לחוות שומדבר בעיניים. ככה שההמלצה שלי - 3-4 פילים, לא יותר.

thunderstorm

New member
אמרתי את דעתי.

אני לא חושבת שהמסע צריך להיות מסע של תיעוד וזהו, כי תכלס - תמונות אפשר למצוא גם באינטרנט ובספרים. הרבה יותר חשוב לחוות הכל דרך העיניים.

T00L

New member
הופ הופ

אני לקחתי 150$ וחזרתי עם 40 ככה שאני מאמינה ש-100,150 דולר מספיקים בהחלט.. במיוחד כשאין הרבה מה לקנות שם.. (אני התפרעתי קצת בדיוטי פרי נו) חוץ מאוכל שזה הדבר הכי זול בעולם! והמ אני לקחתי 4 פילמים וסיימתי אותם.. אז נראה לי ש-4,5 זה מספיק אבל כמו שאמרו עדיף לקחת הרבה, מקסימום שיהיו בבית אחורי זה. בהצלחה:)

לדעתי תקחי הרבה פילים...

לא יודעת בכמה תשתמשי כי זה מאד אינדיוידואלי, אבל עדיף שיהיה עודף מאשר חסר... לגבי כסף, אני השתמשי רק בדולר אחד- וגם הוא היה לצדקה... אה, בעצם השתמשתי בעוד קצת בדיוטי פרי שקניתי עפרון שחור ומתנה לאחותי הקטנה... אבל אותנו (תודה לאל...) לא לקחו לקניות...

מ i ר

New member
אני באופן אישי לקחתי 130 יורו..

ובזבזתי בפולין רק 40 יורו.. אבל הדיוטי פרי.. זה כבר סיפור אחר...
אף אחד לא יהרוג אותי..? 190$, 855 ש"ח...

PaNDa BoY

New member
150 דולר נראה מספיק...

מקסימום תחזירי חלק הביתה-לא סיפור. המדריך שלנו המליץ לקחת בין 6-7 סרטי צילום, ובאמת רוב הקבוצה השתמשה ברוב הסרטים שהביאה. כמובן שהיו כאלה שצילמו 10 סרטים, וכאלה שצילמו 3...אבל בסה"כ רוב הקבוצה צילמה משהו בסביבות ה6. אני ממליץ לקחת 8-10 מקסימום תחזירי הביתה חלק. עדיף להשקיע עוד כמה שקלים, מאשר להרגיש תחושת פספוס על זה שלא צילמת. (למרות שאפשר גם לקנות שמה בכמה שווקים). מניסיון גם שווה לקחת עוד מצלמה...המצלמה שלי התקלקה ביום הראשון שהיינו במידנאק וכל הסרט צילום הלך. וזה הרגשה ממש לא נעימה..למזלי היה איתנו בקבוצה צלם מקצועי, שסידר את המצלמה. בגלל זה שווה לקחת עוד מצלמה...אפילו פשוטה- רק למקרה חירום. מסע משמעותי..

L i T a L 1

New member
אוקיי לדעתי

אל תיקחי יותר ממאה דולר כי אין לך למה אלא אם את טסה לשם כדי לעשות שופינג וזה כבר סיפור אחר. לגבי התמונות תיקני לדעתי 5-6 סרטים מקסימום את יכולה לקנות עוד בפולין ותעמיני לי לא חסר שם!

Pukipsey007

New member
יספיק..

אפילו 100 יורו זה יותר מדי.. החזרתי 70 יורו וכארבעים זלוטי..
פילים זה תלוי כמה את מתכננת לצלם, נראה לי שארבעה זה הממוצע, לא? הייתי שם עם מצלמה דיגיטלית, אני לא מתמצאת.

hilali1

New member
לגבי הפילים

אני צילמתי עם חברה שלי. לקחנו, ביחד 10 פילים ואז זה יוצא גם יותר זול. כי במילא כולם מצלמים כמעט אותו הדבר. אם יש לך שתי מצלמות שימי במצלמה אחת גם פיל שחור-לבן למקומות מסוימים.

taltal3001

New member
תודה..../images/Emo51.gif

תודה רבה לכולכם!!!!!! מחר יש לי את הפעילות האחרונה... יום שלם.. אנחנו מתכוננים על הטקסים.. ובא מישהו להסביר לנו על הביטחון.. שכחתי איך קוראים לזה..חחח חפיף!! עוד 8 יום..מחכה לזה בקוצר רוח..

miamor17

New member
זה תלוי.....אני לקחתי 150 דולר בול.

וחזרתי עם 65 דולר (ולא היה שום דבר שהצטערתי שלא קניתי למזכרת). תביאי מנות חמות מהבית שלא תצטרכי לבזבז כל כך הרבה על אוכל (אם יתנו לכם בכלל זמן לקנות אוכל), וגם אם לא תביאי תאמיני לי שזה יספיק. אני מצידי זה הספיק לי גם למתנות לעצמי, להורים ולחברים, וקניתי די הרבה דברים (במיוחד במערות הקמח), אבל גם היו דברים שלא היו שוים וראיתי שלא כדאי לי לבזבז עליהם סתם כסף. לגבי הזלוטים הקטנים האלה שצריך לשלם בכניסה לשירותים או לצילומים זה ממש כסף קטן ולא משמעותי, לי זה יצא אולי ב5 דולר. אבל שוב, זה נורא תלוי, אם את מתכננת מראש לקנות משהו בארץ בדיוטיפרי, או שאת מכירה את עצמך ואם את נדלקת על משהו יפה את תקני אותו...את יכולה לקחת גם 200 דולר (כמו שחברה שלי לקחה וחזרה בלי כלום, אבל זו לדעתי ממש הגזמה, היא קנתה מלא דברים מיותרים) קיצר, קחי 150 דולר, מבטיחה לך שזה יספיק. בכל מקרה, אם את בחורה נורמלית כמוני מבחינת כספים, אל תקחי דולר אחד יותר, זה מיותר לגמרי.

taltal3001

New member
../images/Emo6.gif

אני חושבת שמצלמה דיגיטלית זה הכי טוב, יש בה 160 תמונות ואני אסתדר.. בנוגע לכסף אני לוקחת 150 ! הביצפר מממן ה-כ-ל .. כל הארוחות צהריים.. הכל לא יוצא מן הכלל!!!!! היום הייתה לי פעילות אחרונה בהחלט של המשלחת.. כל היום, היה לנו פגישה עם הקב''ט..וסידרנו את הטקסים.. עוד שבוע בידיוק מהיום בשעה הזאת אני ינחות בפולין..

למעלה