היי

SwEEt T

New member
היי

שמי עדי ואני בת 17, בקרוב אני נאלצת ללכת בפעם הראשונה ללשכת הגיוב ולאחר 4 שחיות ששלחתי ללשכת הגיוס ומשום מה אף אחת מהן לא התקבלה. אף פעם לא ראיתי את עצמי כאחת שתשרת בצבא, אני לא מאמינה בדרך זו אני לא רואה את עצמי מחזיקה נשק ונלחמת באף אדם. בנוסף לכך אני מאמינה ששירות בצבא הוא ביטוי בולט במיוחד לעידוד של חוסר שוויון בין בני אדם, המעמדות שניתנות בצבא, וההשפלה שהחיילים צריכים לעבור כדי לרצות את המפקד שלהם. אני לא רואה את עצמי מחזיקה אפילו יום במסגרת הזאת שנוגדת כל ערך של שיווין בין בני אדם ומעודדת מלחמה אני פציפיסטית כבר הרבה זמן ואני גאה בזה,זה נבע בעיקר מהאידילוגיה של התנועת נוער בה אני נמצאת. השאלה שלי היא איך אני משיגה שחרור מהצבא?,איך אני באמת מצליחה לשכנע את מי שצריך כדי לקבל את הפטור מהשירות הצבאי?, ואני באמת לא עושה את זה מתוך טעמים של נוחות,אני מאמינה שאני יכולה לתרום לחברה בדרך אחרת, בתקווה שאני אקבל את השחרור אני מעוניינת לעשות שירות לאומי. אני אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי ומצטערת על המגילה

Mיקי_

New member
משפט מאד חשוב שכתבת ולא הבנתי

מה שלחת 4 פעמים לצבא? שתי הודעות שיכולות לתת לך מידע ראשוני. הראשונה והשניה מהמידע שכתבת את בהחלטת עונה על הגדרת פציפיסטית, עכשיו את רק צריכה להתחיל את הדרך אל הפטור... בתקווה שגם תצליחי לקבלו.

SwEEt T

New member
תודה

שלחתי דחיית גיוס כי כשקיבלתי את הצו הראשון הייתי בכיתה י' ולא ביא' אבל למרות ששלחתי 4 פעמים דחייה הם לא קיבלו אותה והתייחסו לזה כאילו אני לא מגיעה לצו

Mיקי_

New member
הם צודקים

את לא צריכה לבקש דח"ש את צריכה לבקש וועדת מצפון.

SwEEt T

New member
לא דחיתי בגלל פציפיזם

זו היתה דחיית גיוס בגלל הכיתה שבה למדתי אם הייתי מגיעה בתאריך שנקבע לי לצו הראשון שזה היה בערך באמצע כיתה י' היו מגייסים אותי בסוף כיתה יא' ולא בסוף כיתה יב'

Mיקי_

New member
מה זה משנה עכשיו?

את הרי לא רוצה דח"ש את רוצה פטור, אז פשוט תבקשי וועדת מצפון, וזה אומר לשנס מותניים ולהתחיל לכתוב מכתב מצפון.

אimר

New member
היי

אם את רוצה את יכולה ליצור קשר עם רשת הליווי של פרופיל חדש וליצור קשר עם סרבניות אחרות שכבר עברו או עוברות את התהליך.

fentoozler

New member
אני רוצה לנצל את השירשור

בשביל לשאול משהו הבנתי שבשביל בנים לקבל שחרור על מצפון זה בלתי אפשרי אז הדרך לצאת היא כנראה עם פרופיל 21. שמעתי כבר הרבה פעמים תהליכים בשביל בנות לצאת על מצפון אבל לא שמעתי הרבה על איך בנים מקבלים שחרור יש מישהו שמוכן לספר איך הוא השתחרר? בשביל לקבל 21 באמת צריך לשחק אותה משוגע? או שסתם אוהבים לומר את זה

אimר

New member
מה שלא הורג פוצע

בשביל בנים זה לא בלתי אפשרי להשתחרר על מצפון, אבל מעטים מאוד הצליחו, ואני ביניהם. בשביל 21 לא צריך לשחק משוגע, ולמען האמת אם תנסה רוב הסיכויים שהקבן יקלוט זאת. בשביל 21 צריך להבהיר לקבן, בהנחה שזה ברור לך במידה כזו או אחרת, שאתה לא מתאים לשירות צבאי בגלל בעיות או קשיים נפשיים. אישית אני חושב שרק מיעוט קטן באוכלוסיה מתאים לשירות צבאי ולא ייפגע בעצמו או יפגע באחרים בעקבות השירות הצבאי, אבל זו רק דעתי, רוב האנשים מאמינים משום מה במה שלא הורג מחשל, כאילו שחישול זה מה שחסר לנו וכאילו שסבל זה חישול.

למעלה