היי,

טינה 18

New member
היי,

אני בת 19, אחותי הגדולה ממני בשנה מעשנת יותר מכ-3 שנים. זה התחיל כשהיא הלכה לביס מפוברק ששם כמעט לכולם היו בעיות ולכן רובם מעשנים לאו דווקא סיגריות. החברות והחברים הקרובים שלה גם מעשנים, לא ניראה לי שהיא רוצה להפסיק. אימי ואני דיברנו איתה על זה והיא הבטיחה לא לעשן אך היא שיקרה. היא אמרה לי שהיא תפסיק רק אם משהו יפחיד אותה, היא מתכוונת לנזקי העישון. יש לך הצעה? בעבר פניתי אליך ואמרת שהיא תפסיק עם זה לבד אך לא כך היה. תודה מראש.

לטינה שלום

דבר ראשון זה יפה שאת דואגת לאחותך. הבעיה של המעשנים שהם מתכחשים לנזקי העשון ובמיוחד כאשר מדובר באדם צעיר שמתקשה להבין מהן בעיות בריאותיות .היא חייבת להחליט על כך בעצמה! את לא יכולה להחליט עבורה ולפעמים מעשן עושה דווקא, כי מציקים לו . יש קושי לשכנע מעשנים לחדול ממנהגם אבל בהחלט אפשר לעזור להם ברגע שהם מבקשים. להתראות דרור .

טינה 18

New member
אז מה אני יכולה לעשות?!..

אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים ולראות למה יגרום העישון. זה דומה למעין התאבדות איטית- אני יודעת שהיא הורגת את עצמה ואני לא עושה דבר כדי למנוע זאת.. אני לא באה אליך בתענות חלילה וחס, פשוט טוב לדבר על זה עם אדם אחר. לילה טוב!!

לדעתי,

מנסיון -תעזבי אותה לנפשה . אחותך תגיע למסקנות שלה לא מתוך הלחץ שלך . ברגע שהיא תמצא לנכון להפסיק זה יקרה . אי אפשר לרצות בשבילה יותר ממה שהיא רוצה .להת' דרור .

למעלה