היי

simplyred

New member
היי

שאלתי פה כבר שאלה על כסף בעבר..אני אנסח שוב.. אני רוצה לדעת איך הכי טוב להסתובב עם כסף במזרח..בטרוולרס?? או להסתמך על כרטיס אשראי? מה העמלות בכרטיסי אשראי? מה הנגישות לכספומטים במזרח? וכל כמה זמן מומלץ להוציא מכספומט?? ומה עם מזומן בכלל? אני מקווה שאני לא מטרידה יותר מדי עם השאלות שלי.. אני טסה לבד ולא כל כך יודעת מה לעשות. חוצמזה..אם יש מישהו שנוסע להודו בספטמבר אני אשמח להצטרף לטיסה ואולי ליותר מזה (אם נזרום יחד) תודה רבה מראש!!!

simplyred

New member
אני כבר...

מתחילה להעלב כאן..אף אחד לא עונה לי לשאלות

עמית22

New member
כסף

אין הכי טוב, לכל אחד נוח אחרת. בגדול הכי טוב לשלב את שלושת האופציות, מזומן, המחאות נוסעים וכרטיס אשראי. אם כמות הכסף קטנה (טיול קצר) אפשר להסתפק במזומן + אשראי (כרזרבה) כמות בינונית (אל תשאלי על מספרים - אינדוידואלי...) קצת מזומן, הרוב בהמחאות וכרטיס אשראי. כמות גדולה (לא ניתן לסחוב את הכל בחגורת כסף) מזומן קצת, הרבה המחאות (כמה שנכנס בחגורה) והשאר בכרטיס. עמלות בכרטיס שווה לשאול בבנק או בחברת האשראי (הם בטוח יותר בקיאים ומעודכנים...) נגישות לכספומטים משתנה לפי מדינות ולפי איזורים (תפרטי את התוכניות ואני יענה על מה שאני יודע). יש במאמרים תחת קטגוריית טיפים עוד קצת מידע בנושא.

simplyred

New member
תודה....

באמת תודה רבה...עזרת לי לסדר מעט את הראש!!! אני נוסעת להודו תאילנד נאפל טיבט ויטנאם..וזהו כרגע...יש קצת ידע על כמות הכספומטים/בנקים באזורים האלה?? תודה רבה!!!!!(שוב)

עמית22

New member
כספומטים

בתאילנד הייתי בבנגקוק ובאיים, בבנגקוק אין בעייה של כספומטים, באיים לא זכור לי שראיתי. בהודו ונפאל יש כספומטים בכל (או לפחות ברוב) הערים וכשתהיי שם תשאלי מראש כל פעם שתסעי למקום חדש ואם אין אז תוציאי מראש (מה גם שמומלץ להוציא כמות לא קטנה כל פעם בשביל העמלות, אני הייתי מוציא 20,000 רופי כל פעם = 450$) בויטנאם ובטיבט לא הייתי, אבל אני מהמר שבטיבט אם יש בכלל כספומטים הם לא בפרישה רחבה (רק שבמזרח הנחות לחוד ומציאות לחוד...) למה את צריכה בנקים? כי אם זה בשביל להמיר כסף אז זה בכלל אין בעייה כי כמעט בכל מלון/ סוכנות נסיעות/ בית עסק שעובד קבוע עם תיירים ניתן להמיר דולרים (ומטבעות אחרים) במזומן או בהמחאות לכסף מקומי.

simplyred

New member
וואי..

תודה רבה על התשובה המקיפה!!! לאט לאט נרגעת... אפשר לשאול עם כמה כסף נסעת לטיול?

עמית22

New member
לא מעט

נסעתי עם 1000$ מזומן עלי ועוד 4000$ באשראי, בנוסף משכתי כמה פעמים כסף בכרטיס.

עמית22

New member
כספומטים בעולם

הנה קישורי פורום טיולי תרמילאים עם האתרים של ויזה ומסטרקארד

simplyred

New member
תודה

מודה לכם על התשובות...אם יש לכם יותר טיפים כלליים אני אודה מאוד!!!!!!!!

למעלה