היי.

יוקאס

New member
היי.

אני חדשה בפורום הזה. לפני כמה חודשים קיבלתי פטור מהצבא (סיבות רפואיות) ומאז אני מתלבטת אם ללכת לשירות לאומי או ישר לאוניברסיטה. האמת היא שזו גם לא כל כך התלבטות כי אם תהיה לי שנה חופש בין האוניברסיטה לתיכון אני אלך לשירות לאומי (או שאני אחפש עבודה במשהו). רציתי לשאול על העמותות של שירות לאומי, אני בחורה חילונית (לא לגמרי - אני מסורתית), ורציתי לדעת מהן האפשרויות העומדות בפני. ראיתי באינטרנט שאחת העמותות של השירות הלאומי יכולה לשלוח גם לארצות הברית, דבר שמאוד מצא חן בעיניי כי יש לי אזרחות של ארצות הברית, גדלתי שם עד גיל 7 וגם האנגלית שלי מאוד טובה, חבל רק שזוהי עמותה לשירות לאומי דתי. אם תוכלו לעזור לי זה יהיה נהדר (בעקרון אין כל כך צורך למהר כי אני רק אעלה לי"ב בספטמבר הזה, אבל עדיף לי שיהיה לי סדר בראש)... תודה!

damtiela

New member
שלום יוקאס...

שירות לאומי זה אחלה דרך לתרום למדינה קצת, וזו דרך אלטרניטיבית למי שלא יכול מסיבות אלו או אחרות להתגייס לצה"ל. יש 3 דרכים לעשות שירות לאומי חילוני: עמותת שלומית (פרטים בדף הזה/בשאלות הנפוצות בפורום/קישורי הפורום) עמותת ש"ל והיחידה להתנדבות של עירית ירושלים (בירושלים בלבד) פני לכל אחת מהעמותות בשביל מידע נוסף, אבל מכיוון שיש לך עוד שנה בערך (חצי שנה, כי מחנוכה בערך מתחילים לחפש שירות) - ממליצה לך להשאר פה בפורום, לקרוא, ולהתייעץ, ורק אז לחפש את השירות שהכי מתאים לך! המון הצלחה! עמיה

למעלה