היי,

ozzygirl

New member
היי,

אני זקוקה לעזרתכם. אני מתנדבת בעמותה לנוער במצוקה ואני צריכה להכין משחק/פעילות אבל שיהיה בו מסר חינוכי. אני שוברת את הראש ולא יודעת איזה משחק "חינוכי" אך גם כיפי אפשר להכין? תעזרו לי! משהו עם מסר על סמים,מין,אלכוהול,אלימות - הכל.

../images/Emo12.gif ../images/Emo168.gif

משחק שיכיל את כל הנושאים האלה?? הייתי אומר שכדי לעשות לך איזשהו משחק עם כרטיסיו או משהו כזה.., שפשוט כל כרטיסיה תסביר על נושא אחר.., או משהו כזה.., קחי למשל מונופול, או בגלל משחקי קוביה בסגנון המונופול, ואז בכרטיסיות של השאלה משימה וכל זה, תובילי אותם לדפי מידע, שכל דף מידע יסביר על נושאא מסוים מהנושאים שאמרת... מקווה שעזרתי

ozzygirl

New member
נשמע טוב...

תעזור לי לפתח את הרעיון (את הפורמט..חח) זה נשמע לי מצויין משהו כמו מנופול. מגניב. מה גם שהוא יכול להכיל את כל הנושאים האלה ,לדעתי. אפשר גם על נושא אחד לא מחייב על כל הנושאים שציינתי,העיקר שיהיה מסר חינוכי. טוב עכשיו תעזור לי לחשוב איך לעשות את זה. תודההההההה

driftwoodstav

New member
בקשר למונופול...

נראה לי ממש נחמד לצייר מונופול ענק (על מגרש, אם יש) ושהחניכים יהיו החיילים. את יכולה לעשות כרטיסים שעליהם כתובה שאלה בנושא שאת רוצה- נניח על השפעת הסמים, או על אלימות... ועוד כרטיסי הפתעה שעליהם משימות מצחיקות (לאכול כפית מלח וכאלו). בהצלחה!

ozzygirl

New member
סתווי,

זו לא פעילות של מדצים או צופים. אנחנו לא נמצאים בשטח אלא במועדון. מדובר בקבוצה יחסית קטנה (8 אנשים) ואני המדריכה היחידה. לא אכפת לי להכין מונופול על בריסטול ,אבל השאלה איך נשחק? מה אני אכתוב? איך תהיה המשימה בדיוק? תודה

driftwoodstav

New member
אוקי...

סיבכת אותי עכשיו!
אז את יכולה לצייר על בריסטול באמת- תציירי לוח מונופול (לא בעיה להעתיק, וזה גם לא צריך להיות ממש אותו דבר. סלעים מציירים יותר טוב ממני והצלחתי, אז גם את יכולה!), תכיני חיילים (ממה שבא לך- אבנים צבועות, חיילים ממנופול אמיתי, עטים... כל מה שאפשר להזיז), ותרשמי במונופול מקומות בארץ, וגם משבצות של "הפתעה" ו- "שאלה" (נראה לי משבצת מכל דבר בכל צד של הלוח...). צריך גם קוביה וכסף של מונופול (אם אין לך את יכולה להכין, או סתם לרשום כמה כסף יש לכל אחד). מהלך המשחק- נראה לי שכדאי לחלק את הקבוצה לזוגות שלכל זוג חייל. אם זוג מגיע בתורו למקום בארץ הוא יכול לקנות אותו, אם הוא מגיע לשאלה הוא עונה על שאלה בנושא סמים (או כל נושא שתרצי) ואם הוא מגיע להפתעה הוא יקבל פתק ועליו משימה. אם מישהו מגיע למשבצת שכבר נקנתה הוא משלם קנס לבעל המשבצת. בקשר למשימות- זה קצת בעייתי... לא ציינת את גיל המשתתפים אז קשה לי להציע משימות (משימה לבני 14 לא טובה לבני 18 למשל..).

ozzygirl

New member
סתווי,סתווי..

סליחה אם סיבכתי אותך... חחח אכן רעיון מקסים , אני מעדיפה אפילו להשמיט את החלק של המקומות בארץ ולהתמקד יותר בסמים וכד'... פשוט לקחת רק את הרעיון של המונופול ולשנות אותו. המשתתפים בגילאים 15,16,17... לכן אני מפחדת שישתעממו... אני אנסה לחשוב ולפתח את הרעיון שלך תודה

driftwoodstav

New member
בגלל זה יש משימות מצחיקות!

כמו לאכול דברים מגעילים (מלח נניח...), לעשות דברים מצחיקים (קול מצחיק, תנוה מצחיקה, פרצוף מצחיק...) וכו'. שיהיה לך בהצלחה!

לא חייב.... ../images/Emo168.gif

נכון גם את השאלות.., אבל גם אם לדוגמא את עושה משימות מצחיקות, אז דרך המשימות המצחיקות לבסוף את מסבירה איך הן קשורות לנושא הכללי... לדוגמא סמים.., את אומרת לדוגמא:"המשימה שכל אחד צריך ללדבב משהו..."מה זאת אומרת.., את לדוגמא, עוברת ואומרת להם באוזן :"אתה מדובב תפוז שלא מעוניין שיקלפו אותו", "את מדובבת ציפור שעפה גבוהההה" , "אתה מדובב מכונית " וכו'... ואז לבסוף את כביכול מסבירה להם על ההזיות וכו'... (כמובן אם הנושא הוא סמים) אז זאת הייתה רק דוגמא למשימה שיכולה להיות ממש מצחיקה, והמסקנה העיקרית מכך, שגם למשימות שהן כביכול מצחיקות, שיכולות פשוט לשפוך את כולם, יש גם להן מסר אם רוצים.
מקווה שעזרתי

למעלה