היי...

sserez

New member
סימנים ממבט ראשון

1. אותיות משתנות בגודלן ובגובהן. 2. מהלך שורות גלי - עולה ויורד. 3. ש' גדולה ביחס לשאר האותיות. 4. שוליים ימניים ישרים. 5. רווח גדול בין אותיות ללא חיבורים. 6. רווח גדול בין המילים. 6. קמרונים בולטים לאורך כל כתב היד, במיוחד באותיות ת', נ', ש' וכמובן תפיחות קמר גדולה בבריח של הל'. 7. חתימה ברורה ודומה לכתב.

sserez

New member
תיקון טעות לגבי הרווחים בין האותיות

הרווחים בין האותיות משתנים. לדוגמא במילה קורא-י-ם, ב-בית, א-ש-מח.

אכן, תמונה מעניינת

ויש קשתות מאומצות מדי עד כדי מאולצות כגון מי שבכוח מנסה להכנס למכנסיים שלא במידה וגיזרה שלו, או להגיב שונה מכפי שדוחף אותו הדחף הראשוני. ויש עיבויי לחץ וסיומים שיפודיים דוקרניים מדי ( לטעמי ) ויש קטעים בזווית קהה ויש קווי כיסוי למשל באותיות ד', שבחלקן גם בריח מוגבה. חוץ מתופעות הרווח שארז הזכיר יש גם שסע ניכר ברווחי כמה אותיות. אגב, ה ש' הגבוהה והזוויתית יכולה ללמד על שאיפה.. לנהל פורום, אני מקווה שלא את הפורום הזה ( זה כמובן בצחוק ). אין לי מושג מה כל זה אומר אז אתך הסליחה.

nili6

New member
רק הערה קטנה

כל הכבוד על הסימנים, (אם מותר), רק הערה קטנה לי,- מהלך השורות בעיניי רק יורד, גם חלק מהמילים בתוך עצמן יורדות (לא רואה עלייה של השורות). מעניין בעיניי החתימה גם המרווח הגדול בין השם הפרטי לשם המשפחה וגם צורת הכתיבה השונה של שני השמות.

sserez

New member
יש משהו בדברייך, כמעט יש

רק ירידה במהלך השורות. עם זאת, בשורה האחרונה, אני רואה גם עלייה ב-"תנתחו לי" ולאחר מכן ירידה. בכל מקרה, הירידה שולטת בגדול. גם אני שמתי לב לכתיבה השונה של השם הפרטי ושם המשפחה. השם הפרטי נראה יותר גדול. המרווח בין שני השמות גדול, אבל האם יש כאן חידוש/או משמעות שונה לעומת שאר הכתב שלו?

sserez

New member
מצד שני, את צודקת לגמרי

כנראה שנוצרה אצלי אילוזיה של עליה בגלל החלק התחתון של תנתחו. עקב חוסר היציבות של גובה האותיות, אין עליה ב-"תנתחו לי", אלה מהלך שורות ישר ואחר כך ירידה. נילי אני מסיר בפניך את הכובע שאין לי.

אתה יכול להסיר את הכובע בפניה

כי היא באמת בסדר ורואה המון, אך לדעתי יש גם מהלך שורה גלי. הגליות במהלך השורה מקורה במאמץ למנוע התחזקות ושליטה של מגמת הירידה הקיימת. נכון שזה קצת משתבש בשל תנודות הגובה אבל ההגדלה המקומית + הקטעים בזוית כתיבה חדה משקפים את המאמץ ליישר את השורה מול הנטיה הפנימית 'לרדת' והתוצאה גלית. ניתן לראות בכך קונפליקט, למשל בין מגמה יצרית כלשהי שדוחקת באיש לפעול בצורה מסוימת שהיא, נניח, לא רציונלית, כגון: 'להכניס למישהו' שהכעיס אותו מסבה כלשהי, ומנגד מאמץ לנטרל זאת ולהיות הגיוני ומיושב ולהשאיר את הצורך היצרי בבית או להיסטוריה.

nili6

New member
המשך

נכון גם אני חשבתי על זה באמת אין הבדל מבחינה זו לעומת שאר הכתב בכל זאת אני חושבת שיש משמעות מיוחדת לחתימה ו הרווח , פלוס השוני בצורת הכתיבה של שני השמות, זה כבר אומר משהו.

shamon51

New member
ניתוח

הי שקד, חשוב לך מאוד היחס של החברים ןאתה מוכן לעשות הרבה על מנת למצוא חן בעיניהם אולי יותר מדי. זקוק לתשומת לב. תגובותיך כלפי חוץ יכולות להיות רגשניות ןלעיתים גסות (אגרסיביות) יש לך נטיה להתחיל דברים בהתלהבות אך קצת לוותר לקראת הסוף. אתה מכפיף את שאיפותיך לאחרים ובפני אוטורטיה. אתה מרוכז בעצמך וקצת שוויצר. מסתגל ליחסים, חברותי בקלות עם אנשים מונחה למעשי אבל חושב על רגשות אחרים מקבל ומוחצן ואוהב חיים מלאים נהנה להשיג משימות בעבודה בקבוצות ניגש בהגיון למשימות גמיש, ספונטני, מסתגל לקבוצות חדשות שמעון ESFP

sserez

New member
שמעון, איך כל זה מתקשר לסימנים

שמצאתי (אני מתקשה למצוא התאמות), או שמצאת סימנים נוספים. אודה לך אם תאיר את עיניי (רק אם אני לא אסתנוור יותר מידי
) ארז

ארז, פירטת הרבה סימנים ולאיזה כוון

של פרשנות זה מוביל לדעתך ? סה"כ בהחלט כתב מעניין אם כי אולי מורכב מכפי שנראה ברושם שטחי.

sserez

New member
זה אכן נראה כתב פשוט, אבל כפי

שאמרת למראית עין, עובדה שגרפלוג כל כך חובבן שכמותי מצא סימנים ממש מעניינים בכתב ה"פשוט" הזה. בגלל המורכבות של הכתב נזהרתי מלנתח ולכן הבאתי רק סימנים. אני מניח ששמעון ראה סימנים נוספים שאני לא ראיתי כי הסימנים שלי קצת עומדים בסתירה לשלו... לדוגמא: המרחק בין מילים ואותיות יכול להעיד על תחושת בדידות חברתית (למרות שהוא עדיין יכול להיות חברותי כמו ששמעון אומר) שמעון אמר: "אתה מרוכז בעצמך וקצת שוויצר", אולי זה בגלל הכתב הגדול והש' הגדולה (אולי גם יש קשר לכך ששקד מתחיל בש'). שמעון אמר: "ניגש בהגיון למשימות", אבל האם עודף הקמרונים לא מעיד על שיקול דעת שמוטל קצת בספק עם שילוב של דמיון פורה...? אודי, מה אתה רואה, האם אתה רואה סימנים נוספים מלבד הסימנים שהוזכרו. בכל מקרה נחכה ששמעון יאיר את עיננו המגששות באפילה

לצערי הכתב הזה קצת מורכב' מדי אבל

אני עוקב בעניין אחר התגובות וההתייחסויות של שניכם ואפשר לו שזה מתחיל להיות מעניין. חשבת גם קודם שהכתב מורכב, או רק כעת בגלל שאני כתבתי כך ? מעניין, למה לדעתך הוא מורכב ?

shamon51

New member
לצערך? מורכב?

מענינת האות "א" ב י"א נראה שהיא נכתבה משמאל לימין בהתחשב בגיל הכותב הכתב נראה סביר בלטו לי הקערות והקווים השואפים שמאלה ה"ל" מסמנת לי קבלת מרות ו"כניעה"

sserez

New member
הפנס שלי דווקא עובד, אני

משתמש בסוללות נטענות, אבל הנורה שלו מאירה מעט. שמעון, הגיע הזמן שתתקדם לסוללות נטענות
. במבט ראשון ראיתי כתב מאוד פשוט שלא נראה מעניין (אני חושב שכל אחד שאין לו מושג בגרפולוגיה יגיד אותו הדבר), אבל הסימנים ה"רבים" שמצאתי שינו את הרושם הראשוני שלי. למרות שבתחילה חשבתי לא לעשות זאת, אני אאזור קצת אומץ ואגיד את מה שאני חושב. יכול להיות ששקד מפגין נורמליות כלפי חוץ, אבל היחס בין האותיות, המילים והשורות מראה על לחצים וחוסר שקט וגם שהוא משנה את מצבי הרוח שלו באופן תדיר. ברור שהוא מחושב והגיוני על פי הבנתו ועל פי הנורמות שלו (שוליים ימניים), אבל על פי הקמירות המצב נראה קצת שונה. לילה טוב.

Shaaaki

New member
כן...

זה נכון: ". יכול להיות ששקד מפגין נורמליות כלפי חוץ, אבל היחס בין האותיות, המילים והשורות מראה על לחצים וחוסר שקט וגם שהוא משנה את מצבי הרוח שלו באופן תדיר. ברור שהוא מחושב והגיוני על פי הבנתו ועל פי הנורמות שלו "

אסביר את כוונתי

שנינו כנראה התרשמנו שהכתב מורכב אבל אני הסקתי זאת בעיקר בהקשרים שנוגעים לנושא הלחץ, שאולי לא מוכרים לך, לכן מפליא אותי שגם אתה חושב שהכתב מורכב, סה"כ בהרבה מאד מרכיבים זה נראה כתב רגיל לכל דבר. לכן הסתקרנתי ושאלתי על פי מה אתה הסקת שזה כתב מורכב ובחרת להיזהר ( שזה תמיד טוב ) ולא לנתח. טוב, בזה אני מסיים להערב והיות שמחר מצפה לי יום עמוס במיוחד יש להניח שנשוב לדון בכך רק מחר בערב או בלילה. אז בינתיים לילה טוב.

למעלה