היי

מלקור

New member
היי

היי אני חולה על מיתולוגיה ובעיקר על מיתולוגיה יונית ומצרית

Thestral

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

השתלבות מהירה

מצרית?

כמה חולה עליה? איזו אלה זו סחמט? איזה ראש יש לה ומה תפקידה? מי יושבת מולה בפנתיאון? מצטער על ההתלהבות, הגיע הזמן שאמצא מישהו שחולק באהבה שלי

טוב נו, ../images/Emo32.gif לשבת

סחמט היא האלה בעלת ראש הלביאה, אלת הזעם, המלחמה והמגיפה, מביאת השטפונות והרעב, מחריבת הנילוס ועוד אי אילו תארים... בעיקרון, אם סיפור פנדורה היה מועתק למיתולוגיה המצרית, מהתיבה הייתה יוצאת סחמט... היא נמצאת לשמאלו של רא כאשר הוא כעוס (או לשמאלו של סת' בעל ראש הקוברה במיתולוגיה המצרית המאוחרת) מולה בפנתיאון נמצאת בסתת, בעלת ראש החתול. לא סתם המצרים סגדו לחתולים. בסתת הייתה אלת המשפחה והחברים, הבריאות והפריון, מביאת האהבה והידידות. לעיתים היא הייתה יורדת לאדמה בדמות חתולה לבנה. בסתת נמצאת לימינו של רא בעת שהוא מבקר את פרעה (שהיה בן-אלים כידוע) ונושאת עבור ראש האלים את סל הברכות שלו. בגרסה אחת של סיפור אוזיריס, היא סייעה לאיזיס למצוא את כל 12 החלקים של הבעל המת שלה והייתה זו שהטעתה את סת' והרחיקה אותו מנהר החיים כשאיזיס שטפה את הגופה במי הנהר והחזירה את אוזיריס לתחייה.

Thestral

New member
אתם יודעים שאם אתם רוצים../images/Emo108.gif

אני יכול לשנות את השם של הפורום ל "מיתולוגיה יוונית ומצרית" זה יכול להיות רעיון טוב כי גם אני חולה על מיתולוגיה מצרית. אם אתם בעד, תגידו.

למה לא לקרוא לו פורום "מיתולוגיות"?

יש לי גם קצת ידע במיתולוגיות הנורדיות וקצת באלה של דרום(דרון) אמריקה

Thestral

New member
זה גם רעיון!../images/Emo108.gif

טוב הצבעה קטנה לסדר הכל. מי שבעד "מיתולוגיה יוונית" שיקיש-
מי שבעד "מיתולוגיה יוונית ומצרית" שיקיש-
מי שבעד "מיתולוגיות" שיקיש-

Thestral

New member
אוקיי קצת סדר../images/Emo108.gif

תראה זה פורום חדש ומן הסתם יש עוד הרבה שינויים, אין לי בעיה לשנות את השם של הפורום בשביל כולם זה אפילו רעיון מצוין אני אשלח מייל להנהלה ואשנה את השם של הפורום ל"מיתולוגיות" אם למישהו יש התנגדות לכך שירשום אותה! וישמיע קולו.

Y. Welis

New member
../images/Emo26.gifאני ממליץ: 'מיתולוגיה קלאסית'

שתיכלול את היוונית, הרומאית (דומה ליוונית) והמצרית. זה נשמע יותר 'קלאסי' ומתאים לתקופה שלפני הספירה, ולעולם העתיק.

Thestral

New member
סחמט שאווה../images/Emo70.gif../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

ובכלל לא ידתי שהיתה אלה חתולה
ועוד שעזרה לאוסיריס.

double O S

New member
אלת הפריון היא לא פרה../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif../images/Emo96.gif

בסתת היא אלת השמחה לא
...

לא מצליח לזכור את שמה

אבל במקומות מסוימים יש אחת בעלת ראש פרה שהיא אלת הפריון וגם התנובה והחקלאות... אני מזכיר לך שהמיתולוגיה המצרית סותרת את עצמה פעמים רבות
דוגמאות קטנות:
אל השמש (ראש האלים): במצרים העילית היה רא במצרים התחתית היה עמון-רא בתקופת הביניים היה חורוס (בעל ראש הנץ) בתקופה המאוחרת אוזיריס מוזכר גם כאל השמש
אל המתים: יִנֶפּוּ (אנוביס) היה בתקופה המוקדמת סת' היה בתקופה המאוחרת לעיתים אוזיריס מוזכר גם כשליט ממלכת המתים משום מה
הלבלר (אל הכתיבה) בתחילה היה תחות (בעל ראש המגלן) אחרי זה באה... ארר... אני לא מצליח לזכור את שמה אבל היה לה ראש של ציפור כלשהי בסופו של דבר חורוס קיבל גם את זה אגב, בקשר לסחמט - היא הייתה שאווה בטירוף... 24 קראט!

double O S

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo96.gif

אני תמיד קראתי שאוזיריס שלט בממלכת המתים ואנוביס היה רק זה שיודע את מלאכת החניטה אוזיריס אל השמש
0_ס ומה הקשר לסת' בכלל
אולי כי הוא דומה לאנוביס....
וזה עם הראש ציפור היה בן בכלל לא
הוא היה זה שכתב את כתב החרטומים... ולא אומרים הורוס או שזה לא כ"כ משנה...

Thestral

New member
אם אני לא טועה.../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

אפולו הוא אל השמש.

למעלה