מסכים גם מסכים... ../images/Emo45.gif
אף פעם לא תפסתי מהקפואירה כדבר נשגב... אבל אני יכול בהחלט להגיד לך שבבי"ס אמרו לי בהתחלה... מה אתה הולך לרקוד? מה אתה בת... (כשהתחלתי הכיתה י') וכשסיימנו בכיתה י"ב באו אלי אותם האנשים וביקשו שאני יארגן הופעה בטקס סיום... בקשר לכבוד, קפואירה בכבודה מונח... ודווקא העניין של האומנות לחימה שבה ירד! זאת אומרת שהרמה הכללית עלתה כי התפתחו החשיבות משחק, והתנועה הכללית. אבל ירדו במסר שהיא משדרת לשאר הציבור... שזה אומר אם פעם זה היה נחשב כאומנות לחימה, וכשהתחלתי ללמוד ידעתי שאני הולך ללמוד אומנות לחימה... אז היום כשמישהו הולך ללמוד אז הוא בטוח שהוא הולך לעבור קורס מזורז לעשיית סלטה בחודש... בורג בחודשיים וכו'... בקשר לללמד ב10 דקות... אפשר רק תרגיל אחד, בטכניקה רעועה וגם בהנחה שמי שלומד בא עם קורדינציה ונתונים פיזיים מתאימים. אבל זה תרגיל אחד... ואחרי 10 דקות הוא כבר ישכח אותו. אז מה הטעם... כמישהו בא אלי ואומר לי שהוא רוצה ללמוד קפואירה ב10 דקות אני עונה לו שעל הופעה של 7 דקות קיבלתי 200 ש"ח... אם הוא מוכן לשלם אז אני מלמד... ואז הם עוברים ל... "נווו.. באמת אתה לא יכול להיות רציני!" אז אני עונה... נכון וגם אתה לא! ואז מגיע הקטע של "טוב טוב.. את תעשה סלטה או "מקוקה" (חחח)" ואני עונה ואללה לא יודע אחי... והם אומרים "נווו אז מה זה שווה" ואני עונה... "כלום, בגלל שזה לא שווה אני לא מלמד אותך ב10 דקות... לא חבל לי על הזמן שלי.. חבל לי על שלך"... ובזה זה נגמר. אבל אני ממש לא מודאג מזה!!! אנחנו מדינה של דברים חולפים!!! בסוף המאמנים שיודעים רק עמידת ידיים מפסיקים כי הם לא נמשכים לזה יותר או שהתלמידים שלהם עוזבים כי הם יודעים שהם גרועים... בסוף ישארו רק מאמנים שיודעים להעביר קפואירה וקפואירה מה היא... והקפואירה תתיצב, ותהפוך להיות מה שהיא באמת! כי ככה זה עם כל דבר בעולם (ובמיוחד במדינה שלנו)... כשנכנס משהו חדש, יוצאים לו מלא "חיקויים" כי יש דרישת שוק גבוהה. בסוף נשאר רק הדבר האיכותי כי את המזוייף לא קונים או שמי שקונה את המזוייף יודע מראש שהוא משלם על דבר זמני (לדוג' במקרה שלנו, לעשות סלטה ולפרוש כי כבר יודעים הכל בקפואירה). ככה היה עם ג'ודו, ככה היה עם קראטה וככה זה עכשיו עם קפואירה. פשוט עם קפואירה זה תפס קצת אחרת כי כמו שהיה בשרשור אחר זה דרך חיים במובן של: בגדים, מוזיקה, חבר'ה, תרבות ברזילאית וכו'. אבל אין לי ספק שעוד 10 שנים המצב יהיה אחר לחלוטין... יהיו קבוצות של "ריקוד מבוסס קפואירה שיופיעו" יהיו קבוצות שיתאמנו באומנות לחימה. ******* אני חייב להדגיש שאני לא מדבר פה על קבוצות שונות אלא על מאמנים שונים שמסבירים ומעבירים גישה כזו, יש כאלו בכל קבוצה גדולה בברזיל... היום יש פה קונוטציה לקורדאו כי יש להם הרבה מאוד מאמנים (לחובתם ולזכותם) ובאבאדה המאמנים באים מרמה מאוד גבוהה ובסול דה בהיה יש 3 מאמנים ושלושתם תותחים, אותו הדבר לגבי באנטוס. אבל זה ממש לא אישי נגד קורדאו כי להם מאמנים ברמה מאוד גבוהה וגם להיפך. פשוט ככה זה גם בברזיל יש מקומות שמלמדים קפואירה לתיירים. או שמישהו שלומד 5 שנים מכריז על קבוצה משלו והוא המסטרה.