היי

groundskeeper

New member
מספר דברים

אני מניח שכולם פה מיכירים את החנות "פלסטינה" בשוק הפישפשים רציתי לדעת עם מישהו פה מכיר את בעל החנות או הולך לשם לעיתים קרובות נ.ב. שוק הפישפשים בכיכר דיזנגוף,מישהו הולך לשם מישהו מכיר איזה אבי אחד עם אוסף רציני של משקולות ועם מכונת חישמול כזאת מארצות הברית? תחזירו תשובה

broadaxe

New member
מקלות ועוד

אני אוסף פן מאד מסויים של מקלות הליכה- כאלו שהראש שלהם משמש כנשק, בדרך-כלל גרזן או פטיש. זוהי נגזרת של האוסף העיקרי שלי. יש בארץ עוד כמה וכמה אספני מקלות הליכה בהגדרה. "פלסטינה"- אחת מהחנויות המיוחדות בארץ, לבעל החנות (אמוץ) ידע עצום בכל הנוגע לפריטים שהוא מוכר. המחירים שלו אמנם גבוהים יחסית לחנויות בסביבה אבל בעצם, בפרספקטיבה כוללת די הוגנים, במיוחד אם נתחשב בעובדה שהוא לא מוכר סחורה מקולקלת, חלקים חסרים וכו'. מתוך עיקרון המחירים אצלו לא נתונים למשא ומתן. לקוחות קבועים מקבלים 10% הנחה וזהו. אבי מדיזנגוף: מחירים גבוהים, אבל אין לו מתחרים בנוגע לאיכות הפריטים ולמצבם. מביא הרבה סחורה מיוחדת משווקים בחו"ל. גילאי: ד"ר אריה גילאי הוא המומחה ב"ה" הידיעה בארץ למקלות הליכה. יש לו אוסף אישי מדהים של מאות מקלות- ביקרתי אצלו אישית. הוא כתב מספר מאמרים ארוכים במגזין "מכירה פומבית" על מקלות, משקפות ומשקלים. המחירים באתר שלו? נו, זה כבר עניין אחר.

groundskeeper

New member
משהו

אתה מבלה הרבה בדיזנגוף? פלסטינה חנות נהדרת ואמוץ צריך להכיר אותו (תגיד אתה מקבל 10% הנחה) אני מתכנן לקנות שם משקפת בקרוב (שייצא לי להגיע לשוק). גילאי, אל גילאי מתאים המונח כבדהו וחשדהו. בעניין מקלות אתה מתכוון גם למקלות שבתוכם יש נשק? (יש לי אחד כזה,אבל ממש מעפן)

broadaxe

New member
אמוץ

מכיוון שאני חיפאי אני לא מגיע הרבה לדיזנגוף, אם כבר אז לשוק הפשפשים ביפו. את אמוץ אני מכיר מספר שנים ועושה איתו גם החלפות כשיוצא. לגבי גילאי, מכיוון שאני מכירו אישית אני מעדיף לא להוסיף ולא להיגרר להשמצות. מקלות עם נשק: יש מקלות רבים עם כל מיני פונקציות נוספות, ככל שהשימוש חריג ונדיר יותר, כך גם המחיר גבוה יותר. נפוצים מאד מקלות עם חרבות או דקרים המוסתרים בתוך המקל ונשלפים במשיכה, בסיבוב או בלחיצת כפתור. כמו שציינת- יש כל מיני איכויות, מזבל תיירותי מוחלט ועד מקלות מופלאים מעשה מחשבת שנעשו לבעלי ממון, בעיקר בשיא האופנה שזה סוף המאה ה-19. יש מקלות עם כלי ירי זעיר מוסתר בידית או רובה ארוך שהקנה שלו מוסתר לאורך המקל עצמו, או שהקנה עצמו משמש כמקל. אותי מעניינים רק מקלות שהידית עשוייה כגרזן (מפלדה, ברונזה או פליז), כפטיש או כגולה כבדה ממתכת לא מקושטת, שברור שנועדה לשמש כנשק.

powo

New member
מחירים

חברה לגילאי יש פריטים ששיכים לליגה הלאומית.ואלה המחירים שהוא דורש וזכותו.למי שמשוטט בשווקי פישפשים ובחנויות לממכר עתיקות ולא בארץ אני בטוח שיכול להשיג אותם בהרבה יותר זול.אבל אין מה לעשות נראה לי שרוב הקונים שלו שייכים לעשירון העליון.אבל בכל מקרה יש לו פרטים יפיפים.

ברוך הבא לפורום

היי וברוך הבא לפורום. איזה מקלות אתה אוסף, מקלות הליכה? אני בטוח שכולם ישמחו אם תפרט יותר, תספר איך התחלת לאסוף ואולי גם תצרף צילום או שניים. בכל אופן, ללא קשר ברוך הבא לפורום. אני מקווה שתראה בו בית (וירטואלי) חם.

groundskeeper

New member
תשובה

אני אוסף מקלות הליכה מכל העולם (סבא שלי מטייל הרבה) משתדל לקנות עתיקים (קנית אצל גילאי שניים).התחלתי את האוסף בקניית מקל עתיק בחנות קטנה בעיר נירנברג שבגרמניה (במסגרת טיול שורשים) מקל עם ידית כסף 800 אם אני לא טועה הטיעור של הידית היא crook handle. זה בעצם הסיפור יש לי מספר יפה של מקלות ומכל מני מקומות (אפריקה,יפןגרמניה,הונגריה ועוד) אפילו השגתי תיק (ישן) מיוחד לנשיאת מקלות מאישה חביבה בשם כרמלית (מוכרת בשוק בדיזנגוף) התיק בא ממפעל המטריות של ההורים שלה בברסלאו (לפני מלחמת העולם ה2).קיבלתי אותו במתנה אז אני חושב שאני דיי מתחבב על אנשים.יש לי גם את המקל של סבא רבא שלי (וגם את צלב הברזל שלו אבל זה סיפור אחר).אני תמיד שמח לספר עוד

groundskeeper

New member
הערה לגבי גילאי

ראיתי בפורום את הכותרת "אספנות במיטבה - האתר של ד"ר אירה גילאי" כמובן שיש לו אוספים מדהימים אך לקנות במחיר שהוא בדיחה (לפי ניסיון אישי יכול להגיע ליורו אחד,על משהו שהוא לוקח 250$)ולמכור במחיר מופרז זו שחיטות!! אני אשמח לקבל תגובות

שלום רותם, ברוך הבא.

נתחיל בזה שאתה לא אספן מקלות ההליכה היחיד כאן: גם מוטי אוסף כאלו, ואפילו עושה מקלות הליכה, ואני בטוח שהוא ישמח להרחיב. בקשר לגילאי: אנחנו לא מעבירים כאן ביקורת על מחירי הפריטים באתר של ד"ר גילאי. הוא עצמו מומחה לא קטן לאספנות, עוסק בכך שנים רבות, כתב לא מעט מאמרים בנושא, ונכון - המחירים באתר שלו אינם נמוכים. מי שרוצה - שיקנה, ומי שלא - שלא. נשמח לראות תמונות של מקלות ההליכה שלך.

groundskeeper

New member
תודה

אני אשתדל לשים תמונות ואתה בהחלט צודק בעניין של גילאי

למעלה