היי....

לביא4

New member
התרשמתי שגם את מקורבת

אריאלה, אם את רוצה לבקש ברכה עבור אנשים או אפילו לעצמך וכו' תוכלי להעביר לי את השמות(אפילו במסרים אישיים) אנשים רואים ממש ניסים מעל הטבע גם בימים טרופים אלו.

אבא שלי לא היה חב"דניק

אבל הוא העריץ מאוד את הרבי ולכן שלח את הילדים שלו ללמוד בבית ספר חב"ד. בכל אופן, מה שרציתי לשאול אותך זה: התחלתי ללמוד במדרשית בוקר לנשים ב"אסנט" כאן בצפת. בשעה הראשונה לומדים תניא. זה נושא מעניין מאוד ומועיל מאוד. חשבתי...האם אתה מכיר מישהו שיוכל לתת שיעורים בתניא בפורום חוזרים בתשובה? שיעורים קצרים כל פעם ובשפה קלה מאוד וברמה שמתאימה לחוזרים בתשובה.

לביא4

New member
כל הכבוד אריאלה!

במיוחד על היוזמה הברוכה! אני אברר ואשמח לעדכן אותך בהקדם בקשר לתניא בפורום חוזרים בתשובה. (גם אני לא הייתי חבדניק מההתחלה, זה הייחודיות של הרבי, שהוא הרבי של כולם, וקירב כל אחד ואחת, אני זוכר בתור לקבלת דולר באו אנשים מכל קצווי הקשת והמעמדות).

אני לא חב"דניקית וגם לא מתכוונת

להיות חב"דניקית. בדיוק כמו שאני לא מתכוונת להיות ליטאית למרות שלמדתי 6 שנים במדרשיה ליטאית. בעלי ממשפחה חסידית (בית רוז'ין) שלמד בישיבות ליטאיות. אני אוהבת את הרבי מליובאוויטש בדיוק כמו שאני אוהבת את מרן הרב ש"ך זצוק"ל. התמונות של שניהם תלויים אצלי בסלון זה לצד זה. אין לזה שום קשר ללימוד התניא. את התניא אני אוהבת ללמוד מכיוון שזה נושא מעניין. זה הכל

פעם היתה מריבה בפורום X

אחד מחסידי הרב ש"ך זצוק"ל "ירד" על הרבי מליובאוויטש זצוק"ל. חסידי חב"ד בפורום הגיבו ומחקתי את השרשור וכתבתי שאני לא מוכנה ש"ירדו" על רבנים בפורום מכיוון שזה פוגע במגזר שלם דבר וזה הרי אסור גם על פי התקנון של תפוז. הליטאים האשימו אותי שאני חב"דניקית ולכן מחקתי את ההודעה והראיה היא שלמדתי חב"ד. כמה חודשים אחרי זה החב"דניקים "ירדו" על הרב ש"ך. מחקתי וכתבתי שכמו שאני לא מוכנה שיפגעו ברבי מליובאוויטש כך גם אני לא מוכנה שיפגעו ברב ש"ך ומאותה הסיבה. החב"דניקים בפורום האשימו אותי שזה בגלל שאני ליטאית מכיוון שלמדתי בששת השנים האחרונות במדרשייה ליטאית ולכן הרעילו אותי שם נגד חב"ד.
מצחיקים האנשים.

לביא4

New member
חבל מאד שיש תופעות כאלו

עם ישראל בגלות רק בגלל שהוא לא מאוחד אני ועוד הרבה כמוני נגד השתלחויות גם מסוג זה אף אחד לא צריך להכניס את ראשו בין הרים גדולים יפה שגילית אצילות נפש נגד כולם בסך הכל את עושה עבודה מצויינת מול כולם וכך צריך!

לביא4

New member
../images/Emo140.gif ברור מראש

הרי המטרה של כולנו היא עבודת השם, לימוד תורה וקיום מצוות, זה לא משנה מאיפוא כל אחד מגיע, כל אחד כבודו במקומו. וכמו שכבר נאמר: "איש איש - במסילה דרכה יעלה"...

לביא4

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo9.gif

ועל פעילות ברוכה וחשובה בבחינת "צרכי ציבור באמונה" שאת עושה - כבר נאמר: "זכות אבותם מסייעתם"!! עלי והצליחי.

תניא לא ספר ששייך רק לחב"ד

ז"א הוא ספר חסידות שנלמד ברבה מקומות גם לא חבדיים ואכן זה ספר מאוד חשוב. (האמרי אמת מגור אמר שכל יהודי שלא למד את פרקים כ"ו, כ"ז, כ"ח, ויש אומרים גם כ"ט בתניא לא התחיל להיות חסיד. והוא לא היה חבדניק.)

bat15

New member
וואוווווו...

היה נחמד לקרוא את כל השרשור הזה, שתשחבו, ממה הוא כולה התחיל? מזה שאמרתי שאני חבדניקית...
אהבתי את הדו שיח בין לביא לאריאלה... לביא, אתה חבדניק? יפה... ואגב, מיקי770- היי.... אתה רואה, גם לפה נכנסתי... אגב, בגללו (בזכותו[?]) נכנסתי והצטרפתי לפורום הזה... מיקי...-

מייקי 770

New member
אני יודע נשמה.

ואני שמח על כך. אמנם השירשור בין אריאלה ללביא מהול בחוסר ידע ולכן הוא לא מצא חן בעיני,אולם גם בתמימות,וממילא גם מצא חן..

מייקי 770

New member
אני יודע נשמה.

ואני שמח על כך. אמנם השירשור בין אריאלה ללביא מהול בחוסר ידע ולכן הוא לא מצא חן בעיני,אולם גם בתמימות,וממילא גם מצא חן..

bat15

New member
אגב, שלחתי לך מסר. תבדוק

בהזדמנות הראשונה שאתה יכול.

מייקי 770

New member
אני יודע נשמה.

לביא4

New member
אדרבא מייקי -

אם אתה חושב שיש לנו חוסר ידע במשהו נשמח ללמוד ממך. זה פורום חרדים כללי ולא פורום חב"ד אז לא תצפה שנעביר כאן שירשור במאמרים דוגמת "אמרי בינה" או "תורת-חיים" וכו'. (וגם לפני שמחליטים אם יש כאן חוסר ידע או לא שווה לחשוב שדברים כן ידועים לא בהכרח להביא אותם כאן).

למעלה