היי

LaLa GIRL

New member
היי

אני בספק אם זוכרים אותי, אני דניאל, כתבתי כאן לפני שעברתי לפולין. אז אני כאן כבר חודש, אני שונאת את המקום הזה, חרא לי, האנשים מעצבנים השפה קשה והכתה שלי מלאה באנטישמים. כולם אומרים לי לתת לזה זמן, אם כולם אומרים אז כנראה הם צודקים. רק אין לי יותר מידי זמן לתת לזה, אני כאן "רק" שלוש שנים שהולכות להיות, לפי דעתי, שלוש השנים הארוכות ביותר בחיי. אני מקווה אני טועה. מאוד מקווה.

אני חושבת שאת טועה, מתוקה.

דבר ראשון - ברוכה השבה!
את תמיד מוזמנת לכתוב ולעדכן מה קורה איתך ולהתייעץ איתנו בהכל. תראי- דבר ראשון, אל תתני לאף אנטישמי להוריד לך את הביטחון. תלכי זקופה ובגאווה שאת יהודיה (אלא אם כן את לא ממש גאה בזה ולא ממש איכפת לך מהדת שלך). דבר שני- תראי להם שיש לך ביטחון עצמי. ברגע שתתביישי ותהיי סגורה ומופנמת הם ישר יחשבו שאת סנובית ולא רוצה להתחבר איתם, עדיף להיות נחמדה לכולם.
ובקשר לשפה- עם הטעויות והכל- הם עדיין יבינו שאת לא משם ואני בטוחה שלא יצפו ממך לדעת את השפה 100%. תראי, אני למשל, ממש אובססיבית בקטע של השפה. אני ממש אובססיבית שלא יהיו לי טעויות בעבודות באנגלית וכאלה, אבל מצד שני- הם לא מצפים ממני לדעת את השפה פרפקט. אני לא מפה. זו לא השפת אם שלי. אז אם יש לי טעויות, אף אחד לא יגיד לי משהו על זה. עם הזמן- הכל ישתפר. רק אל תבזבזי את רוב הזמן במחשבות והשוואות עם ישראל, כי זה לא יוביל לשום מקום. פשוט תחשבי שזה המקום שאת צריכה לגור בו במשך שלושת השנים הבאות וזהו. את חוזרת לישראל מתישהו. תמצי את הזמן בללמוד ולהתפתח ולהנות כמה שניתן ואפשר. בהצלחה
תמשיכי לעדכן אותנו
שירן.

J0nathan17

New member
תזכירי בת כמה את?

כאילו בני כמה האנשים בכיתה שלך ומה זה אומר 3 שנים? אנטישמים? באמת? יש זמן.. אחרי כמה חודשים תתחילי לראות את הצדדים החיוביים אבל בהתחלה זה בסדר גמור לשנוא את פולין ולרצות הביתה תרגישי חופשי

Doctor Evil

New member
ג'ן קויה

הייתי בפולניה בקיץ, ובאמת יש שם הרבה אנטישמים. נכון שרק הייתי שם שבועיים, אבל שאתה הולך ברחוב וילדים בני 6 צועקים לך juden, או שאתה רואה גרפיטי של מגן דוד תלוי על עמוד תלייה, זה לא נעים.

CosmikDebris

New member
חחח כן

אני גר בפולין. רק בברוקילן. שכונה פולנית לגמריייייי. כאילו אני רק רבע מהזמן גר שם אז בקטנות.

SupermanZW

Well-known member
בהצלחה

אל תדאגי, חודש זה לא הרבה זמן, במיוחד במקום שאת לא יודעת בו את השפה ועדיין אין לך חברים, המצב לא ישאר כזה, הוא ישתפר בוודאות עם הזמן, כל שפה לוקח ללמוד יותר מחודש, וגם קשה למצוא חברים כשאף אחד לא מבין אותך אבל זה יבוא, רק קחי הכול בקלות ונסי להתחבר עם אנשים למרות שזה קשה. את יודעת שיש לך אנטישמים בכתה, לכן אל תדברי על הדת שלך, אל תזכירי שאת יהודיה, אם ישאלו תאמרי שאת אתאיסטית או נוצריה, מותר לשקר כאשר אינך פוגעת באיש כאשר את משקרת. עבר עליך חודש מחורבן ואני אומר לך שגם החודש הבא לא יהיה נפלא, אך הוא יהיה הרבה פחות מחורבן, וכל חודש שיעבור עליך יהיה טוב מקודמו, אני משוכנע שאחרי שנה כבר יהיה לך הרבה יותר טוב ושאחרי 3 שנים תראי את השהות שלך בפולין (ברובה) כחוויה נעימה. תהיי אופטימית והכל יסתדר.

למעלה