היי

punk00ache

New member
היי

אני בת 16 וחצי ומתכוונת להתחיל ללמוד נהיגה עוד חודשיים אבל קודם לעשות תיאוריה... החלטתי לא לחזור על שגיאות של חבריי:)) ויש לי התלבטות קטנה.. חלק אומרים לי שכדאי ללמוד על רגיל וחלק על אוטומט.. הקטע הוא שרגיל יהיה לי יותר קשה ללמוד ובכלל לא יהיה לי אוטו רגיל כי אני מתכוונת לסוע עם המכונית של אבי בגלל שהוא בקושי נוסע איתה.. אבא שלי אמר שעדיף לי ללמוד על אוטומט כי גם ככה הוא לא מתכוון לקנות רגיל אז זה סתם לעשות לעצמי חיים קשים. חברים שלי לעומת זאת אומרים לי ללמוד על רגיל... אני די בהתלבטות וחושבת מה לעשות.. ואם אני לומדת על אוטומט אחרי כמה זמן שיש לי רשיון אני יכולה לנהוג על רגיל? תודה :))

mc bige

New member
שמעי

רישיון על הילוכים תמיד טוב שיהיה......אם שתיהי גדולה ותרצי לקנות לך מכונית ולא תוכלי להרשות לך לקנות מכונית אוטומטית שעולה יותר...... אבל בכל מקרה מתי שתתחילי ללמוד...אני מציע לך שתעשי שיעור-שתיים לראות איך את מסתדרת עם זה...כי כמו שאומרים עשו מעכבר פיל....אז תעשי כמה שיעורים על הילכוכים.אם את אל מסתדרת תעברי לאוטומט

ותוספת קטנה שתעזור לך להחליט....

אם את לומדת על אוטומט, ומוציאה רשיון על אוטומט... אז את לא יכולה לנהוג על הילוכים (רגיל), אף פעם, לא משנה אם אתה תנהגי 20 שנה! רשום לך ברשיון שאת יכולה לנהוג אך ורק על אוטומט! אין דבר כזה אחרי כמה זמן אני יכולה לנסוע על רגיל! פשוט אין! ככה שא למשל תסעי מתישהו לחו"ל ותשכרי מכונית... את תהי חייבת שהיא תהיה אוטומט! ואם תקני אוטו ולא יהיה לך מספיק לאוטומט... את לא תוכלי לקנות אוטו נקודה, כי לא יהיה לך רשיון על הילוכים! אז עשי לעצמך טובה, ואל! אל תלמדי על אוטומט, זאת שטות הכי גדולה שאפשר לעשות! חבל, פשוט חבל! וזה גם לא כזה קשה לנהוג עם הילוכים... מתרגלים לזה, ואם אין לך בעית קוראדינציה קשה במיוחד, אז לא תהיה לך שום בעיה לנהוג וללמוד על הילוכים! מקווה שעזרתי לך להחליט את ההחלטה הנכונה!

H20

New member
אתה טועה

מי שלמד על אוטומט יכול אחר כך לעשות טסט על ידני, ואז הוא יכול לנהוג על ידני.

מור~!

New member
לפני 3 ימים הלכתי למ.מ.ס.י

להוציא טופס ל500 סמ"ק, ואחריי היה בחור שביקש להוציא טופס לגיר רגיל אחרי שיש לו אוטומט והתחיל להתבכיין שזו הייתה טעות נוראית לדעתי - על אוטומט צריך לעשות מי שהגיע לגיל 50 ויודע שהוא הולך לקנות אוטו אחד, מקסימום שניים, אז אין צורך לשבור ת'ראש עם ההילוכים ברור שזה הרבה יותר פשוט, אבל את אף פעם לא יכולה לדעת אם תוכלי להרשות לעצמך תמיד אוטומט או אם לא תיקלעי לאיזשהו מ צב שאת צריכה לנהוג בגיר רגיל מה גם שזה לא כזו בעייה גדולה צריך טיפה קורדינציה את לא תאמיני איזה אנשים אמא שלי הצליחה ללמד להעביר הילוכים לעומת זאת - חברה שלי לומדת נהיגה כבר שנה וחצי במשך השנה וחצי הזו היא למדה 40% מהזמן על הילוכים ואז הפסקה קצרה ואז עברה לאוטומט ואז... כמובן... נכשלה בטסט... ולסיכום - תשיגי נהג פרטי!!

be_roo

New member
למה החלטת שיהיה לך קשה ללמוד

על גיר רגיל
למה להתאייש לפני שבכלל ניסית
מי הכניס לך לראש שתכשלי
קצת אמונה עצמית.

funnydog

New member
עוד הערה

גם אם אבא שלך לא מתכוון לקנות אוטו עם גיר ידני, אני מניח שלא כל החיים תנהגי באוטו שלו. אוטו עם הילוכים זול יותר, וייתכן מאוד שאחרי הצבא תרצי לקנות לעצמך אוטו זול (לא כולם מתחילים עם יגואר או שברולט אוטומטי, הרוב קונים בתחלה איזה ג'סטי או פיאסטה בני 15). בשביל לעבור לרגיל צריך לעשות רשיון על רגיל. החיים עם אוטומט לא כל כך קשים. כמו לרכב על אופניים (למרות שאני רק בשיעור 9 או 10).

Ibiza1800

New member
בנותתתת דיייי

מי הכניס לכן לראש שאתן לא יכולות ללמוד על ידני???? די כבר עם השטויות תאזרו קצת אומץ ותלמדו!!!!! די להיות כאלה אטומות זה לא קשה בכלל ומי שאומר לכן ללמוד על אוטומט הוא סתם אדיוט...כי אתן יכולות ללמוד על ידני!!!!!! :\ מעצבן

משיייי

New member
לפי דעתי את צריכה לנסות

אין כמו ניסיון אני למדתי על גיר רגיל 10 שיעורים וכמה שפחדתי היה מאוד נחמד צריך להתרגל אומנם כרגע אני ממשיכה על אוטומטי אבל זה בגלל מצב בריאותי שמחייב אותי אם אני רוצה ללמוד לנהוג רק עם רגל שמאל ואין לי ברירה אבל אין כמו לנסות אל תשללי מעצמך את הניסיון ותהיי יותר בטוחה בעצמך זה יעזור לך ובקשר לאם בכל זאת החלטת אוטמט אז יש אפשרות אחרי כמה זמן שאת מספיק זמן על הכביש וכבר יודעת הכל , לעשות 5 שיעורים וטסט על גיר רגיל ככה חברה שלי עשתה לפני שבוע אבל מה גם עכשיו היא לא משתמשת בזה אבל לפחות יש לה. שהיה לך בהצלחה

Ignition

New member
בטח שרגיל .

אוטומט יגביל אותך .. אני לא אחזור על מה שאמרו פה. בכל אופן , עדיף גיר רגיל .

punk00ache

New member
תודה לכולם :)

אני אקח את העצות של כולכם ואתחיל באמת ללמוד עם רגיל :)

alomm

New member
למחשבה...

ללמוד על אוטומט הרבה יותר קל מכיון שלא צריך ללמוד לשלוט בק'לאצ ובהילוכים... אבל מצד שני אולי פעם תיצתרכי ליסוע באוטו כזה ותהיה לך בעיה.

עו מר 5

New member
וזה גם משעמם לנהוג על אוטומט

ואני חושב שזה הרבה הרבה יותר בטוח לנהוג על רכב גם גיר ידני.

H20

New member
אני התחלתי על הילוכים

נכשלתי בשלושה טסטים, הרגשתי שאני לא מתקדמת לשום מקום. החלטתי לעבור לאוטומט (המכוניות בבית אוטומטיות כי אחרי עשרים שנות נהיגה על היולכים מותר להורים להתפנק , אז לא היתה סיבה להתעקש, מה גם שהגיוס התקרב) ועברתי טסט אחרי חודשיים. המכונית שלי (לשעבר של ההורים) היא אוטומטית, ואין סיכוי שבעתיד אני ארצה (או שתהיה לי הזדמנות) לנהוג על ידני. חו"ל? בינתיים אני גרה רוב השנה בארץ. אם יהיה לי ממש קריטי לשכור רכב באירופה (לא נראה באופק) , אני אוציא עוד כסף ואשכור אוטומטי. המעבר לאוטומט היה כיף גדול: יכולתי להתרכז בכביש, בנהגים האחרים, בהולכי הרגל. הנהיגה שלי השתפרה מאוד. בעיר שאני לומדת בה זה בכלל תענוג קטן מאוד לנהוג בידני . מה המסקנה? מצד אחד כדאי לך להתחיל על ידני , כי זה מה שמקובל. מצד שני, אם אחרי הטסט תנהגי רק על אוטומט, המיומנות שלך בנהיגה בהילוכים תהיה נמוכה ממילא. אני במקומך הייתי נותנת לידני צ'אנס, ואם זה לא הולך, מחליפה.כדאי שתדעי, ש-92% מהמכוניות שנמכרות בארץ הן אוטומטיות. שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

be_roo

New member
רק הערה לגבי שכירת רכב באירופה

לפחות במערב אירופה, הסיכוי למצוא רכב אוטומטי סטנדרטי שאינו רכב פאר כמו מרצדס ודומיו, הוא קטן למדי, כך שזה לא עניין של כסף, אלא של הרבה מאוד כסף.

H20

New member
הערה להערה

למי שמתכנן לגור רוב השנה בארץ, זה לא אמור להיות שיקול בטווח המיידי. בשביל איזו נסיעה מעורפלת שמי יודע מתי תהיה לוותר על רשיון כאן ועכשיו? הייתי כמה פעמים בחו"ל מאז קבלת הרשיון לפני יותר משלוש שנים ועניין הנהיגה כלל לא עלה על הפרק. או שהייתי בטיול מאורגן, או שנסעתי לעיר גדולה שבה בוודאי לא מומלץ לשכור רכב, או שמישהו אחר נהג. זה גם לא נראה לי כיף גדול לנהוג בארץ זרה, אבל זה כבר עניין של טעם. בכל אופן, אני מאמינה שעכשיו, כאשר כבר יש לי נסיון רב בנהיגה, אני אוכל להשלים לגיר ידני בלי בעיה.

למעלה