היי

snoopy girl

New member
היי

היי אנשים! צללתי בחופש הגדול באילת וזה היה כל כך מדהיםםםם כל מה שמתחת למים! זו הייתה הצלילה הראשונה שלי ובטוח שלא תהיה האחרונה!! מישהו יודע אם יש קורסים באיזור הצפון?? ומתי אפשר לקבל כוכב?

akira

New member
בהחלט יש קורסים באיזור הצפון !

הייתי ממליץ שתחפשי בוואלה/נענע מועדוני צלילה שנמצאים בצפון. -דניאל

landesmn

New member
מועדוני צלילה

לחצי כאן ע"מ לראות את רשימת מועדוני הצלילה הפועלים בארץ....

denna

New member
מועדוני צלילה בצפון ../images/Emo110.gif

יש מועדונים בצפון שמעבירים קורסי צלילה. השאלה מה את מתכוונת "צפון"? אם הכוונה היא צפונה לחיפה, אני יכולה להמליץ לך בחום על מועדון "פוצקר" בנהריה (אבל אני לא אובייקטיבית לגביו). אם הכוונה חיפה - יש את מועדון ול-טל. בחיפה יש עוד מועדונים - אבל אני לא מכירה אותם... תהני בקורס ובצלילה, דנה

סנופית, הרי לך עדכון והמלצה חמה

בהמשך למועדוני הצפון שדנה ציינה, הנה עדכון: מועדון טרק-ים באכזיב ומועדון בלו בקרית חיים סגורים בחורף ולכן אם את מאוד מתעקשת לעשות קורס צלילה מיד ובדיעבד בצפון, גם פוצקר וגם ול-טל זמינים. אבל, וכאן המלצתי (החמה), לאחר שסונוורת, ובצדק, מהנוף האילתי התת-ימי, את עלולה להתאכזב ממה שתעברי בים התיכון בעונה זו. הטעם המלוח/מר עלול שלא למוש מזכרונך ובכך תענישי את עצמך פעמיים: את תעברי קורס קשה יותר שלא לצורך מכפי גילך (בגלל תנאי הים בעונה זו) לא תראי את אותם המראות אשר הוליכוך שבי אחרי קורס צלילה וגם בעתיד לא תרצי לשמוע על צירוף המילים ים-תיכון, ותפסידי... אז זוהי עונה נ-פ-ל-א-ה לקורס צלילה באילת, בלי הלחץ והבלגאן של העונות הלחוצות בקיץ, את תרגישי כאילו כל המועדון עובד עבורך והים פרטי שלך... כמעט. אם כבר מלאו לך 16 תוכלי לסיים גם כוכב שני (על חשבון הלימודים בבתצפר
), כהמשך לקורס כוכב ראשון. אבל אם את צעירה מגיל זה אך אחרי בת המצווה, תסתפקי בנתיים בכוכב בודד, אבל שווה. שיהיה לך בהצלחה רבה.

אבי ע

New member
תיקון קל - למיטב ידיעתי 15 ../images/Emo39.gif

הוא-הוא הגיל הקובע לקבלת כוכב שני. מעבר לכך נפתלי צודק בכל מאת האחוזים.

אז בכל זאת צדקתי ../images/Emo13.gif

שהרי אם מלאו לנער, או לנערה במקרה דנן, 15 שנים הרי שהם נכנסו לשנתם השישה-עשר... הלא כן בודיאן? (אבי, צפרא טבע... טעיתי
)

דר. זיו

New member
הגיל הקובע - 12 !!

בכל ארגוני הצלילה בארץ ניתן לעבור קורס צולל מתקדם צעיר - החל מגיל 12. היתרון: מיד לאחר הקורס הבסיסי הצולל יכול להמשיך ולרכוש ידע ונסיון נוספים תחת פיקוח והדרכה בנושאי לילה, ניווט תת מימי (חשוב!), הכרת הסביבה הימית וכו´. מגבלות: עומק מקסימלי 20 מטרים, צלילה רק עם מבוגר מגיל 18.

ועוד המלצה ../images/Emo6.gif

קצת דרומה מחיפה יש חוף מקסים, הרי הוא חוף דור. בחוף דור ישנו מועדון מיוחד במינו בשם "אקווה דורה". אקווה דורה הוא מועדון אחד מקבוצת הריף (אקווה דורה, חוף דור - מרינה דיוורס, אילת - ריף הדולפינים, אילת) כך שיש לך אפשרות להתחיל את הקורס שלך בים תיכון בחוף מקסים עם ארכיאולוגיה ימית ב-40 ס"מ מתחת למים, ובמקרה שנפטון לא איתך יש אפשרות להמשיך את הקורס באחד המועדונים שלהם באילת (מומלץ מאד) בהצלחה קיסר הדור

למעלה